tiistai 29. elokuuta 2023

Luonnollista kasvipohjaista ihonhoitoa - Kajo Cosmetics

 *Kaupallinen yhteistyö

Luonnonkosmetiikka on hiipinyt vuosien saatossa yhdeksi lempilapsekseni ja kun se vieläpä on kotimaista, into tutustua tuotteisiin ja kokeilla kuinka ne soveltuvat omalle iholleni - on suuri.

Kajo Cosmetics on syntynyt uteliaisuudesta maailmaa kohtaan ja intohimosta luontoon. Sen todella huomaa, tuotteissa on käytetty huikeita raaka-aineita joita löytyy meidän omasta ympäröivästä luonnosta. 

Yritys on sitoutunut käyttämään kestäviä ja ympäristöystävällisiä käytäntöjä kaikessa toiminnassaan, eikä tuotteet sisällä parabeeneja, ftalaatteja, sulfaatteja tai muita synteettisiä aineita.

Ennenkuin mennään tuotteisiin syvemmin, pieni huomio upeaan ulkoasuun tuotteille joiden pakkaukset ovat valmistettu kierrätyslasista. Tuotteiden ulkoasu on yksinkertainen, mutta tyylikäs  - ne huokuvat laatua ja on ihana nähdä tuotteiden koostumus pullossa. Se ikäänkuin antaa varmistuksen siitä että näitä koostumuksia kelpaa esitellä, tuotetta ei ole tarvinnut piilottaa pulloon vaan se saa upeine väreineen hehkua koko olemuksellaan ja houkutella käyttämään. Nämä ovat esteettisestikin ilo silmälle.

Tuotteet ovat lasipulloissa ja pumppuosat sekä kannet ovat käytännöllisesti muovia. Tämän tyyppiseen pumppuominaisuuteen en ole aiemmin missään muussa tuotteessa törmännyt ja olen aika montaa pumpputoimintoa käyttänyt. 

Ensi painalluksella tuotetta saattaa roiskahtaa joten käden on hyvä olla heti alla kun tuotetta aletaan annostelemaan ettei sitä mene hukkaan.

Kaikissa tutustumissani tuotteissa kasvosumutetta lukuunottamatta oli pumppupullo, kasvosuihkeessa luonnollisesti suihke. Tässä alla kuva tuotteista, eli olen käyttänyt puhdistusöljyä, geeliä, kasvosumutetta, kasvovoidetta ja seerumia.

Lähdetäänpä tutustumaan tuotteisiin yksilöllisemmin.

  

Puhdistusöljy

Saatat jo tietääkin, että käytän ihonpuhdistukseen aina puhdistusöljyä-tai balmia ja teen joka ilta kaksoispuhdistuksen. Tämähän ei ole mitenkään välttämätöntä, mutta siitä on itselleni tullut tapa ja ihoni tuntuu nauttivan siitä.

Olen hyvin valikoiva puhdistustuotteiden suhteen, koska olen niitä lukuisia erilaisia käyttänyt ja todennut kuinka erilaisia ne voivat olla.

Mulla oli tähän luonnollisista öljyistä ja E-vitamiinista valmistettuun puhdistusöljyyn suuret odotukset ja ne todella täyttyivät. Öljy on paitsi ihanan tuoksuista (suuri sopivan miedosti) se levittyy hyvin ja veden kanssa emulgoituu todella hyvin ja se tekee kasvojenpuhdistuksesta paitsi miellyttävää, myös tehokasta.

Puhdistusöljyä riittää aika pieni määrä ja se levittyy hyvin koko kasvojen alueelle, eli on varsin riittoisaa. Silmille en tuotetta ole käyttänyt, koska mulla on koko kesän ollut voluumiripset ja niitä ei voi puhdistaa öljyllä.

Puhdistusöljyn käyttö:

Pumppaa 2-3 pumppausta öljyä kädelle ja puhdista kasvot kauttaaltaan hieroen kevyesti, pyörivin liikkein. Lisää hieman vettä ja näet puhdistusöljyn emulgoituvan, voit myös suoraan huuhdella kasvot.

Puhdistusöljy sisältää ravitsevia antioksidantteja, se auttaa suojaamaan ihoa, säilyttäen sen kimmoisuuden.

Raaka-aineina on mieletön öljycocktail:

  • tyrniöljy, mistä varmaankin tulee tämä upea väri
  • makea manteliöljy
  • avokadoöljy
  • rypälesiemenöljy
  • auringonkukkaöljy
  • tsubakiöljy ja
  • jojobaöljy


Tuote sopii hyvin kuivalle, herkälle ja aknealttiille iholle.

Vaikka oma ihoni on ollut pääsääntöisesti helppo, kärsin keväällä ja alkukesästä todennäkösesti POD:sta eli suunympärysihottumasta, joka tosin minun tapauksessani oli nenän pielissä. 

Sain tilanteen kesäkuussa onneksi rauhoittumaan. Olenkin ollut koko kesän uuden kosmetiikan kanssa hyvin varovainen, jotten tilanne uusisi ja uskon että juurikin se että nämä tuotteet rauhoittavan tulehdusta ja sopivat akne-ihollekin, ovat sopineet myös itselleni ja ihottuma on pysynyt poissa.Probioottinen puhdistusgeeli


Puhdistusgeeliä käytän iltaisin öljypuhdistuksen jälkeen, kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa. Toki tätä voisi käyttää pelkästäänkin, mutta olen niin tottunut kaksoispuhdistukseen etten oikein osaisi olla tekemättä sitä.

Puhdistusgeeli on koostumukseltaan ihanan kevyt, hyvin levittyvä ja tuoksua on hyvin hentoisesti, sekin lempeä ja miellyttävä.

Puhdistusgeeli puhdistaa iholta epäpuhtaudet samalla raviten, eli se myös kosteuttaa ja pohjustaa ihoa vastaanottamaan ihonhoitotuotteet.

Se sisältää ihoa helliviä probiootteja, samalla huolehtien ihon mikrobiomin luonnollisesta tasapainosta. Vihreän teen uute ja rakkolevän yhdistelmä kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa, etenkin jos siinä on ärtyneitä ihoalueita kuten finnejä. Vihreän teen uute on oivallinen myös vähentämään tulehduksia.
Glukonolaktoni auttaa ihoa pehmenemisessä ja samalla se rauhoittaa jos ihosi on kuiva.
Rosmariini-ja jasmiiniuute ehkäisevät myös tulehdusta ja auttavat ihoa taistelussa turvotusta ja epätasaisuutta vastaaan.

Puhdistusgeelin käyttö on helppoa:

Tarvitset sitä 2-3 pumppausta ja levitä geeli kasvoillesi pyörivin liikkein. Huuhdele vedellä. Puhdistusgeeli huuhtoutuu iholta helposti ja iho jää todella pehmeäksi ja puhtaantuntuiseksi.

Tykkään geelimäisistä tuotteista ja tässä koostumus on onnistunut täydellisesti. Tätä on ollut erittäin miellyttävä käyttää ja kesäisin rasvaisuuteen taipuvainen sekaihoni on pitänyt tuotteesta.

  


Probioottinen kasvosumute


Mikä on ihanempaa kuumana kesäpäivänä tai hetkenä jolloin tunnet itsesi stressaantuneeksi ja kaipaat virkistystä, kuin sumuttaa kasvoille kasvovettä!

Olen oikein ottanut tavaksi suihkauttaa kerran pari kasvovettä tai sumutetta aina samalla kun käyn kylppärissä, sillä sillä saa kasvoille aina ihanan hehkun ja olo on taas freshi.

Tämä Kajon upean värinen hehkuva kasvovesi on probioottinen eli se paitsi virkistää,  niin samalla hoitaa iholle mikrobiomin luonnollista tasapainoa. Se kosteuttaa tasaisesti, rauhoittaa ja uudistaa ihoa.

Kasvovesien pumppupullo taikka sumu on sellainen joissa on valtavasti eroja. Toiset tykkää koko kasvot lähes kastelevasta suihkauksesta, itse taas rakastan kevyttä tasaista sumua jollainen tämäkin on.

Tehoaineina kasvovedessä on:

Probiootit

Jugurttiuute

Kehäkukkauute

 Calendula-uutetta joka stimuloi kollageenintuotantoa ja suojaa ihoa

Allatoiini, joka rauhoittaa ihoa

Natriumhyaluronaattia ja ksylitolia jotka auttavat kosteuttamisessa ja tuovat hehkua

Glukonilaktini taasen auttaa ihoa pysymään pehmeänä sekä rauhoittaa sitä

Kasvosumutetta voi käyttää meikin alla, meikin viimeistelyyn, meikin korjaamiseen tai ihan vain ihon virkistykseen ja kosteuttamiseen.
Bakuchioil seerumi


Tämä oli yksi kiinnostavimpia tuotteita, sillä olen ennenkin käyttänyt Bakuchioil-tuotteita retinolin sijaan.  Bakuchioil on luonnon oma vaihtoehto retinolilla ilman haitallisia sivuvaikutuksia.
Se auttaa vähentämään juonteita ja ryppyjä ja erinomainen ainesosa taistelussa ikääntymistä vastaan.

Seerumi on kaksiosainen - eli faasinen ja se tulee ravistaa hyvin ennen käyttöä. Alempana näen kuvan, jossa seerumi on ennen ravistamista ja sen jälkeen.

Tämä Bakuchioil-seerumi on coktail luonnollisia öljyjä ja skvalaanin sekoitusta, tällä ihoa saa luollisen suoja, lipiditasapainon ja paljon rasvatonta kosteutusta.

Vaikka seerumissa on öljyjä, se imeytyy iholle hyvin eikä jätä sitä rasvaisen tuntuiseksi. Seerumilla on lisäksi todella tehokas antioksidanttinen vaikutus.

Taikoja tässä tekee:

Bakuchioil
Tyrniöljy
Hyaluronihappo
Bisabolol
Argaaniöljy
Jojobaöljy
E-ja B5-vitamiini

Hyaluronihappohan on loistava kosteuttaja, jota löytyykin nykyään lähes kaikista ihonhoitotuotteita joita käytän ja Bisabololi taasen rauhoittaa ihoa.

Seerumin käyttö

Seerumi tulee tosiaan ravistaa ennen käyttöä, sen verran että aineet sekoittuu ja sitten pari pumppausta ja voit levittää seerumin kasvoillesi.

Iholle jää upea hehku ja kosteutus, tästä on tullut mun iltojeni ilo enkä ole kertaakaan kaivannut erillistä öljyseerumia illaksi kuten välillä on ollut. Tässä riittää tehoa päivästä toiseen.
 


Anti- aging kasvovoide


Kasvovoiteiden suhteen olen nykyään hyvin valikoiva, sillä kesäiholleni riittää ohut, kevyt voide kun taas talvi-ihoni kaipaa jotain tujumpaa mutta silloinkin paksut voiteet ovat liikaa.

Tämä Kajon kasvovoide edistää ihon uudistumista ja auttaa vähentämään ikääntymisen merkkien ilmestymistä, kuten juonteet. Jos ihollasi on hyperpigmentaatiota, tämä auttaa myös siinä eli voiteessa on niasiiniamidia joka auttaa ihoa vaalenemaan ja ihon sävyä tasoittumaan. Itse huomasin tänä kesänä ekaa kertaa, että kasvoille ja toiseen käsivarteen olin tullut tätä aavistus kesän aikana joten tämän tyyppiselle voiteelle on ollut todellinen tarvekin.

Voiteessa on myös yhdistelmä luonnollisia öljyä jotka hoitavat ihoa monin tavoin ja palauttavat ihon luonnollisen säteilyn.

Raaka-aine kattaus on monipuolinen:

Rypäleen kantasolu
B3-vitamiini
Niacinamide& E-vitamiini
Avokadoöljy
Shea-voi
Rypäleuute
Kaurajauho
Allantoiini
Oliivihedelmäöljy
Argaaniöljy

Voidetta on helppo annostella pumppupullosta, se ei ole ohuinta muttei erityisen paksuakaan vaan koostumus on jotain siltä välitä. Oma ihoni joka siis kesäaikaan iloitsee keveistä voiteista, on vastaanottanut tämän hyvin ja voisin hyvin kuvitella käyttäväni tätä myös talvella yötä vasten, lisäten joukkoon tipan kaksi öljyseerumia.

Meikin alla tämä toimii hyvin ja iho jää tasaiseksi, kevyesti hehkuvaksi ja tuoksu on tässäkin tuotteessa mietoa, mutta erittäin miellyttävä.

Mitä olen kokonaisuudessaan mieltä Kajo Cosmeticsin tuotteista?


Jokapäiväinen kasvojen puhdistus-ja hoitohetki on sellainen jota oikein odotan, koska tuotteet sopivat kaikille aisteilleni. Tuotteet ovat kauniita, värit upeita, tuoksumaailma rauhoittavan lempeä ja ihotuntuma aivan taivaallinen. Jokaisen kasvojenhoitohetken jälkeen on suloisesti leijuva, kaunis olo ja iho hehkuu.

Voin omasta kokemuksestani lämpimästi suositella tuotteita ja sarjasta muuten löytyy vielä ihoa syväkosteuttava Arctic-voide, joka voisi olla juuri talvea vasten loistava.

Instagramin puolella on pian starttaamassa upea arvonta, jossa voi voittaa lahjakortin Kajo Cosmeticsille. Kannattaa käydä osallistumassa, jos kiinnostuit tuotteista.

Millaisia ajatuksia sinulla heräsi tuotteista?
Entä millaisia puhdistustuotteita sä käytät?

-MaikkuEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥