sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Niiskuttelua ja paistia punaviinissä


Ihan alkuun kiitos teille kaikille, jotka ootte liittyneet lukijoiksi ja teille, jotka luette blogiani anonyymeina :) Melkein 4000 sivulatausta vajaassa kahdessa kuukaudessa ja monta liittynyttä lukijaa, olen ilahtunut. 
Aluksi kun ajattelin että jos yksikin käy lukemassa, niin ei mene kirjoittelu hukkaan:) 
Kiitos jokaiselle <3


Oisko jotain tiettyä aihetta josta haluaisit mun kirjoittavan tai kertovan? Jos, niin rohkeasti vain toiveita kehiin ja vastaan parhaani mukaan!

Oon koko viikonlopun ollut veto veks, kun yhdessä vaivasta pääsemässä niin toinen tulee tilalle ja aivan jäätävä flunssa jatkuu. Siitepölykausi on selvästikin alkanut ja pahentaa tätä, on kaikki keinot käytössä tainnutusta vastaan mutta eipä toistaiseksi mitään apua. Inkivääri-sitruunavettä juonut jo jonkin aikaa, jos niillä jokin terveysvaikutus on niin ei tehonnut tähän.

Onko sulla jokin tehokeino flunssaa vastaan?

Mulla käytössä antihistamiinin lisäksi duact, joka kuivattaa limakalvoja ja vähän helpottaa oloa päivisin. Nenäsuihketta en ole sen kanssa viitsinyt käyttää kun pahimmassa hädässä, siitä kun ei ole apua kuin tasan sillä hetkellä kun suihkauttaa. Mutta hyvä kikka on sarvikuono eli nenäkannu, siitä on apua enemmän kuin suihkeista. Finrexin sekä  Panadol Hot on myös hyviä etenkin mustaherukkamehuun sekoitettuna.

Se hyvä puoli tässä on ettei oo juurikaan nälkä tai hyväjahyvä koska diettiä en oo jaksanut ajatellakaan vaan se nyt jäähyllä, tärkeämpää toipua töstä kuin laskea suupaloja. Mutta sama se vaikka styroksia söisi kun mikään ei oikein maistu.



Tehtiin tänään uunissa haudutettua pataa punaviinissä, tuoksu on herkullinen ja maistui kaikille!

Tosi helppo tehdä ja on hyvää.



Paistia punaviinissä



  • Noin kilo kulmapaistia
  • Valkosipulia
  • Sipulia
  • Tuoretta timjamia
  • Punaviiniä 2 dl
  • Vettä
  • Fondue lihaliemiä 2 
  • Musta-ja valkopippuria
  • Laakerinlehtiä
  • Maizena suurustetta/venhäjauhoja 2-3 rkl
  • Öljyä/rasvaa paistamiseen


Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kuivaa talouspaperilla ja paloittele.
Paista kuumalla pannulla nopeasti parissa erässä ja laita paistetut palat savipataan.
Kuori sipulit ja paista nekin pannulla, lisää loppuvaiheessa maizenasuurustetta/vehnäjauhoja ripotellen sipulien päälle ja lisää pataan. 
Lisää pataan vettä sen verran että lihat ja sipulit just peittyvät, lisää mausteet, lihaliemet ja lopuksi punaviini.

Annan hautua muutama tunti(4-6h)

Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.


Uuniin menossa


Ja uunista tulossa



Eiku syömään :)

Leppoisaa sunnuntai-iltaa, me aiotaan kölliä lasten kanssa sohvalla jätskiä syöden ja Huippujengiä katsoen.

Maiccu







4 kommenttia:

  1. Mielellään luen blogiasi! Mukavia ja kiinnostavia aiheita Kirjoittelet!
    Hienoa, että on jo monta lukijaa ja kävijää blogissasi!😊
    Pikaista paranemista sinulle! Nyt on kaikenlaista tautia liikenteessä.
    Finrexiä ja mustaherukkamehua meillä käytetään flunssassa.

    Kyllä näyttää hyvältä pataruoka! Nam!
    Pataruuat on yleensäkin hyviä, meillä tykätään!

    Mukavaa sunnuntai iltaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja kiitos :) Pataruoat on kyllä hyviä ja helppoja, useammin teen kyllä kanasta! Muksaa iltaa!

      Poista
  2. Kiva tätä sinun blogia on lukea :)
    Kurjaa, että se flunssa vaivaa ja siitepölytkin vielä. Mulla ei sen suurempia vinkkejä ole. Itse juon flunssassa paljon kuumaa, otan hunajaa (luonnon antibiootteja) ja joskus oon höyryttänyt, jos on oikein tukkonen olo.
    Pata näyttää tosi hyvältä! :)
    Mukavaa iltaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilahduttaa kuulla, kiitos :) Hunajaa laitankin kumiin juomiin, se maistuu hyvälle ja uskon myös niihin terveysvaikutuksiin! Höyrytystä en olekaan nyt kokeillut, hyvä vinkki! Kivaa iltaa :)

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥