torstai 17. maaliskuuta 2016

Gluteeniton suklaa kääretorttu

Heippa,

Innostuin taas leipomaan ja tällä kertaa tuli tehtyä helppoakin helpompi kääretorttu!



Oli mulla taka-ajatuskin kun keskimmäisellä oli just synttärit ja huomenna hällä poiketaan, viedään samalla kakku mennessämme <3



Tämä on tosiaan gluteeniton ja koristelussa käytin poikkeuksellisesti soijakermaa.





Gluteeniton suklaakääretorttu


4 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

3 rkl kaakaota
1/4 tl suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta


  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  • Sekoita kuivat aineet keskenään
  • Lisää kuivat aineet siiviln läpi vaahtoon ja kääntele varovasti taikina sekaisin
  • Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille
Paista 200 asteessa 7-10 min


  • Kumoa paistettu torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle
  • Anna jäähtyä ennen täyttämistä


Itse täytin tällä kertaa aineksilla joita sattui kaapissa olemaan.

Täyte:
  • Hedelmäsosetta (käytin Aurinkoista)
  • Vaniljarahkaa prk
  • 1 dl vaahdotettua kermaa (käytin soijakernaa)

Levitä jäähtyneelle pohjalle hedelmäsose. Sekoita 1 dl kermavaahtoa rahkaan ja levitä pohjan päälle.
Rullaa ja levitä kermavaahtoa päälle. Koristele :)

Alla vielä kuvat eri vaiheista:










Mä pistin tortun puoliksi ja toisen puolen herkutteli lapset kaverinsa kanssa ja toinen puoli lähtee huomenna synttärisankarille! 
Koristelu oli pääsiäis-aiheinen, vähän tunnelmointia jo etukäteen.

Maiccu


5 kommenttia:

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥