perjantai 3. kesäkuuta 2022

Apua unettomuuteen

Kuinka moni on kärsinyt nukahtamis tai univaikeuksista?

Uni on yksi ihon-ja muunkin hyvinvoinnin peruselementti. Huonosti nukutut yöunet vaikuttavat mieleen, jaksamiseen ja näkyvät pian naamasta. Erityisesti syvä uni on supertärkeää myös aivoille ja suojaa esimerkiksi muistisairauksilta.

Itse olen ollut aika hyvä nukkumaan, ehkä herkkäuninen mutta tilanne muuttui kun selkävaivat muutamia vuosia sitten valvottivat, enkä kivuilta saanut nukuttua ja lopulta en saanut enää unta ilman nukahtamislääkettä. Tosin kivuliaimmillani ei tietenkään niistäkään ollut apua.

Tosin viime vuosina enää pienen murusen ja se on riittänyt. Vuodenvaihteessa tämän lääkkeen valmistus lopetettiin ja koko alkuvuosi on mennyt etsiessä uutta tilalle. Nykyään nukahtamiseen on monenlaista lääkettä saatavilla, mutta niiden sivuvaikutukset saattavat olla hurjia ja itsellenikin jäi tämä kokemus muutamaa kokeiltuani.

Olen myös koittanut löytää luonnollisia apukeinoja, sekä vuosien varrella että nyt ja voin kertoa kokeilleeni aikalailla kaikki. Mulla unettomuuteen vaikuttaa varmasti jonkinlainen ylivirittyneisyys, sillä vaikka olen kuinka väsynyt, nukkumaanmennessä mielessä alkaa pyöriä kaikenlaista ja uni ei vain tule. On myös aivan sama onko elämässä iloa vai surua, voin kärsiä tästä myös positiivisella tavalla ja alkaa nukahtamaan mennessä suunnitella mökin uuden pesuhuoneen sisustusta ja kasvihuoneen laittoa.

Olen rauhoittanut illat, välttänyt älylaitteita ja lukenut tai kuunnellut äänikirjoja. Olen liikkunut illalla tai ollut liikkumatta, saunonut, kuunnellut meditaatiota, juonut kamomillateetä, hieronut laventelivoidetta, ottanut melatoniinia ja alkanut käyttämään korvatulppia. Mutta uni ei tule. Jos se ei tule.

Ilta menot ja myöhään valvomiset saattavat vaikuttaa nukahtamiseen ja nukkumiseen monta päivää, samoin alkoholi heikentää yöuniani ihan pieninäkin annoksina, tämän saattaa tehdä myös iltapäiväkahvi.

Nyt olen syönyt vajaan kuukauden Harmonian KSM66, jota Instagram-seuraajani suositteli, sillä "se edistää henkistä tasapainoa, jaksmista ja toimintakykyä, nukahtamista ja unen laatua."

KSM66 sisältää ashwagandha-juuriuutetta joka harmonisoi kehon toimintoja. Tämä tehoaine tasapainottaa kortisolin tuotantoa, jolloin ylikierroksilla käyvä keho alkaa rauhoittua. Vaikutusaika on n 2-4 viikkoa, eli kuten kaikissa ravintolisissä , vaikutusaika on aika pitkä eli niitä tulee syödä pidempiä aikoja kerrallaan.


Etsin edelleen itselleni sopivaa nukahtamislääkettä ja samalla tunnustelen löytyisikö näistä luontaisista ravintolisistä apua. uskon, että vaikkei tämä KSM66 olisikaan se apua nukahtamisvaikeuksiin, siitä voi olla silti apua stressinhallinnassa ja rauhoittumisessa, jonka kanssa myös aika ajoin painin.

Jos vaikkapa töissä on kiire, se kiire jää mulla helposti päälle ja töistä on vaikea irrottautua henkisesti. Tämä saattaa rauhoittaa esimerkiksi juuri tälläisissä tilanteissa.

Oon ottanut KSM66 kapselin aamuin illoin ja viimeaikoina olen nukkunut paremmin, ehkä mieli ollutkin rauhallisempi vaikka välillä on ollutkin stressaavia päiviä ja tilanteita, kuten elämän kuuluu.

Tätä KSM66 ashwagandha-juuriuutetta on tutkittu paljon ja sillä on pitkä lista Euroopan Elintarvikeviraston sallimia terveysväittämiä:

´-Edistää stressinsietokykyä
-Auttaa pitämään yllä fyysistä ja henkistä suorituskykyä
-Edistää emotionaalista tasapainoa
-Tukee nukahtamista
-Edistää rentoutumista
-Tukee palautumista ja jaksamista

Toivoisin löytäväni sen pysyvän avun tämänkaltaisesta tuotteesta ja kuulisin mielelläni teidän muiden kokemuksia. Mistä olette saaneet aua nukahtamisvaikeuksiin? Oletteko kenties kokeilleet samoja keinoja kuin itse tai KSM66?

Maikku

4 kommenttia:

 1. Minä käytän melatoniinia ja usein kuurin omaisesti. Jos alkaa tuntua, että on illalla vaikeuksia nukahtaa niin syön 2-4 vkoa säännöllisesti 1,9mg melatoniinia. Joskus olen syönyt kaksi tablettia. Toimii minulla aika hyvin, etenkin kun muistan, että klo 18 jälkeen ei enää mitään kofeiinipitoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle melatoniista ei ollut apua, mutta ehkäpä kysäisen lääkäriltä vielä vahvempaa vaihtoehtoa. Mä en voi juoda mitään kofeiinipitoista iltapäivälläkään, vaikuttaa heti :(

   Poista
 2. Olen aina ollut hyvä nukkumaan, mutta kun kärsin jäätyneestä olkapäästä unet olivat aivan hakusessa. Melkein puolivuotta kärvistelin, mutta onneksi sain käden kuntoon ja hyvät unet takaisin. Minä olen jättänyt kahvin juonnin minimiin ja makkarin pitää olla viileä, siinä minun vinkit.
  Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sinulle Maikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullut, että jäätynt olkapää on todella kipeä :( Ei ihme jos se vei unet tullessaan. Viileä makkari ois kyllä tärkeä, meillä kun koirat nukkuu kyljissä kiinni peiton alla niin ei ole koskaan viileää...Iloa viikonloppuun <3

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥

Testissä Bioderman Photoderm aurinkovoiteet

*Tuotteet saatu Kesä on täällä ja helteitä odotellessa on hyvä varustautua riittävin aurinkosuojin. Photoderm tarjoaa turvallista suojaa sek...