torstai 11. helmikuuta 2016

Gluteenittomat sämpylät

Sataa, sataa ropisee.....lumet sulaa kovaa vauhtia eikä tee mieli yhtään ulkoilla. Siksipä jaan teille reseptini gluteenittomiin sämpylöihin. Netistähän tämäkin alkujaan löytyi, mutta kerron sen silti :)
Saatat ihmetellä miksi gluteenittomia? Noh, olen useita vuosia kärsinyt erilaisista vatsavaivoista ja luettuani aiheesta, päätin alkuun alkaa välttelemään ruista. Kannatti. Turvotukset alkoivat vähenemään siirtyessä kauraan mutta eivät ole poistuneet kokonaan.

Epäilin että gluteenilla saattaa olla osuutta asiaan ja siksi kokeilin näitä gluteenittomia sämpylöitä. 
Lopputuloksen kannalta oli sama söinkö kaupasta ostettua kauraleipää vain näitä sämpylöitä, mutta hyviä ne olivat! Sen verran kikkailin että tattarijauhot vaihdoin rouheeseen, koska olin vahingossa mennyt sitä ostamaan. Taikina on nopsa tehdä, mutta huomioi että gluteenittomat hiivataikinan kestävät vain yhden kohotuksen, eli kohota vasta sämpylönä pellillä.
Ohjeen löydät täältä:

http://www.maku.fi/reseptit/gluteenittomat-sampylat
Ruskeat pilkut ilmestyivät paistaessa ja ovat mitä ilmeisemmin taikinassa olevaa juustoraastetta :)
Se että meillä taikinasta löytyy joskus yllätyksiä, ei ole uutta, usein ne on pitkiä vaaleita hiuksia, jaiks.Laitan kyllä aina leipoessa hiukset kiinni, mutta niitä taitaa leijua ilmassa :D Sain lapsilta joululahjaksi hienon essun, pitäisi opetella käyttämään sitä keittiössä. 

Säilytystilaa vain on vain tosi vähän ja essu on vaatehuoneessa, lienee tuttua? Ja vaikka sitä olisi enemmän, joka nurkka notkuisi kippoa ja kuppia, eikä ylimääräistä tilaa olisi silloinkaan. Ikuisuus ongelma. 

Siitä päästäänkin mieluisaan aiheeseen eli kierrättämiseen ja kirppistelyyn, bloggailen siitä lähiaikoina.

Leipomisiin,

Maiccu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on minulle tärkeä -kiitos kun kommentoit ♥

Facessa