tiistai 19. heinäkuuta 2016

Piipahdus Tuurin kyläkaupassa ja miljoonativolissa


Kyläkauppa takapuolelta

Keskisen lukaali yksisarvisineen

Olen jo vuosia "haaveillut" käynnistä Tuurissa, nähdä ja kokea Suomen suurin kyläkauppa ja jo talvella suunnitellessamme kesälomaa, päätettiin poiketa täällä. Kummallakaan ei sukulaisia asu tällä suunnalla, eikä elämä ole Pohjanmaalle muutoinkaan kuljettanut, siksi sinne piti mennä ihan vartavasten.Alunperin ajatuksena oli yöpyä Kyläkaupan yhteydessä olevassa Onnentähdessä, mutta mattimyöhäsenä oltiin varaamassa huonetta vasta kesäkuussa ja tottakai ne oli jo loppuunmyyty eikä varauksia otettu vastaan. Siksi sitten yövyttiin Ähtärissä.

Ähtäristä oli matkaa kaupalle reilu 20 kilsaa ja lähdettiin hotellilta jo aamiaisen jälkeen, siltä varalta että Tuurissa menisi useampikin tunti. Tarkoitus oli ensin mennä kauppaan ja sitten Miljoonativoliin jota on mainostettu olevan alle 13 v ilmainen.

Olihan se komia, sekä kyläkauppa että Keskisen talo. Mentiin kyläkauppaan takakautta ja oli kiva yllätys kun etupuoli olikin jotain han muuta kuin perinteisen kaupan etupiha.
Heti sisäänkäynniltä alkoi kodinosasto ja sieltä muumituotteiden yhteydestä löytyi Vesan muumimukikokoelma! Olihan ne kauniita ♥ Vesa vissiiin on keräilijäluonne sillä muitakin kokoelmia huomasin, alla parista kuvat eli erinäisiä peltipurkkeja ja tuotteita todennäköisesti aiempien kauppiaiden ajoilta. Joitain muistan jopa omasta lapsuudesta, mikä sinänsä hassua koska mähän olin lapsi ihan vasta ja nuo on ammuvainaan ajoilta ;)

Muumimukikokoelma
Kuuluisa hevosenkenkä, kyläkaupan etupuolelta

Kaupan etupuolta, siellä oli hieman markkinahumua

Miljoonativolin maailmanpyörä


Kaupasta en hoksannut sisältä kuvia ottaakaan, mutta eipä siellä mitään ihmeellistä ollutkaan:) Tavaraa oli paljon, laidasta laitaan ja hinnat aletuotteita lukuunottamatta ihan normaalia markettitasoa ellei kalliimpaakin koska paljon oli myös merkkituotteita. Toistaalta yllätyin miten vähän oli urkkavaatteita ja lenkkareita.
Joku eläimistä oli pissannut mun lenkkareihin maalla ja aikomuksena oli ostaa uudet mutta eipä löytynyt. Jos löytyi väri, ei ollut kokoa.. Kunhan pystyn taas kyykkäämään, käyn Stadiumissa! 
Olin myös jättänyt option ostella alesta tarpeellista ja tarpeetonta mutta moni vaate jäi suosiolla sinne, koska olivat normaalihintaisia tai enemmänkin enkä alesta juuri mitään löytänyt.
Toki jotain aina tarttuu matkaan, ainakin kun näin kauas lähdetty!
Parit kengät alesta, kosmetiikkaa, urkkatrikoot, avainnauhoja, pari muumipyyhettä ja huivi oli otettava kun lasten mielestä se sopi niin hyvin mulle ♥
Lisäksi pojat sai vähän vaatetta, uudet kuulokkeet, hiiret ja pienoismallit!  Ihan kivoja löytöjä kuitenkin.

Kosmetiikkaosasto oli iso mutta jotenkin sekava, lisäksi kaupassa oli remontti meneillään . Osittain vähän autio ehkä siksi mutta esimerkiksi naistenvaatteet oli ripoteltu moneen osastoon enkä tykännyt siitä yhtään. Ei tiennyt mistä se alkaa ja mihin loppuun ja esimerkiksi koruja en löytänyt ollenkaan?? Johonkin ovelaan kohtaan ne oli sijoitettu ja alusvaateosasto oli aivan onnettoman kokoinen kun suhteutti sen muuhun vaatevalikoimaan. 


Mutta jäi kuitenkin sellainen fiilis, että paikka on tällä reissulla jo nähty. Mistä ihmeestä mun odotukset olikin niin suureksi kasvaneet että oletin paikan olevan jotakin ihan ihmeellistä??
 Ilmeisesti mediassa niin paljon puhuttu, paikka saanut suuret mittasuhteet kaikin puolin.

Tivolista sen verran että se oli Sariolan, kiva juttu kaikin puolin mutta satuttiin sinne just klo 14 kun laitteisiin tuli 1/2h tauko. Kun tauko oli ohi, tuli joka paikkaan jonot ja odottamistahan se sitten suurimmaksi osaksi oli. Me poikettiin miehen kanssa kahvilla, lasten hurvitellessa ja väisteltiin siinä pöydässä hyökkäileviä lokkeja :/ Jostakin syystä vain kahvilan toinen puoli oli verkotettu.

Lapset ihmetteli miksi maailmanpyörä  oli maksullinen vaikka tivolin piti olla ilmainen? 
Hmmm, se ei selvinnyt mutta hieman ristiriitaista kyllä jos näin oli muttei lähdetty asiaa tarkistamaan. Kaikenkaikkiaan kiva kokemus lapsille, olihan se kuitenkin ilmainen vaikka tuosta klo 14 tauosta olisikin voinut jossain mainita tai kuuluttaa. Kuumana kesäpäivänä kun lapsetkin janoisia ja ehdittiin viedä juomat autoon , kun niitä ei olis voinut laitteisiin viedä ja sitten tulikin yllättävä tauko ja tietenkin jano siinä odotellessa.Vesipiste olis ollut paikallaan!

Kaikenkaikkiaan voin suositella jos et oo käynyt, olihan se kokemus muiden joukossa.
Ootko sä käynyt? Mitä tykkäsit?


Maiccu

 

16 kommenttia:

 1. En ole käynyt, mutta kuulostaa ja näyttää ihan mielenkiintoiselta. Jos vaan joskus pohjoiseen päästään lomalle, niin voiskin mennä Tuurin kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kokemisen arvoinen paikka on:)

   Poista
 2. Tuuri <3 Tykkään paikasta todella !

  VastaaPoista
 3. Minulle Tuuri on myös ollut pettymys. Suurin odotuksin lähdin sinne jokunen vuosi sitten ja sen jälkeen ei ole tarvinnut mennä. En ymmärrä, kun ihmiset tohkeissaan selittävät kuinka on halpaa. Ihan on saman hintaista ellei kalliimpaakin kuin muualla. Ruokaravintola oli myös kokemus sinänsä eli ei minulle 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo fiilis mullekin jäi :( Me ei käyty sielä syömässä, mutta jäätävät jonot olivat ravintolaan.

   Poista
 4. Yhden ainoan kerran olen Tuurin kyläkaupassa käynyt vuosia sitten. Me painetaan yleensä tukka putkella Keski-Suomi läpi eikä paljon poiketa radalta tai pysähdytä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ihan alunperin tarkoitus tehdä reissu jossa oltais menty länttä pitkin ylös ja tultu sitten Tuurin kautta alas mutta tehtiinkin nyt näin :)

   Poista
 5. Joskus lapsena olen käynyt. Näkyikö ketään "tuttua" siitä Tuuri-ohjelmasta...tai itse Vesaa? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä näkynyt :) Tosin mä en tiedä ohjelmasta kuin sen punatukkaisen naisen ja Vesan itsensä...

   Poista
 6. Kyllä Tuuri on muuttunut, ei olla muutamaan vuoteen käyty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, mulla oli eka visiitti niin yhtään en tiedä mikä on muuttunut :)

   Poista
 7. Kivoja kuvia!
  En ole koskaan käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän niitä tuli siellä napsittua, oli niin kuuma ja hiostava päivä mutta saa vähän kuvaa paikasta :)

   Poista
 8. Kyläkauppa on mun ihan vakio kesäkäyntikohde ollut jo vuosien ajan, tänä kesänä vielä en ole käynyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :) Sulla on sitten kokemusta siitä miten paikka vuosien saatossa muuttunut, kun itse käynyt vain tän yhden ainoa kerran!

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä -kiitos kun kommentoit ♥

Facessa