tiistai 10. tammikuuta 2023

Millainen vuosi 2022 oli minulle?

Tätä kirjoittaessa on Uudenvuoden aatto ja on aika vetää kulunut vuosi yhteen. Ajattelin tehdä tiivistetyn kollaasin, jossa muistellaan mitä tuotteita vuoden varrella on testailtu ja mitä elämässä tapahtunut kuukausittain.

Kuvia katsellessa on kiva muistella kulunutta vuotta. Päällimmäisenä sitä muistaa aina viimeisimmät tapahtumat, mutta kuvien kautta mieli palaa hetkiin joita koettu vuoden aikana ja todellisuudessa vuosi oli hyvinkin tapahtumarikas, katsotaampa.

TAMMIKUU

Lunta - kyllä, tammikuussa oli lunta ja kivoja pakkaskelejä, kävimme Kaivopuistossa ottamassa talvikuvia. Testailin Bernard Cassieren suklaista kosmetiikkaa ja in Loven huulipunia. Itseasiassa naamioita on vieläkin jäljellä vaikka sen avaamisesta vuosi ja olen käyttänyt sitä monta kertaa.

HELMIKUU

Lunta riitti helmikuullekin ja tein talvisen meikinkin. Tutustuin Bernard Cassieren aloe veraa sisältävään kosmetiikkaan ja tykkäsin siitä. Psycisians Formulan kasvovesi tuli myös tutuksi ja se loppui vasta, eli oli varsin riittoisaa. Käytin sitä aamuisin kasvojen kosteutukseen ja meikin kiinnitykseen. Leivoin myös pullaa ja taisin ottaa laskiaiseen varaslähdön. Hups. 

Kauppoihin ilmestyi ekat tulppaanit ja ne mätsäsi niin hyvin uusiin kynsiin, että otin hempeitä kukkakuvia. Löysin myös Somin-korvakorut instasta ja tilasin pari paria, niin söpöjä.

MAALISKUU

Maaliskuussa tilasin korealaista kosmetiikkaa ja itseasiassa yhtä lukuunottamatta kaikkea on vielä jäljellä. Tämä Elizaveccan puhdistava naamio on supertehokas ja olen sillä korvannut Maybeautyn naamioit. Tein myös ystävänpäivämeikin Makeupshop.fistä saamallani paletilla ja leikittiin mummin murun kanssa. Jossain välissä kuukautta sairastin koronan, mutta silti olen ehtinyt vaikka mitä.

Piipahdettiin myös ystävien kanssa Tallinnassa, se virkisti kun ei oltu yli vuoteen käyty juuri missään. Laivalta ostin Sensain kehutun primerin, joka on ollutkin loistava. Lunta riitti vielä maaliskuussakin.


HUHTIKUU

Sain Ajatusaallokolta ihania korviksia ja niitä kuvailin, testailin myös Oriflamen uutta NovAge-linjaa  ja 7th naamioita. Helmililjat kukkivat ja vietettiin pääsiäistä, mikä on yksi lempi juhlapyhäni. Tuo Frudian vartalogeeli oli muuten ihan best, voisin käyttää  vaikka kokoajan.

TOUKOKUU

Toukokuussa oli odotusta ilmassa, sillä minusta tuli toisen kerran mummi. Tunsin syvää kiitollisuutta ja iloa siitä että olen päässyt tämän kokemaan. Käytiin myös mummin vanhemman murun kanssa syömässä kevään ekat jäätelöt. Testailin hassuja glitternaamioita, nestemäisiä poskipunia ja kasvovettä.

Loppukuusta juhlittiin vanhemman pojan  18-v synttäreitä ja nautittiin kevätkeleistä ulkoillen. Koiratkin pääsivät eroon vaatteista.

KESÄKUU

Muutin mökille käytännössä koko kesäksi, toki kotona piipahtelin mutta mies lomaili kesäkuun ja rakensi saunaa, minä tein töitä ja nautin. Juhannuksena saatiin ystävät vieraiksi ja ja siitä alkoi myös minun lomani eka osuus. Tutustuin Flow Cosmeticsin peeling seerumiin ja hyaloronihappoa sisältävään seerumiin, joka itseasiassa oli kyllä ennestään tuttu ja todella tykätty. Saunan valmistuttua, siellä tuli käytyä joka ilta ja monena iltana laitoin erilaisia naamioita.

Kesäkuussa kynnetkin olivat kesäisen keltaiset, tykkäsin mutta kyllästyin niihin nopeasti ja päätin ettei kuitenkaan enää ikinä keltaisia kynsiä.


HEINÄKUU

Loma-ja juhlafiiliksiä, sillä vauvan ristiäiset olivat heinäkuussa ja piipahdimme kotona leipomassa voileipäkakkuja sekä juhlistamassa uutta vauvaa. Meikkailin myös uudella paletilla, jonka ostin vuodenvaihteessa ja kynnetkin vaihtuivat juhlan kunniaksi hempeään vaaleanpunaiseen. Ekat mansikat kypsyivät ja nautittiin täysillä mökkielämästä.

Tilasin Flowlta  sitrus-kookosvartalokuorinnan, joka olikin aivan ihana mutta onnistuin pudottamaan sen niin että purkki hajosi ja ilo loppui lyhyeen. Tein myös jalkahoitoja kukkaisvedessä, ihanaa mökkielämän luksusta kuten myös luonnonkukkien ihasteleminen.

Sain yhteistyönä Luonkosin tissihikideon, Luostarin Aarteet öljyseerumin ja Filorgan tuotteita, joiden parissa menikin koko loppuvuosi. Ihastuin nimittäin Filorgaan ihan täysillä. Ostin myös Djusien öljyputsarin, sillä halusin tutustua hehkutettuun sarjaan ja putsari oli juuri niin ihana kuin osasin odottaa. Se on mulla edelleen käytössä, sillä käytän sitä vuorotellen toisen balmin kanssa.

Heinäkuussa käytiin myös ystävien kanssa minifestareilla juhlimassa ja se olikin ihana päätös heinäkuulle.

ELOKUU

Mökkielämä jatkui, mutta pääasiassa asuttiin jo kaupungissa koska mies oli töissä ja koulut alkoi. Mä oon syönyt viime keväästä KSM66 mutta nyt tutustuin niDran jossa myös KSM66.  KSM66 oon saanut apua rauhoittumiseen ja stressin hallintaan, unen laatukin on parantunut ja niDra lupasi auttaa siihen erityisesti joten olihan se kokeiltava.

Kokeilin myös Nakulashesin ripsitupsuja ja totesin ne ihan superhyviksi, etenkin aina ripsienpidennysten jälkeen kun ripset kaipaavat boostia. Pääsin tekemään yhteistyötä Koruttamon upeiden hopeakorujen kanssa ja tutustuin Usva Cosmeticsin ihan mielettömiin puhdistustuotteisiin. Molemmat ovat edelleet käytössä, joskin jo lopussa mutta etenkin puhdistusbalmista on tulossa ihan lempparini.

Filorgaan tutustuminen jatkui ja ihastuin tuotteisiin joka päivä uudelleen ja uudelleen.

 

SYYSKUU

Syksyn saapuessa kävin Ruohonjuuren kanta-asiakastilaisuudessa ja pääsin tutustumaan Evolven saloihin ja uutuuksiin. Samalla reissulla poikkesin Ritualsissa ja ostin käsisaippuaa ja tiskiainetta. Kumpikin on edelleen käytössä, eli varsin riittoisia tuotteita. Monesti sitä ajattelee ostopäätöstä tehdessä, etten raaski jos tuote on kalliimpi kuin jokin toinen vaihtoehto mutta kun miettii asiaa riittoisuus näkökulmasta niin joskus osto voi silti kannattaa. Nämä on kyllä esteettisesti niin kauniita että saatan hyvin ostaa uudestaan. Poikkesin myös Normalissa ja Emotionissa ostamassa matkakokoisia tuotteita marraskuun reissua ajatellen. Tuo Mauin hiusnaamio oli kyllä hyvä löytö, sitä voin lämpimästi suositella. 

Mä juon läpi vuoden paljon teetä ja Ruohonjuuressa on laaja valikoima erilaisia makuja, ostin mm suklaa-vaniljaa, nam.

LOKAKUU

Viimeisiä syyspäiviä viettäessä laitettiin mökki talviteloille ja tutustuin Guinotin ihonhoitotuotteisiin. Erityisesti naamiosta olen tykännyt ja se on parasta aikaa käytössä. Sain myös Laponielta öljyputsarin, joka on aivan huippu kuten kaikki sarjan tuotteet. Kokeilin myös huulia pullistavaa huulikiiltoa Essenceltä ja totesin ettei oo mun juttu, kun en tykkää siitä huulia kihelmöivästä tunteesta mutta sushista tykkään ja sitä olenkin tämän vuoden aikana syönyt useamman kerran.

Käytiin miehen kanssa ekaa kertaa kotihoodeilla terassilla ja mökillä piipahdin sienimetsällä, tosin laihoin saaliin. Sain näihin aikoihin syys-lokakuussa toiseen lonkkaan kivuliaan bursiitin ja kaikki liikkuminen oli hidasta ja kivuliasta.

Ostin myös uuden hiustenkuivaajan ja olipas järkihankinta, sillä tehokkaalla hiustenkuivaajalla on näiden pitkien hiusten kanssa käyttöä.


MARRASKUU

Marraskuu oli muutosten kuukausi sillä pojista vanhempi muutti omilleen ja siitä seurasi se, että kotia jäänyt poitsu vaihtoi huonetta ja me saatiin työ/vierashuone. Käytännössä kyseessä on mun työhuone, mutta mieskin etäilee ja huone on ollut joka päivä ahkerassa käytössä ja on siellä ollut jo yövieraskin.
Tein myös Beauty DNA testin ja odottelin kiinnostuneena tuloksiani ihostani.
Laponielta ilmestyi uusi käsivoidetiiviste ja sain tilaisuuden tutustua siihen. Voide jäikin työpöydälle päivittäiseen käyttöön ja on todella riittoisaa ja hyvin kosteuttava. Yksi parhaista käsivoiteista joita olen käyttänyt.
Mymmeli sai marraskuussa housut jalkaan, koska alkoi lirauttelemaan. Tuli ihan pisutkin muutamaan otteeseen sisälle ja aloitettiin uudelleen lääkitys virtsankarkailuun ja triplattiin annos.

Vietettiin myös viikko Thaimaassa ystävä pariskunnan kanssa ja loma teki hyvää. Kosmetiikkatuliaisista olenkin teille kertonut, suuri osa naamioista vielä kokeilematta joten tänä vuonna loppuneissa kosmetiikkatuotteissa niistä sitten lyhyet arviot.

Sain myös Lieracin lähetyksen useammasta tuotteesta aikuiselle iholle ja niistä olenkin teille pian kertomassa.




JOULUKUU

Vuosi huipentui joulukuussa 50v synttäreihini, joita vietettiin viikko ennen joulua. Olin pohtinut synttäreiden järjestämistä koko vuoden ja olen onnellinen, että pienet bileet päädyin pitämään. Niistäkin ootte jo saaneet lukea. Sain ihania lahjoja ja lahjakortteja, ja koska tavoitteena on keskittyä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tänä vuonna, hankin juoksumaton jolla aion pitää päivittäisistä askelista huolta sillinkin kun sataa märkiä rättejä.

Itku pitkästä ilosta ja synttäreiden jälkeen sainkin sitten korona, joten joulusuunnitelmat muuttui lennosta kotijouluun. Olin ollut kiltti ja sain muutaman paketinkin vaikken synttäreiden vuksi mitään erityistä toivonutkaan. Suklaa ja herkut ovat sairastelusta huolimatta maistuneet ja siksipä aloitin loppuvuodesta puhdistuskuurin jotta saan turvonneen ja tunkkaisen olon pois.

Ja koska taudeilla on tapana tarttua, mies onnistui sairastumaan uudeksivuodeksi ja meidän uv menot peruuntui ja vietettiin ilta kotona koirien kanssa. Eipä ollut hullumpi olo uudenvuodenpäivänä kun jaksoin siivota joulun pois ja tehdä pitkän lenkin koirien kanssa.

Siinäpä meidän vuosi pähkinänkuoressa. Pienet häät, vauvan syntymä, monet synttärijuhlat, Tallinnan ja Thaimaan matka, saunan valmistuminen mökillä ja pojan muutto olivat vuoden kohokohtia mutta paljon tapahtui asioita jotka eivät täällä näy taikka kuulu.

Kaikenkaikkiaan meille kuitenkin hyvä vuosi. Tiedän, ettei kulunut vuosi ollut kaikille hyvä ja sinulle jota vuosi koetteli, toivon parempaa tätä vuotta.

Mitkä asiat oli sinun elämässäsi kohokohtia viime vuonna?

💗:lla Maikku

2 kommenttia:

  1. Ihan kivan kuuloinen vuosi ollut sinulla, minusta vain vaivoista ja sairauksista. Minun listaltani löytyisi: uudessa ryhmässä töiden aloittaminen, Rachidin kanssa vuosipäivien juhliminen, tyttären muutto poikaystävän kanssa yhteen, pojan valmistuminen amiksesta...siinähän oli jo vaikka mitä.
    Ihanaa viikkoa sinulle Maikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tylsää kun sairastaa ja mahtui mullakin viime vuoteen kaksi sairastettua koronaa, ihmeellistä pitkäkestoista nuhaa ja kivulias bursiitti lonkassa. Täytyy vain toivoa että tämä vuosi olisi meille hellivämpi ja pysyttäisiin terveinä <3 Sullakin on tapahtunut vaikka mitä! Ihanaa viikon jatkoa myös Outi <3

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥