perjantai 1. syyskuuta 2023

BicMac tortillat

Somen syövereistä löysin tälläisen TikTok trendin, jota yhtenä iltana kokeilin. Jokainen, joka sai tämän tortilla "burgerin" lautaselleen sanoi ensimmäisenä, tosi hyvää, tajuttoman hyvää tai jotain sellaista:D Siksi ajattelin laittaa tämän helpon ja herkullisen ohjeen tännekin koska kaikki ei seikkaile TikTokissa ja toisaalta, näin nämä reseptit jäävät itsellenikin talteen.

Mä teen harvoin ruokaa juuri reseptin mukaan, vaan tuunailen omaan makuun sopivaksi ja korvaan aineita, jos jotakin puuttuu - niin jouduin tekemään nytkin kun kaupasta ei löytynyt jäävuorisalaattia eikä kotoa sinappia, kurkkurelissiksikin kävi hyvin perinteinen kurkkusalaatti. Mutta hyvää tuli silti.

BicMacin makuiset tortillat

700g jauhelihaa (naudan) maustettuna oman maun mukaan

Paketti tortillalettuja

Jäävuorisalaattia tai jääsalaattia suikaloituna

Tomaattia kuutioituna

Cheddar-sulatejuustoviipaleita

Paistamiseen rasvaa


BicMac-kastike:

1 3/4 dl majoneesia

1rkl keltaista sinappia

2 rkl makeaa kurkkurelissiä

2rkl sokeria

1/2tl valkoviinietikkaa

1/2 tl paprikajauhetta

1/4 tl sipulijauhetta

1/4 tl valkosipulijauhetta


Sekoita ainekset keskenään.


-Jauhelihan maustoin kevyesti jauhelihamausteella. Sen jälkeen painelin noin kourallisen maustettua jauhelihaa tortillaletun päälle.

-Sulata voita/öljyä paistinpannulla ja laita tortillalettu paistumaan jauhelihapuoli alaspäin. Paista hetki ja käännä. Laita cheddaria oman maun mukaan päälle, se sulaa kivasti kuuman jauhelihatäytteen päälle.

-Laita lettu lautaselle, lisää salaattia, tomaattia ja pari teelusikallista kastiketta

-Letun voi taittaa tacon muotoon jolloin se on helppo syödä ja niin hyvää!



Kuvissa tacoksi taiteltu tortilla ja voi että se olikin hyvää! Tuosta yllä olevasta annoksesta tuli 6 täytettyä tortillaa.

Olipa kiva löytää jälleen uusi herkullinen resepti, meinaatko kokeilla?

Entä minkä uutuusherkun oot viimeksi löytänyt reseptiviidakosta?

-Maikku

 

6 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, menee kokeiluun! Kurkkurelishin löytäminen täältä Saksasta voi olla kiven takana, mutta maustekurkkuja on kaupoissa, eli jospa teen sitä sitten itse.

    Mä olen juuttunut niin noihin kaukoidän makuihin, taas tänään teen thaikku-katkarapukeittoa. Resepti blogissani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Varmaan maustekurkkujen pilkkominen pieneksi ajaa saman asian. Kaukoidän herkut on hyviä, täytyykin piipahtaa blogissasi :)

      Poista
  2. Tuo BicMac souse tarvitsee aika monta osaa jotka pitäisi ostaa kaupasta. Eli kurkkurelissi ja valkoviinietikka, ei ole meidän joka päivän kaapissa. Olisi kvia kokea olisiko tuo aivan sen makuinen kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, jos ei löydy kaapista niin ehkä jotain pitäisi ostaa mutta kuten huomasit niin mäkin vedin mutkat suoraksi ja jätin suosiolla pois ne aineet jotka puuttu ja meidän perhe sanoi että tää on itseasiassa parempaa kuin mäkkärin soosi. Tiedä sitten. Valkoviinietikka on kyllä sellainen joka voisi hyvin puuttua meiltäkin..

      Poista
  3. Nää on niin hyviä. Pitäisikin tehdä taas pitkästä aikaa.
    Herkkuisaa syyskuuta sinulle Maikku ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö, mäkin voisin taas yllättää joku päivä perheen :) Herkullista iltaa ❤️

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥