Somen syövereistä löysin tälläisen TikTok trendin, jota yhtenä iltana kokeilin. Jokainen, joka sai tämän tortilla "burgerin" lautaselleen sanoi ensimmäisenä, tosi hyvää, tajuttoman hyvää tai jotain sellaista:D Siksi ajattelin laittaa tämän helpon ja herkullisen ohjeen tännekin koska kaikki ei seikkaile TikTokissa ja toisaalta, näin nämä reseptit jäävät itsellenikin talteen.
Mä teen harvoin ruokaa juuri reseptin mukaan, vaan tuunailen omaan makuun sopivaksi ja korvaan aineita, jos jotakin puuttuu - niin jouduin tekemään nytkin kun kaupasta ei löytynyt jäävuorisalaattia eikä kotoa sinappia, kurkkurelissiksikin kävi hyvin perinteinen kurkkusalaatti. Mutta hyvää tuli silti.
BicMacin makuiset tortillat
700g jauhelihaa (naudan) maustettuna oman maun mukaan
Paketti tortillalettuja
Jäävuorisalaattia tai jääsalaattia suikaloituna
Tomaattia kuutioituna
Cheddar-sulatejuustoviipaleita
Paistamiseen rasvaa
BicMac-kastike:
1 3/4 dl majoneesia
1rkl keltaista sinappia
2 rkl makeaa kurkkurelissiä
2rkl sokeria
1/2tl valkoviinietikkaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/4 tl sipulijauhetta
1/4 tl valkosipulijauhetta
Sekoita ainekset keskenään.
-Jauhelihan maustoin kevyesti jauhelihamausteella. Sen jälkeen painelin noin kourallisen maustettua jauhelihaa tortillaletun päälle.
-Sulata voita/öljyä paistinpannulla ja laita tortillalettu paistumaan jauhelihapuoli alaspäin. Paista hetki ja käännä. Laita cheddaria oman maun mukaan päälle, se sulaa kivasti kuuman jauhelihatäytteen päälle.
-Laita lettu lautaselle, lisää salaattia, tomaattia ja pari teelusikallista kastiketta
-Letun voi taittaa tacon muotoon jolloin se on helppo syödä ja niin hyvää!
Kuvissa tacoksi taiteltu tortilla ja voi että se olikin hyvää! Tuosta yllä olevasta annoksesta tuli 6 täytettyä tortillaa.
Olipa kiva löytää jälleen uusi herkullinen resepti, meinaatko kokeilla?
Entä minkä uutuusherkun oot viimeksi löytänyt reseptiviidakosta?
-Maikku
Kiitos reseptistä, menee kokeiluun! Kurkkurelishin löytäminen täältä Saksasta voi olla kiven takana, mutta maustekurkkuja on kaupoissa, eli jospa teen sitä sitten itse.
VastaaPoistaMä olen juuttunut niin noihin kaukoidän makuihin, taas tänään teen thaikku-katkarapukeittoa. Resepti blogissani :)
Kiva kuulla :) Varmaan maustekurkkujen pilkkominen pieneksi ajaa saman asian. Kaukoidän herkut on hyviä, täytyykin piipahtaa blogissasi :)
PoistaTuo BicMac souse tarvitsee aika monta osaa jotka pitäisi ostaa kaupasta. Eli kurkkurelissi ja valkoviinietikka, ei ole meidän joka päivän kaapissa. Olisi kvia kokea olisiko tuo aivan sen makuinen kuitenkin.
VastaaPoistaNo joo, jos ei löydy kaapista niin ehkä jotain pitäisi ostaa mutta kuten huomasit niin mäkin vedin mutkat suoraksi ja jätin suosiolla pois ne aineet jotka puuttu ja meidän perhe sanoi että tää on itseasiassa parempaa kuin mäkkärin soosi. Tiedä sitten. Valkoviinietikka on kyllä sellainen joka voisi hyvin puuttua meiltäkin..
PoistaNää on niin hyviä. Pitäisikin tehdä taas pitkästä aikaa.
VastaaPoistaHerkkuisaa syyskuuta sinulle Maikku ❤️
Eikö, mäkin voisin taas yllättää joku päivä perheen :) Herkullista iltaa ❤️
Poista