Siirry pääsisältöön

Hyvää ystävänpäivää

Rauhallinen sunnuntai-aamu, pötköteltiin pitkään koiran ja ukkokullan kanssa,
lapset maailmalla ja nautimme tavallisuudesta poikkeavasta hiljaisuudesta :) 

Aamupalaksi paistoin miehelle pekonia ja munia, itse tiukasti taas dietissä kiinni 
mistä bloggailen illemmalla. Tässä kohtaa Iso kiitos muistamisesta rakkaat <3



Vaihdoimme mieheni kanssa ystävänpäivä-ja vuosipäivä lahjat ja ilahduin saadessani Kalevan Syleily-sarjan korvakorut sillä synttärilahjaksi olen aiemmin saanut saman sarjan kaulakorun josta pidän kovasti. Tosiaan, tänään tasan vuosi kihlautumisesta:)


Ystävän päivää voi kyllä viettää ihan lahjomattakin ja pienillä huomionosoituksilla saa ihan varmasti yhtä hyvän mielen!

Mieheni sai oheisen paketin jossa suklaan lisäksi kirja historiasta, sillä hän lukee mielellään ja tiedän että kirja on lahjana mieluinen vaikkei kovin romanttinen.



Me vietetettiin ystistä tosiaan jo eilen, ihana ilta olikin. 

Syötiin hyvin ja pitkään, pelattiin lautapelejä ja naurettiin melkein pissat housuun :) 
Ihan huippua!




Aloitin kokkailun jo aamusta, koska halusin tehdä mahdollisimman paljon itse. 

Alkupalaksi on mozzarella-tomaattivartaita pestokastikkeella. 
Tein pestoa ekaa kertaa blenderillä eikä se sujunut ihan ongelmitta. 
Onnistuin irroittamaan blenderistä lasikulhon niin että jengoiltaan mennyt osa jäi alustan runkoon kiinni ja kaikki pestot valuivat läpi. 

Oli hieno hetki, siinä tarvittiin sitten jo miestä apuun.





Lopputulos oli sentään hyvä, pesto maistui herkulliselta <3


Ohje löytyy täältä.


Pääruoaksi oli parmesanperunoita, joita tein ekaa kertaa. Työläin vaihe oli perunoiden kuoriminen ja viipalointi mutta muuten suht helppoja tehdä, niistä tuli hyviä ja kauniita. Nyt vain kävi sellainen työtapaturma, että nälkä oli jo tässä kohtaa päivää niin kova, että unohdin ottaa kuvat valmiista ruoasta, mutta samalta näytti kuin linkin mukaisessa videossa.








Perunoiden kanssa oli pekoniin käärityt kanarullat, kanafileissä sisällä ruohosipulin makuista tuorejuustoa ja haudutin niitä chilillä maustetussa cheddarkastikkeessa. 

Marinoin fileet edellisiltana ja ehtivät maustua hyvin.

Marinadiin laitoin oliiviöljyä, valkosipulia, chiliä, limeä, chiliä ja vähän mustapippuria.Olivat kyllä hyviä ja kastike kruunasi rullat täydellisesti.Kuva vasta valmistumassa olevista rullista.


Kanafileen ohjeen löydän täältä.






Jälkkäri olikin sitten pelkkää suussasulavaa herkkua, eli kokosin maljaan seuraavia aineksia:




YSTÄVÄNPÄIVÄHERKKU


-Pohjalle murustettua Bastogne-keksiä

-Hieman päärynä-kinuski rahkaa
-Vanilla-vaahtoa reilusti
-Kinuskia(kondensoitua maitoa, valmiiksi keitettynä)
-Väliin taas murustettua keksiä ja samat ainekset uudet
-Päälle keksinmurusia ja suklaatippoja

Annoksista tuli hieman liian suuret, mutta makuelämys oli hieno :)

Kaloreita ei tässä jälkkärissä laskettu, mutta kerrankos sitä....


 


Nalle Puhin sanoin :





"Ystävyys on sitä, että kun laittaa silmänsä kiinni ja ajattelee ystävää, niin poskilihakset alkavat vetäytyä korvia kohti ja kaikki rypyt siliävät"

Nauttikaa tästä päivästä, jos vietät sen yksin-muista hemmotella itseäsi, jos vietätte sen yhdessä-nauttikaa toisistanne.


Maiccu


Kommentit

  1. Siis mitä herkullisia ohjeita! Nam! Parmesan perunoita täytyy testata lähipäivinä.
    Ihanan lahjan olet saanut mieheltäsi!
    Hyvää ystävänpäivää sinulle!

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköseltä näyttää! Täytyy kyllä kans testata tuota jälkkärimaljaa piakkoin :) Kivaa alkanutta viikkoa! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Probioottinen ihonhoito

* Yhteistyössä Kauneushoitola Kaunis Elämä Miten ihana olo onkaan kasvohoidon jälkeen, kuin olisi uudesti syntynyt ♥ Teen kyllä kotona itselleni hoitoja, mutta mikään ei voita ammattilaisen hellässä huomassa tehtyä kasvohoitoa laadukkailla tuotteilla. Silloin saa vain nauttia! Kävin toistamiseen Kaunis Elämä - kauneushoitolassa, jossa Tarja teki minulle hemmottelevan probioottisen kasvohoidon ESSE-luonnonkosmetiikkasarjan tuotteilla. Kauneushoitola on Tarjan kauniin kodin yhteydessä Espoon Kuninkaisissa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Hoitohuone on erillinen ja asiakas saa rauhassa riisua sillä aikaa kun Tarja tekee valmisteluita. Hoito tehdään asiakkaan niin halutessa lämmitetyllä hoitopedillä joka ainakin minun kipeälle selälle teki vain hyvää, vaikka ensin vähän mietin kuinka pysyn samassa asennossa makaamaan lähes kaksi tuntia. Tarja kyseli kuinka ihoni on voinut ja miten sitä hoidan. Koska testaan paljon kosmetiikkaa, ei ole ollenkaan itsestään selvää että...

Lumene Valo hiustuotteet testissä

Lumenelta ilmestyi taannoin marketteihin hiustenhoitotuotteita ja olen tähän hetkeen malttanut mieleni niihin tutustumisen kanssa, mutta paikallisella Tokmannilla asioidessa päädyin ostamaan Valo-linjan hoitoaineen. Olin aiemmin saanut shampoo & hoitisnäytteet, joten saisin samalla kuvaa shampoon hoitavuudesta kun sarjaan tutustun. Kummassakin tuotteessa on samanlainen raikas sitruunaisen hedelmäinen tuoksu kuin Valo-linjan ihonhoitotuotteissa, tykkään.  Lumene Valo- shampoo ja hoitoaine lupaavat vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa. Testerishampoolla pesin hiukset kaksi kertaa. Shampoo vaahtosi todella hyvin ja pesutulos oli varsin onnistunut. Shampoo on kehitetty korjaamaan ja ehkäisemään hiusten katkeilua, samalla se hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa. Taikoja tuotteissa tekevät pohjoisen lakka, C-vitamiini ja kasvipohjainen proteiini. Lumene Valo-hoitoaine lupaa myös vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa, hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa tuoden hiuksille elinvoimaa. Samalla hoitis korj...

Vanhanajan lihapiirakka

Tein Uudeksi Vuodeksi pellillisen vanhanajan lihapiirakkaa ja koska siitä tuli aivan taivaallisen hyvää, jaan ohjeen teillekin. Valmistukseen kannattaa varata tovi, mutta takaan että lihapiirakka on kaiken vaivan arvoinen. Halutessasi voit tehdä pieniäkin piirakoita, jotka voi vaikka uppopaistaa mutta itse tein pellillisen, sillä se oli helpointa. VANHANAJAN LIHAPIIRAKKA Kuori 2,5dl maitoa 25g hiivaa 1 tl suolaa 1 rkl fariinisokeria 7 dl  vehnäjauhoja 100g margariinia Täyte: 500g jauhelihaa sipuli hienonnettuna 5 dl puuroriisiä keitettynä 1 dl kermaa 2 rkl persiljasippua (Tavallinen tai lehtipersilja) 3 keitettyä ja pilkottua kananmunaa  2 tl Maustepippuria Oman maun mukaan voit lisätä muitakin mausteita, itse lisäsin:  Jauhelihaan jauhelihamaustetta 1 rkl, paprikajauhetta 1 tl, sipulijauhetta 1tl Täytteeseen lisäsin vielä: 1 tl sipulijauhetta, 1tl suolaa   OHJE: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.  Lisää suola ja fariinisokeri. Alusta jauhot taikinaan. Lisää ...