keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Vuosiraportti 2020

Palataan vielä hetkeksi viime vuoteen ja muistellaan hetki millainen se oikeasti oli. Tämä haaste taisi olla lähtöisin Sutkautuksia Tarun blogista ja Tiian blogista luin tämän viimeksi.


1. Mitä sellaista teit viimeksi kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?

Kävin kolme kertaa koronatestissä, se nyt tuli päällimmäisenä mieleen mutta tein myös sellaista työtä, jota en ole aiemmin tehnyt. En ole myöskään koskaan aikuisiällä viettänyt niin paljon aikaa kotona yhtäjaksoisesti, meikkaamattomana ja verkkareissa kuin viime vuonna. Opiskelin myös paria eri verkkovalmennusta ja digimarkkinointia. Ai niin ja poimin muutaman kymmenen litraa puolukoita, koska niitä oli ihan valtavasti. Mustikoita poimin joka kesä vähän, mutta puolukoita en yleensä ollenkaan.


2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutenavuotena tekemäsi lupaukset?

Mun täytyi ihan luntata, olinko luvannut jotain enkä varsinaisesti ollut luvannut mitään mutta esittänyt universumille vienoja toiveita kuten " pysyä terveenä ja että työelämässä pysyvä suunta selviäisi vuoden aikana". Nämä kumpikin kuultiin ja toiveeni toteutui. Selkä on ollut kunnossa ja työni muuttui vakituiseksi, joista olen enemmän kuin onnellinen.


3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?

Eipä juuri, koko vuosi oli todella antisosiaalista. Somen kautta olen saanut kyllä tutustua ihaniin ihmisiin ja sitä kautta löytyi loppuvuodesta ihminen, jota voin jo ystäväksikin kutsua.


4. Menetitkö ketään läheistäsi? 

En onneksi ja lämmin rutistus sinulle, joka kenties menetit.

5. Missä maissa vierailit?

Viime vuosi oli todellinen poikkeus, sillä ehdittiin käydä vain helmikuussa poikien kanssa Tallinnassa ja siihen loppui reissaaminen. Kyllä nyt jo kuumottaisi piipahtaa jossain, mutta maltti on valttia.


6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et viimeksi kuluneen vuoden aikana saanut?

Mä sain kaiken mitä toivoin, sillä terveys on tärkein ja sen olen saanut takaisin. Samoin työ, se on niin iso osa elämää, että kun tämä duo  on kunnossa, se vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin.

Jos jotakin silti toivoisin, niin enemmän energiaa liikkua ja vahvempaa itsekuria heikkoina hetkinä herkuttelun suhteen.

7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?

26.1.2020 kun saatiin tieto että Laku oli syntynyt ja  18.7.2020 kun oli teinin ripillepääsy.


8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?

Ehdottomasti edelleen työpaikka, sillä lähtökohtaisesti olin pitkässä työharjoittelussa ja sitten, voisiko sanoa että korona käänsi asiat onnekseni ja näytti, että etätyö on tulevaisuudessakin mahdollista ja avasi uusia mahdollisuuksia työelämään, jota kautta mulle kävi kuten kävi.

Toisaalta opiskelu, sillä opiskelin digimarkkinointia työn ohessa ja nyt kaikki on yhtä kurssia vaille valmista.  


9. Mikä oli suurin pettymyksesi? 

Erääseen ihmiseen petyin ja se muutti suhtautumistani häneen pysyvästi, mutta nämä on hetkiä jolloin täytyy vain oppia elämään asioiden kanssa. Muutoin en juuri koe pettyneeni viime vuonna, joskin pettymyksiä on menneisyydessä sen verran että ihan hyvä näinkin.

10. Sairastitko tai loukkaannuitko? 

Viime vuonna olin pieniä nuhaflunssia ja yhtä angiinaa lukuunottamatta terve, ellei yhtä nilkan nyrjähdystä lasketa. Astuin kesällä portaissa harhaan ja nyrjäytin nilkkani, mutta sekin on jo parantunut.11. Mikä oli paras ostoksesi?

Voisiko sanoa Laku, koska se oli vaikken ikinä pidä eläimiä tavaroina, joihin ne kuitenkin juridisesti rinnastetaan. Laku tuotti niin valtavasti iloa, etenkin korona-aikana kun oltiin paljon kotona että sitä iloa ei rahassa voi mitata.


12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?

Maailmanlaajuisesti Trumpin.


13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Asumiseen, autoon ja ruokaan kuten joka kuukausi. Sievoinen summa kului vuoden aikana myös eläinlääkäriin, kun mymmeliltä poistettiin kasvaimet ja tehtiin erinäisiä kokeita.Lääkkeistä puhumattakaan.14. Mistä ihan todella, todella innostuit?

Työstä, jälleen kerran mutta se vain on niin kivaa  ja olen muutoinkin innostunut kaikkeen sosiaaliseen mediaan liittyvästä.


15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?

Kuuntelen kyllä päivittäin musiikkia, mutta nyt ei tule muuta mieleen kuin Jenni Vartiaisen ja Elastisen Epäröimättä hetkeekään, koska se vain on ♥


16. Viime kauteen verrattuna, oletko:

Entistä enemmän mukavuudenhaluinen koti ja mökkihiiri.


17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

Voisin liikkua paljon enemmän, kuin mitä olen tehnyt.


18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

Istuneeni, sillä haluaisin jaksaa liikkua joka päivä enemmän.


19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?

Juhannus vietettiin mökillä ystäväpariskunnan, osin anopin ja teinien kanssa ja joulu aikuisten lasten ja anopin kanssa, eli pienellä porukalla.


20. Rakastuitko kauden aikana?

Omaan mieheeni kyllä- uudelleen ja uudelleen ja tietenkin Lakuun ♥


21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?

Maajussille Morsian ja Voice on mun suosikkeja vuodesta toiseen.


22. Vihaatko mitään tai ketään jota et vihannut tähän aikaan viime vuonna?

En, en ylipäätään vihaa ketään ja se on tunne joka menee yleensä ohi, ei ole onneksi pysvvää. Viha synnyttää vain vihaa ja siksi pyrin pois negatiivisesta ajattelusta ja vihastelusta.23. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Maria Veitolan Toisinpäin oli hyvä! Sain sen tyttäreltäni joululahjaksi ja ahmin sen muutamassa päivässä.


24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?

Ehkä kasari, sillä kuuntelin 80-luvun musaa viime vuonna aika paljon.


25. Mitä halusit ja sait? 

Halusin terveyttä, työn, mielenrauhaa ja túrvallisuutta ja terveyden ja työn kautta sain myös nuo muut.26. Mitä halusit, mutta et saanut?

Vapautta, sillä koronan aiheuttamat rajoitukset ahdistivat hetkittäin mutta siitäkin selvittiin.


27. Mikä oli vuoden paras elokuva? 

Tove -käytiin katsomassa se leffassa ja oli katsomisen arvoinen!


28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?

Se taisi olla ihan tavallinen arkipäivä, tein töitä ja sain päivän päätteeksi mieheltä kauniin kukkakimpun ja lahjan. Täytin paljon, 48.
29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selkeästi paremman ja onnellisemman? 

Kyllä se varmaan koronan puuttuminen olisi ollut, sillä se toi huolta ja turvattomuutta jokaisen arkeen.


30. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?

Rento ja huoleton, kesää ja mekkoja lukuunottamatta oon pukeutunut lähes täysin vapaa-ajan vaatteisiin.
31. Mikä piti sinut järjissäsi?

Perhe, koirat, ystävät, mökkeily, opiskelu ja työ. En ole kokenut, että mua olis tarvinnut pitää järjissäni, sillä koen selviytyneeni poikkeusoloista ihmeen hyvin. Olin jo ennen koronaa ollut kotona, tottunut etätyöhön eikä rajoitukset muuttaneet siksi mun henkilökohtaista elämää erityisesti.

Käytiin myös Lakun kanssa parissakin koirakoulussa, nekin virkistivät kivasti.


Nyt kun tarkemmin vuotta muistelee, niin aika paljon sitä ehti kaikkea tapahtumaan vaikka aluksi ajattelin että oli niin tylsä vuosi ettei ole mitään kerrottavaa. Hyvää muistinvirkistystä myös itselle.

Koetko sä viime vuoden olleen rankka? Mitkä oli sun selvitymiskeinot vai tarvitsitko niitä?

Maikku


11 kommenttia:

 1. Olipa ihana postaus, näitä vuosiraportteja on hurjan kiva lukea! Niistä voi itsekin saada oivalluksia tai vinkkejä.

  Tove oli mustakin ihan huippu, ehdottomasti yksi parhaista elokuvista viime vuonna.

  Valoa viikkoon Maikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru ♥ Totta ja oikeastaan tein itse monta oivallusta viime vuodesta, jotka olin jo melkein unohtanut :) Tove oli kyllä hyvä, jopa mies tykkäsi!

   Poista
 2. Kiva oli tätä lukea ja mukavasti kirjoitit vuodestasi.
  Ihanaa tätä vuotta sinulle!<3

  VastaaPoista
 3. Koen, että viime vuoden tammikuusta kesäkuuhun oli rankkaa, mutta ei suinkaan koronan takia. Koronavuosi teki meidän perheestä tiivimmän yksikön ja se on ollut ihan mielettömän ihanaa. Että huonoon vuoteen mahtui kyllä tosi paljon hyvääkin :)
  Ihana postaus <3 Kaunista iltaa sinulle Maikku ihanuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mahtui hyvääkin ♥ Toivotaan, että tämä vuosi olisi kaikin puolin onnekas meille kaikille. Raikasta pakkasviikkoa ♥

   Poista
 4. Tämä oli tosi kiva vuosiraportti, oli mielenkiintoista lukea ajatuksistasi sekä vuodestasi. :) Aikamoinen ruljanssi tuo viime vuosi. Mutta, jos terveys säilyi se on kaikista tärkein asia. Nyt toivotaan, että on suunta on parempaan tai ei kai mitään muuta voi toivoakaan. :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oli kivaa luettavaa:) Terveys edellä, joten suunta on oikea.
   Iloa viikkoon ♥

   Poista
 5. Mielenkiintoinen raportti. Varsinkin viime vuoden jälkeen tuntui, ettei mitään ole saanut aikaiseksi, mutta monenlaista sitä ehtii vuodessa tapahtua vaikka kuinka olisi poikkeusolot päällä. Mukavia pakkaspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kummasti ehtii ja oli ihan kiva palata hetkeksi viime vuoteen :) Pirteää oakkasviikkoa!

   Poista
 6. Ihana kuulla, että vuoteesi mahtui kuitenkin isoja hyviä asioita kuten terveys ja työ. Mahtavaa!

  Minä ensin ajattelin, että vuosi 2020 oli pelkästään ankea, mutta kun itse listaisin kuukausittain viime vuoden asioita, niin totesin, että kyllä vuoteen mahtui kuitenkin paljon iloa, onnea ja kivoja asioita. Viime vuonna raskainta oli maalis-huhtikuu ja siihen oli kyllä syynä korona, kotiin eristäytyminen ja ennen kaikkea huonosti organisoitu poikien etäkoulu.

  Todellakin toivon, että tästä vuodesta tulee parempi ja että koronatilanne pysyy sellaisena, että yhteiskuntaa pystytään pitämään auki edes olennaisimmilta osiltaan.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥

Dr.Hausckan tuotteita testissä

*Tuotteet saatu Ruohonjuuri Dr-Hauschka on sarja, josta olen lukenut ja kuullut paljon, mutta en ole tätä ennen onnistunut edes testaamaan y...