Siirry pääsisältöön

Raparperimansikkabrita ♥


Mulla on nyt muutama purkki rapsuhilloa kylmässä ja koska eilen piti olla tyttöjen tärskyt 
(jonne en sitten kipeän selän takia päässytkään)  lupauduin tekemään sinne jälkkäriä ja ajattelin kokeilla tätä britakakkua. Suht helppo tehdä ja samalla vaivalla tulee iso kakku kun tuplaa taikinan, kuten itse tein.

Lisäsin täytteeseen n 1,5 dl mansikkasurvosta jonka keittelin rapsujen kanssa.
Ranskankerman korvasin purkillisella vaahdotettua Vanillaa ja se oli nappi valinta.



Raparperimansikkabrita




Raparperihilloke:
500 g raparperia
2 dl mansikoita

1 ½ dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
3 keltuaista
1 ½ dl maitoa

Marenki:
3 valkuaista
1 ½ dl sokeria

Täyte:
Flora Vanilla prk

Valmista ensin hilloke, jotta se ehtii jäähtyä ennen kokoamista. 
Leikkaa raparperit paloiksi. 
Laita raparperipalat kattilaan yhdessä sokerin kanssa. 
Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet, ei kuitenkaan soseeksi asti. 
Erota pieni määrä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. 
Lisää kattilaan ja anna kiehahtaa. 
Jäähdytä hilloke kylmässä vesihauteessa.

Sulata voi ja anna voisulan jäähtyä. 
Yhdistä kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. 
Lisää muut aineet ja sekoita vatkaimella tasaiseksi taikinaksi. 
Levitä taikina nuolijan avulla reilun cm:in paksuiseksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.


Mittaa valkuaiset ja sokeri kulhoon ja vatkaa yhdessä vaahdoksi. 
Levitä marenkivaahto nuolijalla pohjataikinan päälle.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa pohja keskeltä kahtia jos teet normaalikokoisen taikinan.Kuvissa tupla-annos.

Raparperimansikkahilloke levitetään jäähtyneen kakkulevyn päälle ja lisäksi vatkasin purkillisen Flora Vanillaa.


Toinen kakkulevyn tai puolikas asetataan varovasti päälle ja näin raparperimansikkabrita on valmis.


Nautitaan hyvässä seurassa ♥

Psst, toissapäivänä tehty kakku maistuu yhä herkulliselta joten kestää kohtuullisen hyvin säilytystä mikäli sitä tekee riittävän ison annoksen :)

Maikku

Kommentit

  1. Brita kakku on kyllä yksiä lemppareita, mutta se että siinä on raparperia, niin se on unelmien täyttymys. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin, täyte on samaan aikaan raikas, kirpsakka ja vähän makea kun siinä raparperia ♥ Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  2. Mitenkähän mä pääsisin eroon raparperi "kammostani"...nää raparperijutskat, mitä blogeissa on ollu, näyttää niin hyvälle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietkö, mulla on ollut ihan sama ja juontaa lapsuudesta. En oo tykännyt karviaista, viinimarjoista enkä raparperista. Nyt edennyt jo niin pitkälle että herukkamehuja juon ja raparperia käytän leivonnassa. Pikkuaskelin Satu :) Kivaa iltaa!

      Poista
  3. Näyttää kyllä niin hyvältä! Oi ja voi kun ei enää ole raparpereja. Jospa ensi kesänä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän kaupassa oli vielä, tosin mä en kyl jostain ihme periaatteesta halua niistä maksaa kun aina on saanut kasvimaalta (joltain) :) Mut resepti säilyy hyvin ens kesään ;)

      Poista
  4. Oi, on varmasti hyvää! Täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
  5. Tämä oli kyllä niiin hyvää. Itsekin korvasin ranskankerman muulla ja siitä tuli aivan ihanaa. Jopa poika uskalsi maistaa, vaikka ei raparperijutuista tykkää. Otti jopa lisääkin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Probioottinen ihonhoito

* Yhteistyössä Kauneushoitola Kaunis Elämä Miten ihana olo onkaan kasvohoidon jälkeen, kuin olisi uudesti syntynyt ♥ Teen kyllä kotona itselleni hoitoja, mutta mikään ei voita ammattilaisen hellässä huomassa tehtyä kasvohoitoa laadukkailla tuotteilla. Silloin saa vain nauttia! Kävin toistamiseen Kaunis Elämä - kauneushoitolassa, jossa Tarja teki minulle hemmottelevan probioottisen kasvohoidon ESSE-luonnonkosmetiikkasarjan tuotteilla. Kauneushoitola on Tarjan kauniin kodin yhteydessä Espoon Kuninkaisissa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Hoitohuone on erillinen ja asiakas saa rauhassa riisua sillä aikaa kun Tarja tekee valmisteluita. Hoito tehdään asiakkaan niin halutessa lämmitetyllä hoitopedillä joka ainakin minun kipeälle selälle teki vain hyvää, vaikka ensin vähän mietin kuinka pysyn samassa asennossa makaamaan lähes kaksi tuntia. Tarja kyseli kuinka ihoni on voinut ja miten sitä hoidan. Koska testaan paljon kosmetiikkaa, ei ole ollenkaan itsestään selvää että...

Lumene Valo hiustuotteet testissä

Lumenelta ilmestyi taannoin marketteihin hiustenhoitotuotteita ja olen tähän hetkeen malttanut mieleni niihin tutustumisen kanssa, mutta paikallisella Tokmannilla asioidessa päädyin ostamaan Valo-linjan hoitoaineen. Olin aiemmin saanut shampoo & hoitisnäytteet, joten saisin samalla kuvaa shampoon hoitavuudesta kun sarjaan tutustun. Kummassakin tuotteessa on samanlainen raikas sitruunaisen hedelmäinen tuoksu kuin Valo-linjan ihonhoitotuotteissa, tykkään.  Lumene Valo- shampoo ja hoitoaine lupaavat vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa. Testerishampoolla pesin hiukset kaksi kertaa. Shampoo vaahtosi todella hyvin ja pesutulos oli varsin onnistunut. Shampoo on kehitetty korjaamaan ja ehkäisemään hiusten katkeilua, samalla se hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa. Taikoja tuotteissa tekevät pohjoisen lakka, C-vitamiini ja kasvipohjainen proteiini. Lumene Valo-hoitoaine lupaa myös vahvistaa hiuksia ja tuoda kiiltoa, hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa tuoden hiuksille elinvoimaa. Samalla hoitis korj...

Vanhanajan lihapiirakka

Tein Uudeksi Vuodeksi pellillisen vanhanajan lihapiirakkaa ja koska siitä tuli aivan taivaallisen hyvää, jaan ohjeen teillekin. Valmistukseen kannattaa varata tovi, mutta takaan että lihapiirakka on kaiken vaivan arvoinen. Halutessasi voit tehdä pieniäkin piirakoita, jotka voi vaikka uppopaistaa mutta itse tein pellillisen, sillä se oli helpointa. VANHANAJAN LIHAPIIRAKKA Kuori 2,5dl maitoa 25g hiivaa 1 tl suolaa 1 rkl fariinisokeria 7 dl  vehnäjauhoja 100g margariinia Täyte: 500g jauhelihaa sipuli hienonnettuna 5 dl puuroriisiä keitettynä 1 dl kermaa 2 rkl persiljasippua (Tavallinen tai lehtipersilja) 3 keitettyä ja pilkottua kananmunaa  2 tl Maustepippuria Oman maun mukaan voit lisätä muitakin mausteita, itse lisäsin:  Jauhelihaan jauhelihamaustetta 1 rkl, paprikajauhetta 1 tl, sipulijauhetta 1tl Täytteeseen lisäsin vielä: 1 tl sipulijauhetta, 1tl suolaa   OHJE: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.  Lisää suola ja fariinisokeri. Alusta jauhot taikinaan. Lisää ...