lauantai 16. heinäkuuta 2016

Raparperimansikkabrita ♥


Mulla on nyt muutama purkki rapsuhilloa kylmässä ja koska eilen piti olla tyttöjen tärskyt 
(jonne en sitten kipeän selän takia päässytkään)  lupauduin tekemään sinne jälkkäriä ja ajattelin kokeilla tätä britakakkua. Suht helppo tehdä ja samalla vaivalla tulee iso kakku kun tuplaa taikinan, kuten itse tein.

Lisäsin täytteeseen n 1,5 dl mansikkasurvosta jonka keittelin rapsujen kanssa.
Ranskankerman korvasin purkillisella vaahdotettua Vanillaa ja se oli nappi valinta.

Ohjeen löydät myös täältä : http://www.kinuskikissa.fi/tepun-raparperipiirakka/?hakusivu=1

Raparperimansikkabrita

Raparperihilloke:
500 g raparperia
2 dl mansikoita

1 ½ dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
3 keltuaista
1 ½ dl maitoa

Marenki:
3 valkuaista
1 ½ dl sokeria

Täyte:
Flora Vanilla prk

Valmista ensin hilloke, jotta se ehtii jäähtyä ennen kokoamista. 
Leikkaa raparperit paloiksi. Laita raparperipalat kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet, ei kuitenkaan soseeksi asti. Erota pieni määrä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Lisää kattilaan ja anna kiehahtaa. Jäähdytä hilloke kylmässä vesihauteessa.

Sulata voi ja anna voisulan jäähtyä. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää muut aineet ja sekoita vatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina nuolijan avulla reilun cm:in paksuiseksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.



Mittaa valkuaiset ja sokeri kulhoon ja vatkaa yhdessä vaahdoksi. Levitä marenkivaahto nuolijalla pohjataikinan päälle.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa pohja keskeltä kahtia jos teet normaalikokoisen taikinan.Kuvissa tupla-annos.


Raparperimansikkahilloke levitetään jäähtyneen kakkulevyn päälle ja lisäksi vatkasin purkillisen Flora Vanillaa.


Toinen kakkulevyn tai puolikas asetataan varovasti päälle ja näin raparperimansikkabrita on valmis.


Nautitaan hyvässä seurassa ♥

Psst, toissapäivänä tehty kakku maistuu yhä herkulliselta joten kestää kohtuullisen hyvin säilytystä mikäli sitä tekee riittävän ison annoksen :)

10 kommenttia:

  1. Brita kakku on kyllä yksiä lemppareita, mutta se että siinä on raparperia, niin se on unelmien täyttymys. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin, täyte on samaan aikaan raikas, kirpsakka ja vähän makea kun siinä raparperia ♥ Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  2. Mitenkähän mä pääsisin eroon raparperi "kammostani"...nää raparperijutskat, mitä blogeissa on ollu, näyttää niin hyvälle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietkö, mulla on ollut ihan sama ja juontaa lapsuudesta. En oo tykännyt karviaista, viinimarjoista enkä raparperista. Nyt edennyt jo niin pitkälle että herukkamehuja juon ja raparperia käytän leivonnassa. Pikkuaskelin Satu :) Kivaa iltaa!

      Poista
  3. Näyttää kyllä niin hyvältä! Oi ja voi kun ei enää ole raparpereja. Jospa ensi kesänä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän kaupassa oli vielä, tosin mä en kyl jostain ihme periaatteesta halua niistä maksaa kun aina on saanut kasvimaalta (joltain) :) Mut resepti säilyy hyvin ens kesään ;)

      Poista
  4. Oi, on varmasti hyvää! Täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
  5. Tämä oli kyllä niiin hyvää. Itsekin korvasin ranskankerman muulla ja siitä tuli aivan ihanaa. Jopa poika uskalsi maistaa, vaikka ei raparperijutuista tykkää. Otti jopa lisääkin.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä -kiitos kun kommentoit ♥

Facessa