keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Viherpiiperöintiä

Onko sulle koskaan iskenyt puutarhakateus? Viherpeukalokateus? Taimikateus? Tai millä nimellä sitä ikinä voikaan kutsua. Mulle on ja niin mahdoton että piti oikein käydä hakemassa sellaista lannoitetta jolla saisi omatkin taimet kasvamaan. 

Ystäväni mies meinaan istutti taimia vain vähän ennen mua ja mulla meinas silmät pudota päästä kun näin heillä valtavan kokoisia kasveja ( ei mitään taimia) ja siitä se sitten lähti, kateus:(  Ystäväni lupasi antaa samaa lannoitetta mulle mukaan, mutta se unohtui ja kun mä tuskissasi olen katsellut omia kitukasvuisia taimen alkuja, kävin hakemassa oman pöntön kastelulannoitetta. Tiedä sitten onko siitä apua mutta ei ainakaan haittaa! 

Onko sulla hyviä vinkkejä millä kasvua voi vauhdittaa? Luin jostain että taimia saa vain sumuttaa ei kastella, tosin tarkoittaa sitä että sumuttamassa saa olla vähintään aamuin illoin sillä taimimulta kuivahtaa todella nopeasti. Ei musta viherpeukaloa tule, mutta vähän haluaisin saada omaa satoakin kasvamaan :) Kesäkurpitsat on ainoita joissa vähän kokoa ja jo kukkineetkin mutta muut ihan onnettomia rimpuloita.

Mullan vaihdoin kukkiin jo kuukausi sitten, samalla laitoin sellaiset ravinnepuikot jokaiseen ruukkuun. Nyt on myös kaikki kukat ja taimet kasteltu tällä kastelulannoitteella ja jään odottamaan ihmeitä :))  
Plantagenistahan ostin tämän alla olevan paketin, mukana oli multaa, siemenet ja sinkkiämpärit pienillä kyltteillä. Aika söpöjä, Nämä siemenet on ainakin ohjeen mukaan istututtu.


Nyt vain satoa odottamaan! Ainakin valoa ja lämpöä on sen verran että kohta pitäisi jotakin alkaa tapahtumaan. Valoa ja energiaa viikkoosi <3

7 kommenttia:

 1. Kyllä nyt lähtee :) paljon valoa, sopivasti vettä ja maltillisesti lannoitetta. t. M P.S katkaisin vahingossa tänään yhden niistä tomskun taimista ja kaveri on aiwan henkihieverissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Mä koitan muistaa tuon, ihan mitä vain kunhan nuo alkaa kasvamaan. Voi sun tomsku raukkaa, peukutan että toipuu :)

   Poista
 2. Minulla on paljon enemmän intoa kuin tietoa tai ymmärrystä puutarhanhoidosta, ja saankin mieheltä sekä sääliviä katseita että hyviä neuvoja. Hän kun on hamassa nuoruudessaan saanut aikaan hienon kasvimaan Saharan laitamilla ja pitää lähinnä tekosyynä väitettäni ettei siellä mun lapsuuden mäntykankaalla kasva muu kuin mustikka ja kanerva. Mutta kyllä siinä vaan sielu lepää kun kiireisen päivän jälkeen voi katsella kun meloni itää ja tomaatit kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Mulla taitaa olla sama, mutta joka vuosi oppii jotakin uutta ja paljon on eroa myös lajikkeissa.Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
  2. Kiitos samoin! Meillä on lapsilla pitkä vkl ja mies lomalla joten he nauttivat lähes kesäisestä säästä., minä olen töissä. Terkkuja kaikille!

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä -kiitos kun kommentoit ♥

Facessa