perjantai 8. heinäkuuta 2016

Herkullinen mansikkaraparperipiirakka ♥


Maalla oli valtavasti raparperia jotan siinä samalla kun kiehautin osan hilloksi, tein mansikkaraparperipiirakan. Olen himoinnut sitä koko alkukesän kun monessa blogissa herkuteltu moisella ja vihdoin oli mun vuoro :)



Ohjeen löysin Pullahiiren sivulta, mutta kirjoitin sen vielä tännekin.


Raparperimansikkapiirakka (pellillinen)

Pohja

3 munaa
1,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1,5 dl vettä
150 g voita

Päälle

 raparperia pilkottuna
 mansikoita pilkottuna
60 g voita
noin 2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeri
3 tl vaniljasokeria




Vatkaa munat ja sokeri keskenään. 
Sulata voi ja siirrä sivuun jäähtymään. 
Kiehauta vesi. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisäile ne vuorotellen kuuman veden kanssa vaahdon sekaan sekoitellen. 
Lisää lopuksi voisula joukkoon. 
Sekoita massa tasaiseksi. 
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20x30 cm).

Pese raparperit ja pilko ne pieneksi. Pilko myös mansikat puoliksi. 
Ripottele raparperit ja marjat piirakan päälle. 
Sekoita lopuksi huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot sekä sokeri ja vaniljasokeri keskenään. 
Nypi ne. 
Jos seos tuntuu liian pehmeältä/sulalta, niin lisäile vielä hieman vehnäjauhoja. 
Ripottele seos raparperien ja mansikoiden päälle. 
Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. 
Meillä piirakka tarjoiltiin vanillavaahdon kanssa.









Herkuttelemisiin ♥

Maiccu

14 kommenttia:

  1. No, kylläpäs näyttää herkulliselta. Vähän kyllä kammoksun raparperia...tuli muksuna syötyä sitä liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän, ei se mun herkkuakaan silloin ollut eikä karviaisetkaan mutta nyt aikuisena voi laittaa raparperia vähän vähemmän ja mansikkaa enemmän ;) Täydellinen combo!

      Poista
  2. Kaipaan niin raparperia täällä!
    Ihana herkku-postaus, kiitos siitä!
    Leppoisaa kesän jatkoa täältä Mantelilaaksosta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin tein koko alkukesän :)) Kiva että tykkäsit, mukavaa kesän jatkoa myös :)

      Poista
  3. Oi, näyttääpä herkulliselta!

    VastaaPoista
  4. Näyttää superherkulliselta!!
    Raparperi sopii mansikan kanssa niin hyvin yhteen.

    VastaaPoista
  5. Niin rakastan rapsua, että tuo piirakka on jumalainen näky. Rapsu omalla kohdalla juurikin kaipaa aina vierellään vaniljakastiketta. Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  6. Nam! :P Meillä on raparperit vielä puskissa, sillä en oo kerinnyt tekeen niille mitään.. pitäis kyllä ennenkö menevät puisiksi :/ Liityin lukijaks :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos ♥ Helppoja nuo oli käsitellä vaikka aikaa siinä kuorimisessa menikin.Kivaa viikonloppua!

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥