lauantai 5. maaliskuuta 2016

Voileipäkakkuja

Huh heijakkaa - 5 voileipäkakkua tullut tehtyä, tosin kahdessa erässä:) 
Eilen illalla täytin ne ja tänään koristelin. Olen jo vuosia tehnyt voileipäkakut rullana, vain yksi täyte ja helpompi saada pysymään koossa.


Käytän yleensä jotain muuta kuin vaaleaa leipää, ruispaahtis olisi paras mutta oli loppu - joten nämä tehty täysjyvästä.

Nyt toiveena oli yksi lohi, yksi täys vegaani ja kaksi kasviskakkua (joita tulikin kolme).Vegaanikakkua en ole ennen tehnyt, siis täysin kasvisperäisistä aineksista tehty ja oli ihan mielenkiintoista ostaa aineksia ja lukea tuoteselostuksia.

VEGAANIKAKKU

Vegaanikakkuun käytin Violifen tomaatti-basilika "kasvirasvajuustoa" jota jatkoin majoneesilla.
Sekaan sippusin paprikaa ja punasipulia.  


Laitoin noin desin amerikkalaista kurkkusalaattia päälle sekä cheddarista suikaleita


Sitten käärin leivinpaperia apuna käyttäen rullalle, kiepautin foliota päälle ja yön yli jääkaappiin tekeytymään.



Koristelun aloitan sekoittamalla päällisen, vegaanikakussa käytin xtran majoneesia ja Oatlyn kaurapohjaista ranskankermaa.


Kun tahna levitetty, laitan salaatinlehdet jos niitä käytän ja aloitan koristelun :) 


Mulla on harvemmin mitään visiota, luovasti fiilikseen mukaan :)


Kakku sai koristeekseen rucolaa, punasipulia, kirsikkatomaattitähtiä, viinirypäleitä ja cheddaria.


LOHIKAKKU

Lohikakkuun tein savulohesta, tuorejuustoista, creme bonjourista tillistä ja punasipulista tahnan. Lisäksi pari teelusikallista kala-limemaustetta.


Lohikakun koristelua mietin hetken, koska savulohi ei itsessään niin kauniilta näytä, mutta mielestäni onnistuin kuitenkin aika kivasti. 
Päälle tuli lohen lisäksi lime-siivuja, keltaisia kirsikkatomaattitähtiä, tilliä ja cheddartähtiä.
Sivuille salaatinlehtiä ja kananmunan lohkoja.


Tähdet oli helppo tehdä minimuoteilla :)




KASVISFETAKAKUT

Kasviskakut täytin tuorejuustolla, silputulla paprikalla, kevätsipulilla ja aurinkokuivatulla tomaatilla.


Päälle  ripottelin reilusti murennettua fetaa. Täyte oli kaikissa kolmessa sama mutta koristelu hieman erilainen.

Versio 1.


Aurinkokuivattua tomaattia, kevätsipulia, punasipulia, keltaisia kirsikkatomaattitähtiä ja fetaa


Lopuksi ripottelin vähän juustoraastetta, tässä vaiheessa laitoin jo cocktailtikut kakun reunoille sillä päälle tuli tuorekelmu ja tikuilla estän kelmun liimaantumasta kakkuun :)


 Versio 2


Kirsikkatomaattitähtä, basilikaa, kevätsipulia ja fetaa


 Tähänkin lopuksi juustoraastetta ja kuvassa kakku jo "tikutettuna"

Versio 3

Muutoin samanlainen mutta koristeena kurkkua, tomaattia, rucolaa ja fetaa



Tein vielä pienet liput kakuille, jotta saaja tietää missä mitäkin :)


Kirsikkatomaateista saa leikattua söpöjä tähtiä tai kukkia, miten kukakin niitä nimittää:)

Aikamoinen urakka kaikenkaikkiaan, vaikka kivaa puuhaa onkin. 
Kakkujen tekoon kannattaa varata aikaa reilusti sillä tähänkin määrään meni yhteensä 5 h, puolet siitä eilen ja puolet tänään. 

Nyt vain toivotaan että perhe ystävineen joilla juhlat, pitää näistä :)

Mikä oli sun lemppari?

-Maiccu





















4 kommenttia:

  1. Mun lemppari olis varmaankin lohikakku, vaikka kaikki ovat varmasti tosi hyviä! Itse en ole koskaan tehnyt voileipäkakkua, joten tämä oli mielenkiintoinen postaus, jos vaikka joskus päädyn tekemään. :)
    Mukavaa lauantai-iltaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valinnan vaikeus olis minullakin :) Kiva iltaa sinullekin :)

      Poista
  2. Voi että nam mitä herkkuja ja niin kauniita. En osaa valita lempparia, mutta kiva oli tuo tähti-idea, taidan sen napata. :) Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä -kiitos kun kommentoit ♥

Facessa