lauantai 26. maaliskuuta 2016

Vihiksiä ja lihiksiä

Urakoitiin miehen kanssa eilen oikein kunnolla ja tehtiin sekä vihiksiä (kasvistäytteisiä piirakoita) ja lihiksiä (lihariisitäytteisiä). 


Itse asiassa täytteet tein jo perjantaina ja hyvä niin koska touhuun meni monta tuntia, ensin taikinan kanssa ja sitten itse paistamiseen.


Vähempikin määrä olisi ehkä riittänyt mutta kun kerran tehdään niin tehdään kunnolla :)Paistettiin  friteerauskeittimessä 180 asteessa kunnes olivat kullanruskeita.


Ollaan tehty lihiksiä ennenkin mutta viimeksi jäivät hieman mauttomiksi, joten nyt laitettiin mausteita reilusti ja onnistuttiin paremmin.

Sen verran muokkasin ohjetta, että soijarouheen korvasin Färssillä (Saa pakastealtaasta) ja mausteita laitoin aika reilusti.


Vihisten ohje löytyy täältä:

http://www.kakkukatri.com/2015/12/vihis.html

Vihiksien valmis täyte:
 Pieniä ja suuria, isoon ja pieneen nälkään...


 

Pahoittelen kuvien huonoa laatua :/Pieni niksi sulkemiseen, kannattaa painaa ensin sormenpäillä reunat umpeen ja sen jälkeen haarukan piikeillä jotta varmaan ovat ummessa. Muutoin aukeavan paistaessa ja mikäli täytettä pääsee paistorasvaan, se alkaa roiskumaan ikävästi.


Valmiita vihiksiä :)Ja sitten Lihikset!


Ohje löytyy täältä:

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/13351/Hyv%C3%A4t%20lihapiirakat/

Itse jätin viinietikan pois ja mausteita lisäsin tosiaan reilummin kuin ohjeessa sanottiin.

Tein myös tupla-annoksen täytettä:
Valmiita rapsakoita ja kullanruskeitaNyt on pakastimessa välipalaa perheen miehille! Maistoin itse yhden ja täytyy myöntää että hyvää oli mutta diettiin eivät sovi milläänlailla :)


Maiccu

2 kommenttia:

Jokainen kommentti on minulle tärkeä -kiitos kun kommentoit ♥

Facessa