Tein Uudeksi Vuodeksi pellillisen vanhanajan lihapiirakkaa ja koska siitä tuli aivan taivaallisen hyvää, jaan ohjeen teillekin. Valmistukseen kannattaa varata tovi, mutta takaan että lihapiirakka on kaiken vaivan arvoinen. Halutessasi voit tehdä pieniäkin piirakoita, jotka voi vaikka uppopaistaa mutta itse tein pellillisen, sillä se oli helpointa.
VANHANAJAN LIHAPIIRAKKA
Kuori
2,5dl maitoa
25g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
7 dl vehnäjauhoja
100g margariinia
Täyte:
500g jauhelihaa
sipuli hienonnettuna
5 dl puuroriisiä keitettynä
1 dl kermaa
2 rkl persiljasippua (Tavallinen tai lehtipersilja)
3 keitettyä ja pilkottua kananmunaa
2 tl Maustepippuria
Oman maun mukaan voit lisätä muitakin mausteita, itse lisäsin:
Jauhelihaan jauhelihamaustetta 1 rkl, paprikajauhetta 1 tl, sipulijauhetta 1tl
Täytteeseen lisäsin vielä: 1 tl sipulijauhetta, 1tl suolaa
OHJE:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja fariinisokeri. Alusta jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa margariini. Anna taikinan kohota.
Ruskista jauheliha ja sipulisilppu öljyssä. Lisää keitetty riisi, kerma, persiljasilppu ja mausteet. Sekoita hetki.
Kauli reilu puolet taikinasta lähes uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperilla päällystetylle pellille. Levitä täyte levylle. Jätä pari senttiä reunoista tyhjiksi. Kauli lopputaikina kanneksi. Nosta täytteen päälle. Käännä pohjalevyn reunat kansilevyn päälle. Ummista kiinni haarukalla. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla. Paista 200 asteessa alimmalla ritilätasolla puolisen tuntia.
Lihapiirakka on parhaillaan hieman jäähtyneenä.
Tää on kyllä niin pettämätön herkku. Liian harvoin tulee vaan tehtyä 🤗
VastaaPoistaNiin samaa mieltä!
PoistaTein joulun alla, hieman omalla tekniikalla toki ja hyvää tuli :)
VastaaPoistaTää on kyllä niin nam! Ja tosiaan voi tuunata just oman maun ja kaapista löytyvien raaka-aineiden mukaan :)
PoistaOlen tehnyt mutta valmiista taikinasta . Pitää kokeilla tämän ohjeen taikinasta, kiitos .
VastaaPoistaTää taikina oli helppo eikä niin rasvainen kuin vaikkapa rahkavoitaikina!
Poista