sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Meidän parvekepuutarha

Maaliskuussa istuttamani siemenet on alkaneet "tuottamaan satoa", taimista on kasvanut jo isoja ja parhaat pääsivät parvekkeelle kasvamaan. Kekkilän kastelulannoitteesta taisi olla apua, mutta kyllä nämä kuumat kelit vauhdittivat kasvien kasvua aikalailla.



Tässä vähän tunnelmia parvekkeelta :)

Pari tälläistä amppelikukkaa hankittiin vielä piristämään ilmettä myös ulospäin.



 Tässäpä on sitten korianteria, tilliä, basilikaa ja persiljaa tulossa.
oon jo reilusti käyttänytkin yrttejä salaateissa ja ruoanlaitossa. 
Kiva kun saa saksia niitä omalta partsilta!





Ja lisää basilikaa, tosin pientä on tässä purkissa vielä ja oikealla chiliä.Sitä on muutama isompi taimi, toivottavasti jokunen palkokin kasvaisi.


Lisää chiliä :)



Ja basilikaa...


Tomaattikin on vahvistunut, viime kesänä sain yhden ainoan tomaatin kasvatettua ja sekin oli vihreä, piti ottaa sisälle punastumaan :) Säälittävää :D



Ja tässä parvekkeen suurkuluttaja <3


Pari chiliä saa vielä nauttia kasvihuoneesta :)


Tomaatti amppelissa




Kesäkurpitsa on ilahtunut auringosta ja ihan heittäytynyt kukkimaan :) Nyt kukkia jo kaksi kolme!


Ja viimeisenä muttei vähäisenä krassi. Nämä on selviytyneet kesästä kanssani aina hyvin, kukkineet ja kasvaneet, saavat kasvaa tuon pajukartion sisällä, siitä tulee kaunis kun alkaa kukkimaan!


Mitä sulla on kasvamassa vai kasvaako mitään? Onko jotakin helppoja vinkkejä millä kasvua saa vauhditettua? Tosin kiitollinenhan sitä saa olla että jo tähän aikaan näin paljon kasvamassa ulkona!

Mukavaa perjantaita !

10 kommenttia:

  1. Teilläpäs on kaikkea siellä. Ihana koiruli!

    VastaaPoista
  2. Onpa sulla monipuolisesti kaikenlaista! Ja hyvät alut ovat! Kasvatin ennen tomaattia meidän verannalla, mutta se oli liian kuuma paikka helteisinä kesinä, ja luovuin siitä. Kovastihan ne kaipaa vettä ja ravinteita, itse taisin käyttää biolania. Omat tomaatit on kyllä ihan parhaita ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt viikonlopun aikaka kasvaneet hurjasti, kyllä lämpö tekee ihmeitä! kastella saa joka päivä ja tomaatin laitoin jo altakastelevaan ettei kuivahda, kesäkurpitsan siirrän seuraavaksi.Omat tomskut on kyllä hyviä, siinä on se luomulisä :D

      Poista
  3. Ei ole säälittävää, minä kun en kasvata mitään, hihi. Yrttejä olisi kyllä kiva saada omasta pihasta ja juuri ihmettelin miksi meille ei enää tule raparperia.

    Kivaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, mihinkäs se raparperi on kadonnut :( Yrttejä on kyllä helppo kasvattaa, ostat kaupasta ja laitat purkkeihin, vähän multaa perään ja ulos ;) Joskus ne kasvaa ja joskus ei mutta voi ainakin yrittää! Kivaa viikkoa myös sinulle :)

      Poista
  4. Kauniilta näyttää teidän parvekkeella!
    Istutin pihalle salaattia, rucola, persiljaa ja tilliä.
    Parvekkeella on myös yrttejä kasvamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari<3 Onhan siellä vihreää :) Rucola meiltä puuttuukin, vieläköhän ehtisi....

      Poista
  5. Ihanaa parvekeviljelyä ja ennen kaikkea ihana koira! Onko se kääpiöpinseri? Käppänä oli mulla myös harkintalistalla kun toisen koiran otin, mutta päädyin russeliin sitten kuitenkin. Mutta ehkä vielä joskus... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se, kääpiöpinserityttö :) Me taas ollaan mietytty kaverksi russelia, mäykkyä tai toista samanlaista...vielä harkinnassa mutta kiva aktiivinen koirahan tämä on!

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥