sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Lihapiirakka


Lihapiirakka

Tämä herkullinen lihapiirakka sopii niin arkeen kuin juhlaan ja on helppo tehdä.

Jos haluat levypiirakan, tuplaa vain taikina ja levitä täyte toisen levyn päälle.


  • Iso levy lehtitaikinaa (löytyy valmiina kaupan pakastealtaasta)
  • 500g jauhelihaa
  • sipuli
  • 4 kananmunaa (3 keitettyä täytteeseen ja 1 voiteluun)
  • 50g tuorejuustoa
  • 4 dl keitettyä riisiä (raakana 2dl)
  • 2 tl mustapippuria
  • 1-2 tl suolaa
  • Lihaliemikuutio
Keitä kananmunat
Keitä riisi lihaliemessä kypsäksi. 
Paista pilkottu sipuli ja jauheliha pannulla n.10min, lisää mausteet, tuorejuusto, suola ja kypsä riisi ja jatka paistamista pari minuuttia.
Lämmitä uuni 225c asteeseen
Kaaviloi lehtitaikinalevy sopivan kokoiseksi ja aseta se leivinpaperilla vuoratulle uunipelille. Pilko keitetyt kananmunat haarukalla. 
Levitä lihariisiseos (jätä pikaisen reunoja auki) toiselle puolelle levyä ja levitä kananmuna hakkelus päälle.
Laita toinen puoli lehtitaikinalevystä kaiken yli ja kiinnitä nipistämällä reunoista alempaan levyyn (voit painella myös haarukalla ja voitele kananmunalla. Pistele haarukalla pintaan vähän reikiä niin piirakka ei turpoa uunissa.
Kypsennä uunissa kunnes pinta kullankeltainen (noin 20 -25 min, riippuu uunista).

Kuvat ei nyt ole kovin edustavia mutta maku oli kuulema sitäkin maukkaampi.




Alkuperäinen ohje, joten hieman muokkasin, löytyy täältä. Bon apetit ♥
Suloista sunnuntai-iltaa ja uuden viikon alkua,

Maiccu

15 kommenttia:

  1. Täällä tehtiin myös tänään lihapiirakkaa. Niin hyvää ja ruokaisaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on joo, seuraavan kerran teen pellillisen niin saa ehkä näyttäääkin paremmalta:)

      Poista
  2. Herkulliselta näyttää!
    Meillä lihapiirakka on miehen bravuuri.
    Mukavaa illan jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tää on miehen bravuuri syömisessä ;) Mukavaa iltaa!

      Poista
  3. Näyttää herkulliselta! Olen joskus vuosia sitten tehnyt. Voisikin taas tehdä :) Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin harvoin tätä tehnyt, mistä lie nyt tuli mieleen :) Mukavaa viikon alkua!

      Poista
  4. Siis niin hyvää, just muistu mieleen! Voikun taas muistais tehdä <3

    VastaaPoista
  5. Tuo on varmasti hyvää. Äitini teki tuota, kun olin lapsi. Mukavaa alkavaa viikkoa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tää on aika perinne herkku vuosien takaa. Mukavaa viikon alkua tätäkin kautta :) ♥

      Poista
  6. Meijän on pitänyt kans tehä lihapiirakkaa...täytyykin muistuttaa isäntää tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyl kiva, menee ihan ruokana tai sittenvaikka väli/iltapalana. Kivaa viikon alkua!

      Poista
  7. Nam miten herkullisen näköinen lihapiirakka, ohje on kirjoitettu heti muistiin :)

    VastaaPoista
  8. Lapsena iskä teki meille usein tällaista. Kutsuimme sitä lavypiirakaksi. :D Hyvää!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä -kiitos kun kommentoit ♥

Facessa