keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Herkulliset gluteenittomat banaanimuffinssit


Tänään oli hyvä syy leipoa, sillä pääsiäisestä jäi iso purkillinen turkkilaista jugurttia ja muutama banaanikin tummentunut sopivasti. Pinkit korkokengät-blogista osui  silmiin herkullinen resepti ja nyt oli sopiva hetki leipoa. Sain leipomisavuksi kuopukseni, joten mulle jäi vain ainesten kulhoihin laittaminen ja loput hoitui pikku-leipurin toimesta :)



Ohjetta muokkasin vain vähän, luonnonjugurttia oli alkuperäisessä ja kanelia laitoin 2 tl, se sopii kivasti banaanin kanssa.


Gluteenittomat banaanimuffinssit
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl sulatettua margariinia
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta 
2 tl vaniljasokeria tai -uutetta
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 dl turkkilaista jugurttia(muutkin käy)
0,5 dl maitoa
2 banaani

1. Vaahdota kananmuna ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää seokseen sulatettu margariini.
3. Sekoita jauhojen joukkoon kuivat aineet ja lisää varovasti sekoittaen joukkoon.
4. Lisää jogurtti, maito ja soseutettu banaani joukkoon.
5. Jaa taikina tasaisesti muffinssivuokiin 
Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia.

Banaanimuffinsseista tuli loistavia sekä maultaan että koostumukselta. Ihanan kuohkeita!




4 kommenttia:

  1. Varmasti ovatkin hyviä!
    Näyttää niin muhkeilta.
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Nousivat kyllä todella hyvin ja maistuivat myös :) Sinne kanssa kivaa iltaa!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä -kiitos kun kommentoit ♥

Facessa