tiistai 20. joulukuuta 2016

Joulukoristeluja


 Joulupuu on rakennettu ♥
Meillä on tylsästi tekokuusi mutta hyväksi havaittu näin kerrostalossa asuessa ja viime vuonna päivitettiin vanhan vihreä tähän uuteen jossa myös lunta. Ihan totta puhuakseni oisin halunnut valkoisen kuusen mutta mies ei taipunut joten perherauhan säilyttämiseksi tein kompomissin ja tyydyin tähän vaihtoehtoon.

Meillä joulukuusi on koristeltu vaihtelevasti aatonaattona tai viikkoa ennen ja koska joulu muutenkin on tänä vuonna lyhyt, se koristeltiin jo hyvissä ajoin.
Mies kokosi kuusen, minä viritin kynttilät ja nauhat ja lapset ripustivat koristeet (joita minä sitten huomaamattomasti vähän siirtelin;). Ne kun tuppaa lasten jäljiltä roikkuvat liian lähekkäin.

Tänä vuonna kuusi on valkoinen, vaaleanliloilla, hopeisilla ja kultaisilla koristeilla. Muutama iso pinkki pallokin eksyi roikkumaan kun en isoja liloja vielä löytänyt. 
Vinkkaa jos jossain olet nähnyt!!















 Muutoin joulu näkyy kotona siellä täällä...tonttuina, kukkina, kynttilöinä ♥




Täällä vierähti loppuviikko,viikonloppu ja vielä tämä alkuviikkokin kuumien juomien, pastillien ja nessujen parissa. Mustaherukkamehua ja glögiä mennyt muutama mukillinen ja jaan teille inkiväärijuoman ohjeen sillä kun kuulin että parhaat tehot saa irti keitetystä inkivääristä, niin olihan se kokeiltava:

♥ Keitä vettä
♥ Raasta kiehuvaan veteen inkivääriä
(suhde 2 dl 2 tl)
♥Keitä pari minuuttia 
♥ Lisää mukiin tilkka hunajaa ja nauti

Toki flunssaan ei auta kuin lepo ja aika mutta kuumat juomat helpottaa oloa ja suolakannu on oiva myös nenäonteloiden huuhteluun.

Kaikki jouluiset kokkailut jää minulta tänä vuonna tekemättä tämän sairastelun takia .
Ei jaksa.
Eikä tarvitse jos ei jaksa, eihän? :)
Jotakin makeaa kahvipöytään ajattelin aatonaattona taikoa, mutta senkin ratkaisee lopulta sen hetkinen olo. Alkaa jo rasittamaan tämä sairastelu ihan urakalla, jotakin kroppa koittaa minulle kovasti kertoa kun en meinaa parantua ja flunssa uusii. Tätä on kyllä kuulema paljonkin liikkeelle, en ole ollenkaan ainoa joka "kokoajan" kipeä?

Mutta ruoista, ainoa jonka  paistan itse on seitankinkku, se on myös lahja tyttärelle koska hän kovasti toivoi että tekisin sellaista. Postailen aiheesta huomenissa sillä  tarkoitus olisi se jo huomenna laittaa uuniin, kestää säilytystä useita päiviä.

Onko siellä jo leivottu ja kokkailtu kovasti?

Maiccu

11 kommenttia:

  1. Tänään ajattelin tehdä vaaleita pipareita.En taida paljoa leipoa,koska luulen,että osa perheestä on dietillä ja osa tarkka muuten ruokavaliosta.Mutta kinkku paistetaan ja jouluateria syödään parina päivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, ne on kyllä hyviä! Meillä ei tänä vuonna ole kinkkua ollenkaan, mutta jouluruokaa muutoin kyllä :)

      Poista
  2. Vähän sama fiilis täälläkin.. oon ollut oikeestaan koko syksyn pienessä flunssassa ja nyt alkaa kyllä tää semiraskas syksy jo vähän näkyä. Joulun kun vielä jaksais ni uus vuosi olis vapaa :) En ajatellut laittaa hirveesti tikkua ristiin joulun suhteen, kun oon kuitenkin töissä eli lahjat ostettu, mutta koti on ihan normi sisutuksella paria kynttilää lukuunottamatta :) Viime vuonna leivoin tosi paljon jouluks,mutta nyt ei vaan jaksa.. Paranemisia!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kurjaa, sama täällä :/ Sulla on aika sama, tuo remppahommeli käynnissä ja meillä oli muutto- isoja stressin aiheuttajia vaikka oisi kuinka positiivisia asioita. Ei ehdi tarpeeksi levätä, mieli myllertää uusia kuvioita. Rauhallista ja rentouttavaa joulun aikaa♥ Olkoon ensi vuosi vähemmän rakas.

      Poista
  3. Olen kuullutkin että tuo inkivääri ja hunaja on verraton pari flunssassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se sillä hetkellä helpottaa kun juo, mutta kuinkakohan paljon kipeämpi sitä vieläkin olisi ilman :D

      Poista
  4. Kaunista. Ei ole kyllä leivottu mitään jne. Kotiin ostetaan VÄHÄN jouluruokaa....Parkanossa tulee kumminkin syötyä sitä yllin kyllin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin jo etuäteen sovittiin että vain viikonloppuna jouluruokaa, tapanina jo jotakin ihan muuta. Jostain syystä sitä aina hamstraa liikaa eikä oo kiva heittää ruokaa pois.

      Poista
  5. Kaunis kuusi teillä ja ihania koristeita! Kannattaa ehdottomasti levätä ja ottaa mahdollisimman rennosti. Meillä oli myös flunssakierre, jouduttiin miehen kanssa molemmat syömään monet antibiootit. Toivottavasti paranet jouluksi! Juomanohje kuulostaa hyvälle! Mukavaa tiistai-iltaa! <3

    VastaaPoista
  6. Kaunis kuusi teillä. Meillä myös tekokuusi- Pari vuotta sitten ostin valkoisen kuusen sika säkissä ja voi mahdoton, miten tuuhea ja leveä se oli. Harmitti, kun se oli niin kaunis, mutta aivan liian iso meidän olohuoneeseen. Nyt myin sen sitten pois nurkista kuleksimasta, mutta kunhan löydän valkoisen kauniin, niin ostan uuden. Nyt mennään kuitenkin vanhalla vihreällä. Toivottavasti paranet jouluksi. Tuntuu, että yksi jos toinen on nyt flunssassa. Minä otin flunssarokotteen eikä ainakaan vielä ole tullut oireita. Mukavaa joulun odotusta. tv Liisa

    VastaaPoista
  7. Ei todellakaan tarvitse jos ei jaksa :) Minäkin olen flunssassa ja veto on ihan pois. Joulukuustakaan en ole saanut vielä sisälle, vaikka olisin halunnut, mutta en vaan ole jaksanut :( Ihana kuusi teillä!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥