Innostuin taas leipomaan ja tällä kertaa tuli tehtyä helppoakin helpompi kääretorttu!
Oli mulla taka-ajatuskin kun keskimmäisellä oli just synttärit ja huomenna hällä poiketaan, viedään samalla kakku mennessämme <3
Tämä on tosiaan gluteeniton ja koristelussa käytin poikkeuksellisesti soijakermaa.
Gluteeniton suklaakääretorttu
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaota
1/4 tl suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- Sekoita kuivat aineet keskenään
- Lisää kuivat aineet siiviln läpi vaahtoon ja kääntele varovasti taikina sekaisin
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille
- Kumoa paistettu torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle
- Anna jäähtyä ennen täyttämistä
Itse täytin tällä kertaa aineksilla joita sattui kaapissa olemaan.
Täyte:
- Hedelmäsosetta (käytin Aurinkoista)
- Vaniljarahkaa prk
- 1 dl vaahdotettua kermaa (käytin soijakernaa)
Levitä jäähtyneelle pohjalle hedelmäsose. Sekoita 1 dl kermavaahtoa rahkaan ja levitä pohjan päälle.
Rullaa ja levitä kermavaahtoa päälle. Koristele :)
Alla vielä kuvat eri vaiheista:
Mä pistin tortun puoliksi ja toisen puolen herkutteli lapset kaverinsa kanssa ja toinen puoli lähtee huomenna synttärisankarille!
Koristelu oli pääsiäis-aiheinen, vähän tunnelmointia jo etukäteen.
Maiccu
Hyvältä näyttää kääretorttu!
VastaaPoistaMukavaa illan jatkoa!
Kiitos, samoin sinulle :)
VastaaPoistaOnpas herkullisen näköinen kääretorttu!
VastaaPoistaKiitos reseptistä! Gluteenitonta kun välillä täytyyy olla tarjottavana.
VastaaPoistaOle hyvä, kiva että siitä oli iloa :)
Poista