maanantai 18. huhtikuuta 2016

Jauhelihakastiketta luomulihasta & täysjyväspagettia

Massu pullollaan spagettia ja jauhelihakastiketta :) 
Ihan perus arkiruoka, eikös? 
Eihän tälläisestä kukaan edes bloggaa paitsi minä nyt kun tämä arkiruoka sai pääraaka-aineekseen REKO:sta ostettua luomulihaa. 
Mitä se sitten on: eli eläimet ovat kasvaneet hitaasti ja syöneet pelkästään heinää ja ruohoa.
Liha on mureaa ja tuoksuukin hyvälle toisinkuin vakuumipakatut lihat yleensä. 




Oon ollut REKO:sta ostamiin tuotteisiin tosi tyytyväinen, kohta taas mentävä täydentämään pakastinta.





Ajattelin laittaa tänne jauhelihakastikkeen reseptin, sillä tapoja ja reseptejä tehdä tätä arkiruokaa on varmaan yhtä monta kuin tekijöitäkin :) Tämä resepti on eräältä ystävältä saatu ja lapsien makuun erittäin mieluinen. Sen salaisuus on mustapippuri, sinappi- ja ketsuppi.





Jauhelihakastike



  • 1/2 kg Jauhelihaa 
  • Jauhelihamaustetta
  • Sipulimaustetta
  • Tilkka öljyä paistamiseen
Paista jauheliha kuumalla pannulla, kääntele ja murenna - lisää lopuksi mausteet

Kastikkeeseen tarvitset:
  • 75g Voita tai margariiniä n.75g
  • 3-4 rkl Vehnäjauhoja 
  • 1 kpl Lihaliemikuutio
  • 1/2 litraa vettä
  • Mustapippuria
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl ketsuppia
Laita rasva pannulle sulamaan, ripottele jauhot päälle.Sekoita "pöperöksi" ja kääntele vähänväliä.
Kun seos on tumman ruskea, kaada päälle vesi ja jatka sekoittamista. Lisää lihaliemikuutio ja mausteet - sekoita tasaiksei ja lisää jauheliha kastikkeeseen.

Samalla idealla voi tehdä liha, nakki -tai makkarakastikkeen. 
Voit lisätä halutessasi paistettua sipulia tai ruokakermaa, oma maun mukaan.

Lisukkeeksi keitin täysjyväspagettia, se on yksi niitä harvoja pastoja joita lapset syö muinakin kuin pelkkinä vehnäversioina. Itse suosisin tummaa -tai kauramakaronia aina mutta otettava lapsien mielipide huomioon kun muuten jää helposti syömättä.


Tämä on yksi koko perheen lempiruoka. Mikä teidän perheessä maistuu kaikille?

Maiccu

6 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Meilläkin jauhelihakastike on yksi lemppareita, toinen ehkä karjalanpaisti. Mun migreeni rajoittaa mausteiden käyttöä, joten valmiiksi maustetut lihat ym. jää kauppaan, vaikka nekin olisi välillä hyviä. :)
    Mukavaa maanantaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan uutta mulle että mausteetkin voivat laukaista migreenin, mutta aivan loogista tietty. Usko pois että naturelit ovat terveellisempiä:)

      Poista
  2. Mulle tuli nälkä ja kello on jo yö... puuh
    pitääköhän mun lähteä kokkaamaan.
    Rakastan spagettia ja jauhelihakastiketta. Nam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hipsitkö jääkaapille ;)? Ruokakuvia ei sais yhtään nälkäisenä katsella....

      Poista
  3. Perus arkiruuat onki parhaita, vähän jotaki erikoista vaikka lisäten nii ei tunnukaan enää niin "arkiselta" j.kastike on kyllä herkkua! Kivaa viikkoa sinne :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä juuri, tämänkin ruoan voi tehdä monella eri tavalla ja aina maistuu erilaiselta. Jopa siitä on etua että kokki välillä vaihtuu, samoista aineksista kahden eri ihmisen tekemä ruoka maistuukin erilaiselta. Kivaa tiistaita!

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥