sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Terveisiä Tukholmasta


Reissu meni lähestulkoon onnistuneesti ja tässäpä vähän postausta siitä. 
Meillä oli varattuna Viikkarin Gabriellalla herkutteluristeily ja hyttikin oli normaalia isompi, parisängyllä. Ei saatu remontoitua hyttiä, mutta nämä pari lisäneliötäkin ilahduttivat kummasti.

Koska oli hiihtolomaviikko, lapsille oli luvassa extraohjelmaa ja illalla esiintymässä ihana, aina aurinkoinen Diandra. 

Tarkoitus oli kumpanakin iltana syödä Food Gardenissa, ekana iltana sinne mentiinkin 
ja valittiin 3 ruokalajin menu joka oli ihan mieletön makujen ilotulitus.
Ruoan kanssa oli viinit menun mukaan ja lapsille oma lista jolta pojat valitsi ruokansa.
Jos ennen ollaan jouduttu syömään nopeasti lasten vaatiessa jo seuraavaan paikkaan, nyt nautittiin kumpanakin iltana illallinen pitkän kaavan mukaan, kiireettä ja oli kyllä ihanaa.





Ravintolaa kiersi taikuri, joka tuli meidänkin pöytään tekemään temppuja pojille, kivaa viihdykettä.
Ruoan jälkeen poikettiin tutkailemassa taxfree tarjonta ja tehtiin pikkuostokset, joiden jälkeen suunnattiinkin yökerhoon varaamaan paikat keikkaa varten.

Diandra esiintyi vasta 22:30 mutta alkuillasta oli lasten ohjelmaa kuten karkkibingo jossa voitettiinkin pussillinen karkkia. Keikka oli loistava, otin kuviakin mutta minne lie kadonneet kun ei  niitä sitten löytyneetkään.Diandralla on aivan mieletön ääni ja mukaansatempaava tyyli esiintyä, kaikki tykättiin.



Eka yö nukuttiin hyvin ja aamiainen oli pitkän kaavan mukaan Food Gardenissa. 
Ajatuksella että jaksaa sitten kävellä Tukholmassa.
Laiva aamiaiset on niin ihania, tuoreita hedelmiä, uutuutena smoothieita, rapeita leipiä, suussasulavia kakkuja, herkullisia leikkeleitä ja kuoharia, nam.






Päivä oli aurinkoinen, pikku pakkanen ja kova tuuli joten hypättiin taksiin ja ajettiin Slussenille.
Siitä sitten  käppäiltiin vanhassa kaupungissa pitkin poikin mutta ihme kyllä, en tehnyt mitään löytöjä. Pääasiassahan siellä myydään turistikrääsää eikä parissa sisustusliikkeessäkään ollut mitään keväistä meidän kotiin vaikka olin salaa toivonutkin.





Poikettiin ¨sitten kahvilassa  lämmittelemässä kaakaoilla ja pojat herkutteli ♥






Päätettiin kävellä takaisin laivalle ja oli muuten maailman tylsin reitti. 
Koska osa alueesta on remontissa, kierrettiin mitälie rappusia ja tunneleita pitkin alas maantievarteen jossa toinen puoli peitelty merelle päin ja toisella puolella ajoväylä ja se tie ei tuntunut loppuvan koskaan.

Laivalla piti vielä kannella käydä ja päätettiin poiketa syömässä kahvilassa jotakin koska meidän illallinen oli vasta ruotsin aikaa klo 20.Väsy alkoi painaa ja päätettiin että mä jään hyttiin ottamaan päikkärit kun pojat lähti saunomaan.




Gabriellaa on osittain remontoitu ja lopputulos on sen jäljiltä oikein onnistunut.
 Laungessa poikettiin  yksien verran ja palvelu oli todella huomaavaista.




Taxfreessa tehtiin ostokset ennen ruokailua ja niistä sitten eri postauksessa. Paljon en tuhlannut, ennemminkin kaikki hankinnat  tuli tarpeeseen *seliseli* :D

Vaikka edellisen illan ruoka Food Gardenissa oli ollut ihanaa, haluttiin vaihtelua ja päätettiinkin syödä Grillissä illallinen.Oli kaikkinensa ihan jees, mutta mun vegeburgeri vähän mauton etenkin kun edellisenä päivänä oli kaikkea muuta.
Jälkkäriksi maistettiin ihan uutta tuttavuutta Ice winea joka oli kuulema ihan sattumoisin keksitty jäisistä rypäleistä.Olipahan hyvää, makeaa ja hyvin erilaista kuin viini mutta kiva tuttavuus.

Erityiskiitokset Grillit loistaville tarjoilijoille jotka osasivat suositella sekä ruoat että juomat!








Ruoan jälkeen poikettiin vielä yökerhossa, ilta-ajelulla ja läiskimässä ilmakiekkoa :D
 Laiva keinui aikalailla toisena iltana ja oli kuin kehtoon olis nukahtanu.


Aamuyöllä heräsin siihen että  kuuluu kummaa koputtelua ja luulin unenpöppörässä että toinen pojista unissaan koputtelee seinään.Mies  oli onneksi noussut ylös ja tajunnut äänen kuuluvan ulkopuolelta, avannut oven  ja siellä oli ollutkin pojista vanhempi kalsareillaan!! 
Eipä ollut tietoa että poika kävelee unissaan! Aika pelästyttävä juttu, mitä vain olis voinut sattua mutta onneksi oli jäänyt käytävälle, herännyt siellä ja tajunnut että tultava takaisin hyttiin. 

Eikä ne yllärit siihen loppuneet vaan lähestulkoon heti episodin jälkeen mies paineli vessaan ja se oli rätätätäpumpum molemmista päistä. Ihan jäätävä aamuyö kaikkinensa eikä sitten menty aamupalallekaan kun vähän pelotti josko joku muukin alkaa voimaan pahoin. 

Nyt mies alkaa olemaan jonkinlaisessa kunnossa kun juomiset pysyy sisällä, koko eilinen päivä meni heikossa hapessa ja tässä odotellaan kuka on seuraava. Mulla kiertää mahassa, mutta toivotaan että ne on Precosan hyvät bakteerit jotka sotivat niitä pöpöjä vastaan :D Norossa itämisaika pitkä joten vielä voi alkaa.Kovin kauas ei kotoa uskalla vielä lähteä.


Mutta muuten oli oikein kiva reissu :)
Mitäs muiden viikonloppuun? Miten ootte viettäneet viikonloppua, ja ootteko säästyneet vatsataudeilta?

Maiccu





29 kommenttia:

  1. Teillä on ollut ihana matka! Lukuunottamatta vatsatautia ja unissakävelyä.
    Toivottavasti muut säästytty vatsataudilta. Sitä on nyt tosi paljon liikenteessä.
    Hienoja kuvia ja herkulliset ruoka kuvat!
    Hyvää sunnuntai päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä, nimensä mukaisesti herkuttelua koko reissu :) Mä oon kans huomannut että paljon tätä liikeellä, katsotaan kuin mulle ja muille käy. Kivaa iltaa!

      Poista
  2. Oi, teillä on varmasti ollut kiva reissu- vaikka olikin vähän mutkia matkassa :) Oon ollu jo muutaman päivän kotona, sairastamassa poskionteloita..vähän alkaa seinät jo kaatua päälle :(

    Ihanaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli, on taas mitä muistella :D Voi ei sua, sairastaminen on niin kurjaa:( Toivottavasti sun olo alkaa jo helpottaa, jaksamista ♥

      Poista
  3. Kivalta kuulostaa matka tuota viimistä yötä ja aamua lukuunottamatta. Toivottavasti te muut säästytte vatsataudilta, se on kyllä ihan kauhea tauti. Mukavaa sunnuntaita! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, laivalla on kyllä aina se oma tunnelmansa ja ihan mukavasti viihtyy :) Peukutetaan että pöpöt tajuis kiertää meidät kaukaa :D Mukavaa iltaa!

      Poista
  4. Voi ei... alku oli niin lupaava! Hyvät ruoat ja hieno keikka... Toivottavasti te muut säästyisitte ikävältä taudilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopas muuta! Oli joo sellaista ilotulitusta nuo ruoat että pärjää vaikka ois päivän, pari syömättä :)

      Poista
  5. Älä muru muuta sano!Muuten ois mennyt ihan pipariksi.Ihan ansaitusti nautit nyt tästä mahdollisuudesta nautiskella sekä arkena että viikonloppuisin ♥

    VastaaPoista
  6. Ihanan kuuloinen reissu, loppua lukuunottamatta. :D
    Itse harrastin pienenä unissakävelyä ja edelleenkin, jos kärsin stressistä. Olen kerrostalon pihassa juoksennellut yöpuku päällä, tehnyt voileipiä jne.. Nykyään stressitilassa onneksi enemmän puhun unissani, kun lähden liikkeelle. :,D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, se ei ollut paras mahdollinen! Sulla sitten kokemusta unissakävelystä, meille se on ihan uutta ja etenkin tuolla kun havaittiin niin se oli aika pelottavaa.

      Poista
  7. Olipa kivan kuuloinen reissu ja herkullisia ruokia. Vatsatautia on nyt liikkeellä, mutta onneksi meillä on siltä säästytty. Toivottavasti sielläkään ei koko perhe sairastele. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin olen itsekin kuullut että on liikkeellä ja useampaa eri virusta joten pahimmillaan sen voi sairastaa parikin kertaa peräkkäin :/ Reissu oli kyllä ihana ♥

      Poista
  8. Ihanan näköisiä ruokia! Alkoi ihan houkuttaa päästä pitkästä aikaa Tukholmaan ja nauttia just siitä laivatunnelmasta. Ne laivalla nautitut pitkät aamiaiset on ihania! Mutta nyt on pysyteltävä vähän aikaa kotona. Pidän peukkuja, että te muut säikytte vatsataudilta👍 Se on niin kammottava tauti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on jotakin niin rentouttavaa ja nostalgistakin kun pienestä pitäen säännöllisen epäsäännöllisesti käyty. Melkein jo aamiaisten takia vois lähteä useamminkin :) Kammottava tauti tosiaan, edelleen ollaan muut kunnossa!

      Poista
  9. Oi mitä herkkuja olette päässeet nauttimaan.
    Laivaristeilyssä kivaa on juuri se että siellä on tarjolla ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta ja vaikka meidän pojat on siinä väliinputoaja iässä niin silti oli mieluisaa tekemistä ja tosiaan ihan ylpeitä ollaan kuinka hienosti jaksoivat meidän kanssa istua syömässä pitkän kaavan mukaan. Tosin heidän edhoillaanhan sitä muuten mentiinkin :)

      Poista
  10. Ihana reissu! Harmi tuo miehesi vatsatauti :( Rakastan risteilemistä ja nyt alkoi tehdä mieli reissuun... 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, ei sille loppua näy kun on kipeä vieläkin :/ Risteily on kyllä kiva irtiotto :)

      Poista
  11. Mukava reissu teillä ollut, jos nyt ei loppuhuipennusta ota huomioon!

    VastaaPoista
  12. Mukavankuuloinen reissu, lukuun ottamatta vatsatautia :( No, kannattaa koittaa ajatella positiivisesti, vatsatauti silloin tällöin pitää hoikkana! :D Itse olen siltä säästynyt nyt toistaiseksi, viime noroepidemian aikaan oli mullakin noro. Mukavaa alkanutta viikkoa ja toivotaan, että te muut säästytte taudilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen se tekee ainakin väliaikaisesti, mies syönyt kiinteää ruokaa viimeksi perjantai-iltana.Vielä me jänskätään tuleeko vai eikö, kyllä tuo norolta miehen osalta vaikuttaa kun edelleen oireilee. Mukavaa viikon alkua sinullekin!

      Poista
  13. Ai kamala, mikä reissun päätös.
    Mutta hyviltä näytti herkut. Laivalle voisi lähteä vain herkuttelemaan. Toivottavasti vatsatauti ei tullut kuitenkaan noista ruoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläinen herkutteluristeily oli kylllä aika ihana, voisin lähteä uudestaankin. Me syötiin miehen kanssa eri ruokaa perjantai-iltana joten periaatteessa näin olis voinut käydä koska meillä muilla ei edelleenkään sen kummempia oireita.

      Poista
  14. Hienonnäköisiä ruokia. Voi ei, tuota vatsatautia...onneksi ei itsellä ole ollut pitkään aikaan *koputtaa puuta*.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot ollut onnekas, se on niitä vihoviimeisiä mitä kukaan haluaa :(

      Poista
  15. Nam mitä herkkuja ja Tukholmassa on aina ilo käydä <3

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥