maanantai 22. helmikuuta 2016

Ekat siemenet istutettu

Vihdoinkin  sain ekat siemenet ruukkuihin ja mini kasvihuoneisiin kasvamaan.
Maaliskuu häämöttää ja monen siemenet on voinut jo helmikuussa istuttaa, en siis vielä myöhässäkään :)Mutta kaikkea en vielä laittanut, koska esimerkiksi krassit kasvavat todella nopeasti ja ne ehtii vielä toukokuussakin. Nyt kasvamaan pääsi mm chiliä, kirsikkatomaatteja, rucolaa, mansikoita ja ruohosipulia, Yrtit laitan vähän myöhemmin. 
Nyt laitoin osan purkkeihin ja osan mini kasvihuoneisiin, kunhan isäntä saa kasattua eilen hankkimani kasvihuoneen, siirrän ne sinne. On vähän kauniimpi <3:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/03/02/siementen-kylvamisen-abc
Nyt täytyy muistaa pitää multa kosteana, muttei liian - koska helposti homehtuvat tai kuivuvat, toki ei vielä kun ei mitään kasvakaan mutta myöhemmin.Mä en tosiaankaan ole mikään viherpeukalo, mutta jaksan joka vuosi ihmetellä kuinka pienen pienestä siemenestä voi kasvaa jotain niin kaunista tai herkullista ja uskoa että jotain onnistun pitämään myös hengissä, olen nauttinut niin krassista kuin tomaateistakin, joka vuosi. 
Joskus vain ollut laiha 1 tomaatin sato, mutta parhaina vuosina niitä sai napsia salaattiin ihan päivittäin. Voi sitä onnistuminen iloa!

Olet sinä jo kokeillut parvekeviljelyä? Ja jos niin mitä meinaat istuttaa?

Maiccu :)

4 kommenttia:

 1. Itse en ole mikään viherpeukalo. Olen joskus koittanut jotain siemenistä kasvattaa. Mutta pieleen on tainnut mennä. Kivoja juttuja sinä meinaat kasvattaa.
  Samoista tykkäisin itsekin. Tuota tomaattia olisi kiva kokeilla kasvattaa...

  VastaaPoista
 2. Tomaatti on aika kestävä kaveri, jos joskus innostut kylvämään niin kokeile paria eri lajiketta. Toiset kun onnistuu paremmin kuin toiset, tuplaat mahdollisuudet :)

  VastaaPoista
 3. Mä tykkäisin myös kasvatella itse, mit meidän asunto on niin pimeä, et ei onnistu.. Pitäis olla joku lamppu sitä varten. Ja sit ne pitäisi muistaa vielä kastellakkin. :D

  VastaaPoista
 4. Valoa nuo tosiaan kaipaa ja ikkunapaikka on välttämätön :) Meillä kasvavat lastenhuoneessa kun se on valoisin paikka, sieltä pieni puutarhuri aina huutelee äitiä kastelemaan :D

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä -kiitos kun kommentoit ♥

Facessa