torstai 17. maaliskuuta 2016

Gluteeniton suklaa kääretorttu

Innostuin taas leipomaan ja tällä kertaa tuli tehtyä helppoakin helpompi kääretorttu!


Oli mulla taka-ajatuskin kun keskimmäisellä oli just synttärit ja huomenna hällä poiketaan, viedään samalla kakku mennessämme <3


Tämä on tosiaan gluteeniton ja koristelussa käytin poikkeuksellisesti soijakermaa.



Gluteeniton suklaakääretorttu

4 munaa
1,5 dl sokeria

1 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaota
1/4 tl suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta


  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  • Sekoita kuivat aineet keskenään
  • Lisää kuivat aineet siiviln läpi vaahtoon ja kääntele varovasti taikina sekaisin
  • Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille
Paista 200 asteessa 7-10 min

  • Kumoa paistettu torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle
  • Anna jäähtyä ennen täyttämistä


Itse täytin tällä kertaa aineksilla joita sattui kaapissa olemaan.

Täyte:
  • Hedelmäsosetta (käytin Aurinkoista)
  • Vaniljarahkaa prk
  • 1 dl vaahdotettua kermaa (käytin soijakernaa)

Levitä jäähtyneelle pohjalle hedelmäsose. Sekoita 1 dl kermavaahtoa rahkaan ja levitä pohjan päälle.
Rullaa ja levitä kermavaahtoa päälle. Koristele :)

Alla vielä kuvat eri vaiheista:






Mä pistin tortun puoliksi ja toisen puolen herkutteli lapset kaverinsa kanssa ja toinen puoli lähtee huomenna synttärisankarille! 
Koristelu oli pääsiäis-aiheinen, vähän tunnelmointia jo etukäteen.

Maiccu


5 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää kääretorttu!
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Onpas herkullisen näköinen kääretorttu!

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä! Gluteenitonta kun välillä täytyyy olla tarjottavana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, kiva että siitä oli iloa :)

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä -kiitos kun kommentoit ♥

Facessa