perjantai 16. huhtikuuta 2021

Leipäjuusto taipuu moneksi- suolainen ja makea ohje

*Tuote saatu

Leipäjuusto on sellainen herkku, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan - suolaiseksi kuin makeaksikin suupalaksi. Olen vuosia tehnyt lasten synttäreille coctailtikkuja joissa oli mm leipäjuustoa, viinirypäreitä, tomaattia ja leipäjuusto maistui myös juniorille nuorempana ihan vain lämmitettynä.

Itse olen syönyt sitä aina sellaisenaan tai hillon kanssa, käyttänyt piirakoissa, ruoanlaitossa (Tikka Masala) ja nyt kokeilin eka kertaa paistettuna. Voi että oli hyvää!

Leipäjuuston koostumus muuttuu lämmittäessä ihan erilaiseksi ja siksi se varmaan onkin niin monikäyttöinen. Kylmänä se natisee kivasti ja lämmitettynä se on tiiviimpää. Yhtä kaikki, aina se maistuu yhtä hyvälle.

Leipäjuustoa, kinuskia ja marjoja

♥Paketti leipäjuustoa kuutioituna

♥Nokare voita

♥Fariinisokeria 2-3rkl

♥Kermaa 2dl

♥Marjoja

-Kuutio leipäjuusto ja paista voissa hetki. Käännä kuutiot, että ne saavat väriä kummallekin puolelle.

-Lisää pari-kolme ruokalusikallista fariinisokeria ripotellen päälle ja anna paistua ihan hetki.

-Lorauta tölkki kermaa päälle ja anna kiehahtaa.

-Ota leipäjuustokuutiot lautaselle(tarjoiluastiaan ja anna kinuskin kiehua hetki.

-Voit sillä välin lisätä haluamasi marjat yms ja sitten vain kuuma kinuski kaadetaan leipäjuustokuutioiden ja marjojen päälle






Tämän piirakan tein kahteen pieneen vuokaan, joista toisen vein tyttärelle. 
Ohje siis yhteen normaalivuokaan, jonka voi halutessaan jakaa kahteen pienempään.

Juustoinen piirakka

♥Valmis piirakkapohja

♥1/2 pkt leipäjuustoa (puolikkaasta)
♥2 kananmunaa
♥Purkki Creme Bonjour cuisine sipulisekoitus
♥Ruokakermaa 2dl
♥Lehtipersiljaa
♥Juustoraastetta 1 dl
♥Herbamarea
♥Pippurisekoitusta

-Painele piirakkataikina vuokaan.
-Vatkaa munat kevyesti ja lisää Creme Bonjour, ruokakerma, juustoraaste mausteet ja silputtu lehtiper
silja.

-Kaada täyte vuokaan/vuokiin. Pilko leipäjuusto kuutioiksi ja ripottele kuutiot vuokaan tasaisesti, sinne tänne.

-Paista n 200 asteessa n 30 min.






Leipäjuustolle löytyy monelaisia kivoja ohjeita nopeallakin googlettelulla, mutta
jos ei jaksa kokkailla, se on kiva naposteltava sellaisenaankin.

Mites, maistuuko teille leipäjuusto ja jos, niin millä tavoin
sillä herkuttelette?

Maikku

5 kommenttia:

  1. Leipäjuusto ja lakkahillo, parasta. Tai uunissa lämmitettynä, ja lakkojen ja vaniljakastikkeen kanssa.

    VastaaPoista
  2. Söin juuri pizzaa, jossa oli täytteenä poroleikkelettä, leipäjuustoa, puolukkaa ja pestoa ja vielä päällä rucolaa. Oli hyvää! Tykkään leipäjuustosta, mutta tosi harvoin ostan sitä kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuulostaa ihan suomipizzalta :) ♥ Mäkin ostan liian harvoin, mutta nyt taas on tullut syötyä useammin kun pääsi kunnolla makuun :)

      Poista
  3. Voi, että miten ihanat reseptit! Ja on kyllä leipäjuustoa ikävä. Viime kesänä ostimme mökille leipäjuustoa ja eiköhän se mennyt samalla sekunnilla suoraan suuhun, ilman mitään lisukkeita! :D Monia suomalaisia tuotteita on välillä ihan hirmu kova ikävä. :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥