perjantai 29. syyskuuta 2023

Kinuskijuustokakku

Syksy on sellainen vuodenaika, jolloin mun tulee leivottua ehdottomasti eniten, mutta tänä syksyisenä sunnuntaina sainkin viimeistellä nuorenparin leipomuksen ja vain herkutella. Tämä kakku oli helppo tehdä ja paranee vain "vanhetessaan", jos siis kerkiää vanhenemaan.

Meiltä puuttui nuo ohjeen kandikeksit mutta suklaiset kaurakeksit sopivat tilalle siinä missä oikeastaan mitkä tahansa muutkin ja täyte tehtiin vähän pienempänä ja laitan tähän oman muokatun ohjeen.


KINUSKIJUUSTOKAKKU

Alkuperäinen ohje löytyy täältä: OHJE

Pohja

200g kaapista löytyviä keksejä

50g voita tai juoksevaa Oivariinia

Täyte

2 prk maustamatonta tuorejuustoa

1,5 prk ranskankermaa

3 kananmunaa

1/2dl sokeria

1,5 rkl maissitärkkelystä

3 rkl karamellisoitua maitotiivistettä ( dulce de lech)

Kuorrutus

Loput karamellisoidusta maitotiivisteestä ( dulce de lech)

OHJE:

  1. *Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat.
  2. *Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimen myllyssä. Sulata voi ja sekoita keksien joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja halutessasi myös reunoille. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  3. *Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää ranskankerma, munat, sokeri, tärkkelys ja 3 rkl dulche de lecheä. Vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi.
  4. *Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta.
  5. *Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 50–60 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan.
  6. *Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti puisella veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Siirrä kakku jääkaappiin vasta, kun se on täysin jäähtynyt. Anna kakun vetäytyä 2–12 t.
  7. *Irrota kakku vuoasta vadille. Levitä sen päälle loppu dulche de leche ja ripottele pinnalle sormisuolaa.








Kakku oli aivan mielettömän hyvää, vaikka syötiinkin sitä jäähtyneenä eikä se ollut ehtinyt tekeytymään jääkaapissa. Seuraavana päivänä kakku on, jos mahdollista- vieläkin parempaa.

Tykkäätkö uunissa paistetusta juustokakusta? Jos, sun pitää ehdottomasti kokeilla tämä.

Ihania syyspäiviä, Maikku

2 kommenttia:

  1. Oo miten hyvältä toi kuulostaa ja näyttää! Mä oon vaan kerran tehnyt uunissa juustokakkua, muuten sitten niitä kylmässä hyytyviä, mutta tämä lähtee kyllä kokeiluun :) Kinuski on parasta<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää katosi jääkaapista alta aikayksikön, ihan taivaallisen hyvää <3 Kiva jos kakku tulee teilläkin kokeiluun :) Mäkin oon enemmin tehnyt hyytelökakkuja mutta tää oli herkullinen vaihtoehto!

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥