sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Gluteenittomat suklaa cupcaket

Pääsiäistä odotellessa voi siihen valmistautua tekemällä suklaisia cupcakeja eli kuppikakkuja!
Nämä ovat gluteenittomia ja kuorrutuksen voi muuttaa oman mielen mukaan, tässä valkosuklainen.



Mulla kuorrutusta varten uusi pursotinkin Claes Ohlsonilta,

joka itsessään tosi hyvä mutta täyte jäi todella löysäksi eikä pursotinta lopulta edes tarvinnut.





Gluteenittomat Suklaa cupcaket

n. 16 kpl
3 munaa
2½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1 dl kermaviiliä
2 rkl maitoa
3½ dl gluteenittomia jauhoja
( voit vaihtaa halutessasi samaan määrään vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaota
100 g tummaa suklaata (itsekäytin Fazerin sinistä)





Valkosuklaa cream cheese kuorrutus
60 g huoneenlämpöistä voita
150g tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g valkosuklaata


*Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi. 
* Sekoita jauho, leivinjauhe ja kaakao yhdessä.
*Sulata voi ja kaada sekaan kermaviili sekä maito ja lisää seos munavaahtoon vuototellen jauhoseoksen kanssa ja sekoita varovasti taikinan sekaan. 
*Rouhi suklaa ja sekita rouhe taikinaan
* Laita muffinssipapereita muffinssivuokaan ja täytä 3/4 osaa vuoasta. 
*Paista 175 asteiseessa uunin keskitasolla n.25 min. riippuen kuinka suuria cupcakeja teet. 
*Anna jäähtyä ennen koristelua






Koristelin cream cheesen lisäksi rouhitulla suklaalla, suklaapalloilla ja linnunmunilla <3



 Säilytä jääkaapissa jotta kuorrute jähmettyy.

Nauti hyvässä seurassa, hyvällä omallatunnolla :)

-Maiccu-

6 kommenttia:

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥