torstai 14. heinäkuuta 2016

Hotellielämää koiran kanssa Ähtärissä

Vietettiin perheen kanssa pari lomapäivää Ähtärissä, kumpikaan meistä ei ole sitten lapsuuden jälkeen siellä käynytkään. Minä olen joskus pienenä isän kanssa käynyt Ähtärin eläintarhassa, mutta en siitä mitään muuta muista kuin asuntovaunun jolla sinne mentiin.

Majoituttiin hotelli Mesikämmenessä lemmikkihuoneessa, kuin koira oli reissussa mukana. Alunperin meillä oli tarkoitus ajella Kuopiosta suoraan Ähtäriin mutta säät muutti suunnitelmat ja oltiin pari päivää tuossa välissä kotona.

Lähdettiin sunnuntaina aamupäivällä eväät mukana, ajatuksena pysähtyä välillä johonkin kivaan paikkaan jaloittelemaan. Eväät siksi ettei koiraa tarvinnut jättää autoon, koska harvempaan paikkaan sitä saa mukaan ottaa. Taukopaikkoja ei vain meinannut löytyä ei sitten mistään, lopulta päädyimme Vilppulaan Vilppulankoskelle missä olikin kiva evästellä kosken kuohuja katsellen.





Matka Vantaalta Ähtäriin kesti 4,5h taukoineen mutta oltiin hyvissä ajoin perillä, huoneen kun sai vasta klo 15.
Kuulin hotellista etukäteen sen verran, että osittain se on tosi vanha ja arveltiin että saadaan huone nimenomaan siltä puolelta kuin koira mukana ja osuttiin oikeaan. Se ei toki ollut oleellista, tärkeintä että saimme lemmikkihuoneen. Kiusattiin lapsia että heidän huone oli tuolla, linnunpöntössä : )
Ei mennyt läpi.


Huone oli erillisessä rakennuksessa, samalla käytävällä useampi lemmikkihuone  ja tosiaan sisustus oli sieltä 70-luvulta mutta perussiistiä ja maisemat ihan huikeat. Pikku terassilta aukesi varvikko jonka yli näkymä suoraan järvelle.









Jos nyt jostain pitää valittaa niin kumpikaan pelikoneista ei toiminut ja yksi hotelliavain lakkasi toimimasta oltua samassa kädessä puhelimen kanssa.On ne vaan herkkiä.Onneksi siivooja sattui olemaan käytävällä ja avasi oven, mes oli nimittäin juuri poikien kanssa lähtenyt  Zoohon ja olisin joutunut koiran kanssa lähtemään respaan. Tästä silti iso plussa +


Ekana iltana valittiin miehen kanssa buffa, koska valikoima oli monipuolinen ja hintalaatusuhde 20€/hlö kohillaan, Leipävalikoima oli levitteitä myöten hyvä ja jälkkäriksi oli suklaavanukasta, nam.
Lapset söi listalta, kanakorin ja hamppariaterian, hyviä nekin ja jälkkäriksi jätskiannokset.







Mulla alkoi taas selkä kiukuttelemaan,  ilmeisesti sen verran paljon tullut istuttua autossa ja toisaalta nukuttua vieraissa sängyissä. Jouduin missaamaan eläintarhaan menon koska en pystynyt kunnolla edes kävelemään ja mies kävi siellä poikien kanssa. Säästelin voimiani seuraavaan päivään koska tarkoitus oli samalla reissulla käydä Tuurissa ja sitä en halunnut missata.
Kyllä kiukutti, tätä lomaa kuitenkin odottanut mutta minkäs teet. Onneksi oli edes pullo pinacoladaa.
Zoo oli ollut aika kiva, mies kuvaili että samantyyppinen kuin Tallinnan eläinpuisto jossa oltiin pari vuotta sitten. Ootko käynyt?



Aamiainen on meille hotellin parhaita puolia eikä pettymystä tuottanut Mesikämmenkään. Monipuolinen ja tuore aamupalabuffa, mitään muuta en jäänyt kaipaamaan kuin kunnon tuoremehua sillä automaatista tuli vain mehukatin kaltaista tiivistemehusta tehtyä litkua.

Leipiä oli erilaisia, pikku karjalanpiirakoita unohtamatta, nakit ja munakokkeli löysi myös lautaselle. iso plussa oli erilaiset myslit, niitä oli useita erilaisia ja jugurtin, hillon ja tuoreen ananaksen kanssa korvasivat  tuorepuuron loistavasti. Jokaiselle löytyi siis jotakin ja lapsetkin söivät mielellään.


Toisena iltana syötiin a la carte-listalta ja oli kyllä herkullista sesamkanaa bataattiraneilla. Mä oon ihan vaihtanut tavalliset ranet niihin, sillä ovat paljon parempia.



Huoneesta pääsi respaan ja ravintolaan käytävää pitkin, olikin jännä paikka kun isoista kivenlohkareista tehty seinät.



Koiran kanssa tuli lenkkeiltyä lähimaastossa ja käytiin kävelemässä mm Nallenpolku.

'








Kyllä se vaan niin on että yhteinen aika perheen kanssa on ihan parasta, se on hionut meitäkin uusperheenä lujasti yhteen. Perhe ♥ Viimeisiä vuosia kun nämä Pienet tulevat vielä kainaloon ja lähtevät meidän kanssa mielellään milloin minnekin. Muutama vuosi niin me ollaan ihan muumioita eikä meidän kanssa suostuta lähtemään mihinkään :) Mutta vielä nautitaan näistä hetkistä :)


Tuurin reissusta kertoilen erikseen. Ootko käynyt siellä? Tai Ähtärissä? 
Millaisia kokemuksia?
Meillä jäi kyllä hyvä maku, kaikin puolin mukana paikka mikäli ei mitään luksusta odota.

Täällä podetaan nyt sitten sitä selkää joka tosiaan alkoi taas vaivaamaan, koko viikon suunnitelmat menneet uusiksi ja mies joutunut viihdyttämään lapsia. Ihana mies ja selkä taas -no ihan pa*ka:(

Maiccu

10 kommenttia:

  1. Mäkin olen joskus muksuna käynyt ähtärissä. En muista siitä mitään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se varmaan aikalailla muuttunutkin, veikkaan. Ihan kiva paikka kaikenkaikkiaan!

      Poista
  2. Hienolta näyttää Ähtäri. Oon käynyt myöskin lapsena siellä, muistan vain karhun eläintarhasta. Harmi juttu tuo sun selkä. Toivottavasti se elpyy siitä! Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän karhun näkeminen aika mieleenpainuva onkin :) Parasta toivotaan täälläkin! Hyvää viikonloppua :)

      Poista
  3. Voi kun näyttää ihanalta. Ähtäri on ihana paikka. Taidan itsekin suunnata lomalla itseni taas sinne käymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä, ehdottomasti paikkaa voi suositella ja maisemat ihan mahtavia!

      Poista
  4. Kivaa että koirakin pääsee lomalle mukaan!:) Toivottavasti selkäsi paranee pian!

    VastaaPoista
  5. Kivaa että koirakin pääsee lomalle mukaan!:) Toivottavasti selkäsi paranee pian!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥