tiistai 26. heinäkuuta 2016

Mökkiviikonloppu


Viime perjantaina lähdettiin ihan ex tempore mökille, jossa ei ehdittykään vielä koko kesänä käymään.  Lämmintä oli luvattu koko viikonlopuksi, joten mieluummin viikonloppu mökillä kun tässä rakennustyömaan pölyssä ja melussa, on niin meinaan ankeaa asua tässä tässä nyt kun kaksi työmaata ihan lähellä:/

Alunperin piti mennä mökille jo Kuopiosta/Ähtäristä tullessa mutta se vesittyi osin mun selän takia, mutta koska se oli ihmeen hyvässä kunnossa, uskaltauduttiin lähtemään. 
Meillä on citymaasturi jonne helppo kiivetä vaikka kipeämmälläkin selällä ja penkin saa makuuasentoon , jaloittelua välillä, hyvin meni matka. Mökki on onneksi suht lähellä ja ajomatkaan meni pari tuntia kun ei ollut yhtään ruuhkia. Matkalta poikettiin hakemassa uusi grilli, koska vanha oli mennyt ajan saatossa pilalle ja testattiin se heti iltasella kun pojat halusivat grillata makkaraa. Hah, oli sen verran iso grilli että meni pussillinen hiiliä kertaheitolla ja nauroinkin miehelle, että tuli kalliit makkarat! 
Mökillä on kantovesi ja muutama ämpärillinen kannettiin vettä saunaan jotta päästin pikapesulle, ennen kierähtämistä puhtaisiin lakanoihin.Lauantaina herättiin pilviseen päivään, joskin lämpimään ja ajankuluksi lähdettiin käymään kirkolla syömässä. Koska lähtö oli niin nopea, jäi kahvimaitokin kotiin ja piti vähän hakea täydennystä jääkaappiin. Pizzat oli jäätävän isoja, riitti vielä seuraavaksikin päiväksi, tai olis riittänyt jos olisin pystynyt syömään. Joko pizzassa olevat katkikset oli pilaantuneet tai parin viikon särkylääkkeiden syönti teki tenän, mutta vatsa tuli hitsin kipeäksi eikä vieläkään ole entisellään vaikka jo tiistai. Aina jotain, huoks. 
Jälkkäriksi ostettiin kirkolta möksälle mansikkasuklaakakku ja kelpasi juoda ulkona päiväkahvit kakun kera. Ois maistunut koirurillekin :) Iltapäivä oli sellaista sateen tihutusta ja hiostavaa,silti mökillä on aina se oma tunnelmansa.Illansuussa käytiin koiran kanssa kävelyllä ja löytyi muutama kanttarelli jotka piti toki poimia talteen. Meillä ei tuo vanhempi miesväki ymmärrä hyvän päälle ja me saadaan juniorin kanssa syödä kanttarellimuhennos ihan kaksin ♥ Ei sen puoleen tuosta saaliista olis koko porukalle riittänytkään. Mustikoita olis ollut mättäät täynnä, mutta en uskaltanut riskeerata selän takia ja jätin ne keräämättä. Onneksi meillä pakkasessa vielä edellisvuotisia mustikoita ja äidiltä saatu aina talvella lisää, siinä toivossa nytkin. Puolukoitakin näyttäis tulevan aikalailla. Niitä meillä ei kukaan syö joten jäävät muiden poimittavaksi nekin. Villivattuja oli aivan hitokseen paljon, mutta ne usein aika matosia joten en alkana niitä(kään) keräämään. 
Iltasella lämmitettiin sauna ennen nukkumaanmenoa. Illat tulikin vietettyä sisätiloissa, kun hyttysarmeija valtasi koko ympäristön. Miten niitä onkin niin paljon???

Mistä lie tämä tonttu tähän tupsahti, se lienee vielä salaisuus mutta toivottavasti se tuo hyvää onnea. Niin ja Onneksi on näitä paikkoja jossa saadaan viettää aikaa ♥ Merkitsee paljon, jaksaa taas tätä kaupungin betoniviidakossa asumista kun saa välillä nauttia luonnosta, aamukahveista ulkona, järvimaisemasta ja vapaudesta hengittää raitista ilmaa ja kuunnella vain luonnon ääniä, nautitaan niin.

7 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää teidän mökki :) Ja tuo kakku, nam! Itse olen vähän käynyt jo mustikoita ja kantarelleja keräämässä, viikonloppuna varmaan lisää. Toivottavasti sun selkäsi pysyisi kunnossa eikä kipeytyisi enää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on jo ihan hyvällä mallilla, ehkä minäkin pääsen vielä sienimetsälle :)Mukavaa keskiviikkoa!

   Poista
 2. Teillä ollut mukava viikonloppu mökillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, ainoastaan biksut jäi käyttämättä kun ilma oli pilvinen mutta rentouttavaa silti!

   Poista
 3. Teillä on ollut kiva mökkiviikonloppu!
  Puolukatkin näköjään alkaa jo kypsymään.
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Niin alkaa hurjaa vauhtia :) Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 5. Tulin heti vastavierailulle..:)
  KAuniita mökkikuvia. Juuri facessa ystäväni kanssa juteltiin ja hänellä myös noita selkävaivoja...taas on selkä niin kipeä, että ei mihinkään pääse...tosi ikävä vaiva..:(

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä -kiitos kun kommentoit ♥

Facessa