sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Äitienpäivän kakkukatastrofi




Lujasti lempeä blogista lainuttu kuva kertoo ajatukseni juuri sinulle <3 
Ihana, viisas Maaret Kallio <3

Tässä kuopukselta saatu suloinen kortti ja esikoiseni tuomia freesioita <3




Äitienpäivän tunnelmat on olleet tänään kuten äitiys itsessäänkin, hyvin vivahteikas ja täynnä iloa, kiukkua, rakkautta, samaan aikaan suolaista ja makeaa. 

Oli tarkoitus postata tänään kuvia kakusta ja sen toki teenkin, mutta minkälaisesta kakusta. Sen näet kohta. Tästä ei tullut ihan sellainen postaus kun piti, kun ei tullut kakustakaan sellaista kuin suunnittelin. Mutta toisaalta, miten kiva sekin että emme voi etukäteen tietää mitä kohtalo on meidän varalle suunnitellut. Kaikki ei aina mene kuin elokuvissa, silti niistäkin tilanteista täytyy selvitä. Aivan kuten äitiydessä, täytyy luovia ja laittaa extempore kaikki suunnitelmat sekunnissa uusiksi ja kun sen jo miljoonasti tehnyt ennekin, sujuu se nyt jo aika malliikkaasti.

Äitienpäiväksi leivoin kakun itse, helpommalla olisi päässyt ostamalla suoraan valmiin mutta kun tykkään leipoa niin tuossahan se meni muiden leipomusten ja kokkailujen ohessa. Kakkupohjan tein jo hyvissä ajoin, sehän ei muutamassa päivässä pilaannu ja eilen illalla täytin, jotta kostui juuri sopivasti. Korkeutta kakulla tuli aika reilusti  (VIRHE) ja osa kermavaahtoruusuista romahti ensi yrittämällä ja toisellakin. Auts. Pitää muistaa varautua koristeluun aina ostamalla tarpeeksi kermaa, jottei se pahimmasa tapauksessa lopu kesken, kuten nyt. Onneksi on ihana mies joka lähti hakemaan lisää.

Kakun kostutin mustikka-mansikkamehulla ja toiseen väliin tuli valkosuklaamoussea & mansikkaa, toiseen vanillavaahtoa & banaania. Päällistä en kostuttanut ollenkaan sillä siihen tuli kinuskia ja vanhasta muistista tiedän että jos se on kostutettu, pohja imaisee kinuskin ja sitten se on pilalla.

Halkaistuja mansikoita päälle, muutama rosmariinin lehti jotta vähän vihreää ja se on siinä, yksinkertaista.
Ei nyt ihan niin kaunis ollut kuin olisin toivonut mutta maku ratkaisee :) Tämä siis eilen.











Onneksi otin kuvat eilen juuri koristellusta kakusta sillä yön aikana kinuskin oli valunut reunoille pudottaen kermavaahdon kakkulautaselle ja ylikin. Vilkaisin kakkua vasta aamulla ja oli myöhäistä koittaa edes pelastaa sitä. Näky oli surullinen. 



Niimpä mies lähti jälleen kerran kauppaan ja tällä kertaa kotiutui mansikkakreemikakku jonka kehtasi laittaa esille. Minusta äitienpäivä on niin tärkeä juhla että kahvipöydässä on oltava kaunis juhlan arvoinen kakku!












Löysin muuten nuo ihanat Paris servetit K-kaupasta ja ne oli pakko saada, tosi kauniita ja sopivat keittiön tabletteihin loistavasti.


Olimme kutsuneet molempien äidin miehineen , sekä minun aikuiset lapset syömään ja tällä kertaa tehtiin itse kolmea eri pizzaa ja rucola-feta-mozzarella-tomaatti-salaattia :) Perheessä kun on vegejä ja lapset tykkää vain jauhelihapizzasta :) 
Jälkkäriksi sitten nämä kakkukahvit. Kakku kelpasi kaikille ja oli kuulema hyvää vaikka nolona esittelin näitä eilisiä kuvia että tältä sen Piti näyttää mutta....näin kävi.

Sellainen tunteikas äitienpäivä meillä, miten teillä meni?

Maiccu

6 kommenttia:

  1. Ihana mies sulla ;-)

    Täydestä varmaan meni näinkin! Siinä juuri luontoa testataan, että miten selviää kun kaikki kirjaimellisesti hajoaa käsiin. Ihanalta kuullosti teidän äitienpäivän vietto <3

    VastaaPoista
  2. Nimenomaan -hajoaa käsiin :D Ja pitkin jääkaappia! Ihana mies, ihanat lapset ja perhe....kakulla loppujen lopuksi niin väliä :)

    VastaaPoista
  3. Josko näky oli surullinen niin maku kenties herkullinen. <3 Niin ne kai on nämä sattumukset ja ns. virheet jotka jälkikäteen muistuu muistoissa makeimpina kun saa hyvät naurut. <3 Hyviltä herkuilta näyttää kaikki ja pääasia, että oli ihana äitienpäivä. <3

    VastaaPoista
  4. Juuri näin kävi Tiia :) Ompahan tosiaan mitä taas muistella! Mukavaa viikon alkua :)

    VastaaPoista
  5. Voi kakkuparkaa. Näytti niin upealta edellisenä päivänä.
    Onhan se tietysti juhlapöydässä mukava syödä kaunista kakkua.
    Toivottavasti söitte kuitenki rääppiäisissä kinuskikakun, koska maku oli varmaan ihana sisällöstä päätellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kylä se maistui :) Jopa sellaiselle joka ei välitä mansikoista!

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥