Siirry pääsisältöön

Leipäjuusto taipuu moneksi- suolainen ja makea ohje

*Tuote saatu

Leipäjuusto on sellainen herkku, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan - suolaiseksi kuin makeaksikin suupalaksi. Olen vuosia tehnyt lasten synttäreille coctailtikkuja joissa oli mm leipäjuustoa, viinirypäreitä, tomaattia ja leipäjuusto maistui myös juniorille nuorempana ihan vain lämmitettynä.

Itse olen syönyt sitä aina sellaisenaan tai hillon kanssa, käyttänyt piirakoissa, ruoanlaitossa (Tikka Masala) ja nyt kokeilin eka kertaa paistettuna. Voi että oli hyvää!

Leipäjuuston koostumus muuttuu lämmittäessä ihan erilaiseksi ja siksi se varmaan onkin niin monikäyttöinen. Kylmänä se natisee kivasti ja lämmitettynä se on tiiviimpää. Yhtä kaikki, aina se maistuu yhtä hyvälle.

Leipäjuustoa, kinuskia ja marjoja

♥Paketti leipäjuustoa kuutioituna

♥Nokare voita

♥Fariinisokeria 2-3rkl

♥Kermaa 2dl

♥Marjoja

-Kuutio leipäjuusto ja paista voissa hetki. Käännä kuutiot, että ne saavat väriä kummallekin puolelle.

-Lisää pari-kolme ruokalusikallista fariinisokeria ripotellen päälle ja anna paistua ihan hetki.

-Lorauta tölkki kermaa päälle ja anna kiehahtaa.

-Ota leipäjuustokuutiot lautaselle(tarjoiluastiaan ja anna kinuskin kiehua hetki.

-Voit sillä välin lisätä haluamasi marjat yms ja sitten vain kuuma kinuski kaadetaan leipäjuustokuutioiden ja marjojen päälle






Tämän piirakan tein kahteen pieneen vuokaan, joista toisen vein tyttärelle. 
Ohje siis yhteen normaalivuokaan, jonka voi halutessaan jakaa kahteen pienempään.

Juustoinen piirakka

♥Valmis piirakkapohja

♥1/2 pkt leipäjuustoa (puolikkaasta)
♥2 kananmunaa
♥Purkki Creme Bonjour cuisine sipulisekoitus
♥Ruokakermaa 2dl
♥Lehtipersiljaa
♥Juustoraastetta 1 dl
♥Herbamarea
♥Pippurisekoitusta

-Painele piirakkataikina vuokaan.
-Vatkaa munat kevyesti ja lisää Creme Bonjour, ruokakerma, juustoraaste mausteet ja silputtu lehtiper
silja.

-Kaada täyte vuokaan/vuokiin. Pilko leipäjuusto kuutioiksi ja ripottele kuutiot vuokaan tasaisesti, sinne tänne.

-Paista n 200 asteessa n 30 min.






Leipäjuustolle löytyy monelaisia kivoja ohjeita nopeallakin googlettelulla, mutta
jos ei jaksa kokkailla, se on kiva naposteltava sellaisenaankin.

Mites, maistuuko teille leipäjuusto ja jos, niin millä tavoin
sillä herkuttelette?

Maikku

Kommentit

  1. Leipäjuusto ja lakkahillo, parasta. Tai uunissa lämmitettynä, ja lakkojen ja vaniljakastikkeen kanssa.

    VastaaPoista
  2. Söin juuri pizzaa, jossa oli täytteenä poroleikkelettä, leipäjuustoa, puolukkaa ja pestoa ja vielä päällä rucolaa. Oli hyvää! Tykkään leipäjuustosta, mutta tosi harvoin ostan sitä kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuulostaa ihan suomipizzalta :) ♥ Mäkin ostan liian harvoin, mutta nyt taas on tullut syötyä useammin kun pääsi kunnolla makuun :)

      Poista
  3. Voi, että miten ihanat reseptit! Ja on kyllä leipäjuustoa ikävä. Viime kesänä ostimme mökille leipäjuustoa ja eiköhän se mennyt samalla sekunnilla suoraan suuhun, ilman mitään lisukkeita! :D Monia suomalaisia tuotteita on välillä ihan hirmu kova ikävä. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Probioottinen ihonhoito

* Yhteistyössä Kauneushoitola Kaunis Elämä Miten ihana olo onkaan kasvohoidon jälkeen, kuin olisi uudesti syntynyt ♥ Teen kyllä kotona itselleni hoitoja, mutta mikään ei voita ammattilaisen hellässä huomassa tehtyä kasvohoitoa laadukkailla tuotteilla. Silloin saa vain nauttia! Kävin toistamiseen Kaunis Elämä - kauneushoitolassa, jossa Tarja teki minulle hemmottelevan probioottisen kasvohoidon ESSE-luonnonkosmetiikkasarjan tuotteilla. Kauneushoitola on Tarjan kauniin kodin yhteydessä Espoon Kuninkaisissa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Hoitohuone on erillinen ja asiakas saa rauhassa riisua sillä aikaa kun Tarja tekee valmisteluita. Hoito tehdään asiakkaan niin halutessa lämmitetyllä hoitopedillä joka ainakin minun kipeälle selälle teki vain hyvää, vaikka ensin vähän mietin kuinka pysyn samassa asennossa makaamaan lähes kaksi tuntia. Tarja kyseli kuinka ihoni on voinut ja miten sitä hoidan. Koska testaan paljon kosmetiikkaa, ei ole ollenkaan itsestään selvää että...

Lumene Valo hiustuotteet testissä

Lumenelta ilmestyi taannoin marketteihin hiustenhoitotuotteita ja olen tähän hetkeen malttanut mieleni niihin tutustumisen kanssa, mutta paikallisella Tokmannilla asioidessa päädyin ostamaan Valo-linjan hoitoaineen. Olin aiemmin saanut shampoo & hoitisnäytteet, joten saisin samalla kuvaa shampoon hoitavuudesta kun sarjaan tutustun. Kummassakin tuotteessa on samanlainen raikas sitruunaisen hedelmäinen tuoksu kuin Valo-linjan ihonhoitotuotteissa, tykkään.  Lumene Valo- shampoo ja hoitoaine lupaavat vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa. Testerishampoolla pesin hiukset kaksi kertaa. Shampoo vaahtosi todella hyvin ja pesutulos oli varsin onnistunut. Shampoo on kehitetty korjaamaan ja ehkäisemään hiusten katkeilua, samalla se hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa. Taikoja tuotteissa tekevät pohjoisen lakka, C-vitamiini ja kasvipohjainen proteiini. Lumene Valo-hoitoaine lupaa myös vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa, hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa tuoden hiuksille elinvoimaa. Samalla hoitis korj...

Vanhanajan lihapiirakka

Tein Uudeksi Vuodeksi pellillisen vanhanajan lihapiirakkaa ja koska siitä tuli aivan taivaallisen hyvää, jaan ohjeen teillekin. Valmistukseen kannattaa varata tovi, mutta takaan että lihapiirakka on kaiken vaivan arvoinen. Halutessasi voit tehdä pieniäkin piirakoita, jotka voi vaikka uppopaistaa mutta itse tein pellillisen, sillä se oli helpointa. VANHANAJAN LIHAPIIRAKKA Kuori 2,5dl maitoa 25g hiivaa 1 tl suolaa 1 rkl fariinisokeria 7 dl  vehnäjauhoja 100g margariinia Täyte: 500g jauhelihaa sipuli hienonnettuna 5 dl puuroriisiä keitettynä 1 dl kermaa 2 rkl persiljasippua (Tavallinen tai lehtipersilja) 3 keitettyä ja pilkottua kananmunaa  2 tl Maustepippuria Oman maun mukaan voit lisätä muitakin mausteita, itse lisäsin:  Jauhelihaan jauhelihamaustetta 1 rkl, paprikajauhetta 1 tl, sipulijauhetta 1tl Täytteeseen lisäsin vielä: 1 tl sipulijauhetta, 1tl suolaa   OHJE: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.  Lisää suola ja fariinisokeri. Alusta jauhot taikinaan. Lisää ...