keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Tuorepuuro koukussa!

Tiettekö, oon jäänyt tuorepuurokoukkuun ja pahasti! Minä joka olen koko aikuisiän kailottanut etten puuroa syö, koska lapsuudessa sitä tuputettiin joka aamu niin että korvista tuli ulos. Ei kotona vaan mummolassa jossa paljon oltiin. 


Oli keitettyä kaurapuuroa, 4viljanpuuroa, tattaripuuroa, helmipuuroa, ruispuuroa, riisipuuroa ja hyvin harvoin mun silloista ainoaa "lempi" puuroa eli mannapuuroa.
Ja jos oli jäänyt edelliseltä päivältä  niin sitten sitä saatettiin vielä paistaa, mikä oli vielä pahempaa kuin vasta keitetty puuro. Siksi päätin heti kun olin kasvanut sen verran isoksi ettei mummolan puuroa tarvinnut enää syödä, päätin etten syö sitä ikinä enää.
Mieli muuttui vuosien varrella sen verran että suklaa, manna tai riisipuuroa söin mutta muuten boikotoin sitä parhaani mukaan. Kunnes löysin tuorepuuron.
Ensikosketus taisi olla jokin lehti jossa siitä kerrottiin ja ajatus jäi jonnekin minuun hautumaan kuin puuro kattilaan.
Keräsin kai rohkeutta sitä kokeilla, kunnes eräänä päivänä olin valmis.
Tein tuorepuuro valmiiksi illalla ja aamulla se oli tekeytynyt valmiiksi. Se oli menoa, samantien.
Miten puuro voi ollakin näin hyvää :)

Jaan teille nyt mun jo rakkaaksi käyneen tuorepuuroreseptin, mutta varoituksen sana -tää on oikeasti ihan älyttömän hyvää!!

Koukuttava tuorepuuro


35 g puurohiutaleita (Elovenan kaneli-omena on suosikkini)
*1 rkl mustikkapellavansiemenrouhetta
*1 dl mantelimaitoa (tavallinenkin käy)
*1/2 dl rahkaa/skyriä/profeeliä
*1-2 dl marjoja/hedelmiä (mansikat, mustikat, banaani, kiivi ja mango ovat lemppareita)

Tässä järjestyksessä mieluiten kannelliseen astiaan ja yöksi jääkaappiin.
Aamulla on valmista.

Nykyään teen joka ilta valmiiksi ja aamulla nappaan töihin mukaan.

Lisätty myöhemmin: Itse lorautan maidon hiutaleiden päälle ja sekoitan vähän, rahkaa ja marjoja päälle kerroksittain ja niitä en enää sekoita. Jos syöt suoraan astiasta jonne teet puuron, lusikoi pohjaa myöten niin saat parhaimman makuelämyksen :)




 Tämä pellava-mustikkarouhe hellii vatsaa ja maistuu hyvälle <3




 Ootko jo kokeillut tuorepuuroa ja jos, millainen combo sulla on?

Maiccu


10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Sitä se on ja oikeasti tosi simppelin ainekset ja voi muokata aina sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään :)

      Poista
  2. En ole koskaan syönyt tuorepuuroa, mutta olen kuullut ennenkin, että se on tosi hyvää. Kiitos reseptistä, sitä voisi kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kantsii kyllä, koska mullakin oli omat ennakkoluuloni puuroa kohtaan mutta tää on jotain muuta...paljonpaljon parempaa :)

      Poista
  3. Syön puuroa joka aamu. Mutta, tuorepuuroa en ole kokeillut vaikka paljon ko onkin puhuttu. Täytyykin testata. Olen vaan niin perus kaurapuuron ystävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ehkä tykkään just siks ettei maistu perinteiselle kaurapuurolle :)

      Poista
  4. Minäkin otin tuorepuuron aamupalakseni tuossa viikko sitten. Lähinnä siksi, että sen voi tehdä edellisenä iltana valmiiksi ja aamulla vaan lusikoida huiviin :)

    VastaaPoista
  5. Hih, aloin etsiskellä tänään tuorepuuroreseptejä ja minnekäs muualle tieni toikaan kuin blogiisi. Ajatella, tästä kirjoituksesta on lähes vuosi ja se on edelleen tärkeä ja ajankohtainen ♥ Nappasin ohjeen talteen, nams! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa:)Kannatti siis kirjoittaa!Edelleen yks mun lemppari aamupala <3

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥