torstai 3. marraskuuta 2022

Usva Cosmeticsin vegaaniset puhdistustuotteet ihollesi

*Tuotteet saatu

Olen erityisen kiinnostunut tutustumaan kotimaiseen kosmetiikkaan ja kuten tiedätte, luonnonkosmetiikalla on ihan erityinen paikka sydämessäni. Siispä olin todella iloinen saadessani kotimaisen Usva Cosmeticsin puhdistusbalmin ja kasvokuorinnan tutustuttavaksi.

Usva Cosmetics valmistaa kaikki tuotteet käsityönä pienessä pajassaan Espoossa. Tuotantometodit ovat hellävaraisia, jotta ravinteet ja vitamiinit säilyvät laadukkaina ja muuttumattomina. Tuotteet valmistetaan pienissä erissä, jolloin ne lähtevät asiakkaille mahdollisimman tuoreina. Ihana ajatus ja se toteutuukin täydellisesti sillä tuotteista huokuu tuoreus ja raikkaus.

Kun tietyn tyyppiseen tuotteeseen ihastun, se on menoa. Puhdistusbalmi on minulle yksi sellainen tuote ihonhoidossa johon olen syvästi ihastunut jos en jo täysin rakastunut <3 Ihonpuhdistus on rutiini joka toistuu joka päivä samanlaisena. Se on ihonhoidossa asia, josta en tingi olin sitten kipeä tai väsynyt, ihonpuhdistuksen teen joka ilta samalla tavalla mutta toki tuotteet vaihtuu. 

  • Kaikki Usva Cosmeticsin tuotteet ovat ystävällisiä niin iholle kuin ympäristöllekin
  • 💜Käsintehtyjä Suomessa
  • 💜100% Ecocert / COSMOS hyväksytyt raaka-aineet
  • 💜Sopii koko perheelle, myös herkälle iholle
  • 💜Ei hajusteita tai eteerisiä öljyjä, sopii tuoksuherkille
  • 💜Ei testattu eläimillä
  • 💜Ekologisesti ja eettisesti tuotettu

Tutustutaampa tuotteisiin ja aloitetaan se vaikkapa juuri puhdistusbalmista.


Meadow Flower Cleansing Balm-puhdistusbalmi 120ml


Kevyt, mutta täyteläisen pehmeä puhdistusbalmi joka sopii kaikille ihotyypeille, vaikka ihosi olisi herkkä tai kuiva. Omalle sekaiholleni tämä sopii myöskin täydellisesti.

Puhdistusvoide jota mielellään kutsun balmiksi (koska se on balm to milk-tyyppinen tuote) puhdistaa ja kirkastaa ihoa, jättäen sen ihastuttavan pehmeäksi ja kirkkaaksi. Se sisältää luonnollisia sokeriuutteita yhdessä veden kanssa ja balmi emulgoituu veden kanssa ja muuttuu kultaisesta balmista maitomaiseksi.

Kuinka balmia käytetään?

Puhdistusbalmia riittää pieni nokare, teelusikan kärjellinen joka tulee levittää kuivalle iholle. Purkin mukana tulee puulusikka jolla tuote on helppo annostalla, mutta omasta tuotteestani se puuttui. Toki annostelu onnistuu myös puhtaalle sormella. Balmi sulaa iholle kun sitä levittää pyörivin liikkein ja muuttuu öljymäiseksi, samalla irrottaen lian ja meikin kasvoilta.
Lopuksi kostuta kasvot ja puhdista pyörivin liikkein, öljy muuttuu maitomaiseksi.
Huutele kasvot huolellisesti ja valmista tuli.

Huomio, että purkkiin ei saa mennä vettä!

Varoituksen sana, nimittäin tunne, joka jää iholle puhdistusbalmin jälkeen on ihan mieletön - se puhtauden tunne ja ihon pehmeys - ja siksi kai tähän jääkin helposti koukkuun.

Balmissa on huolellisesti harkittuja luonnollisia ainesosia, kuten valkohilpan siemenöljyä, jossa on ainutlaatuinen rasvahappokoostumus ja se on loistava pehmittäjä ainesosa. Tuotteessa on myös huikeita öljyjä, jojoba-ja buritiöljyä jotka yhdessä suojaavat ihoa.

INCI-lista on niin lyhyt että laitan sen tähän esille. 
NCI=ainesosalista, jossa tuotteessa käytetyt ainesosat on lueteltu seuraavassa järjestyksessä: 
aluksi on ainesosat mitä on eniten käytetty ja mitä lyhyempi INCI-lista, sen parempi.


 INCI: Caprylic/Capric Triglycerides, Glycerin, Aqua, Limnanthes Alba Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Mauritia Flexuosa Fruit Oil, Sucrose Laurate, Sucrose Stearate, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopherol








Soft Glow Face Scrub - kasvokuorinta

Tämä kasvokuorinta on rakenteeltaan yhtä pehmeää kuin balmikin ja eka ajatus oli, että tämän täytyy olla iholla juuri niin ihanaa kuin miltä ensikosketuksella arvelinkin. Tykkään ihoa hellävaroin kuorivista tuotteista ja käytänkin kuorintaa kasvoilla vähintäänkin viikottain. kesällä useammin, sillä silloin ihollani on taipumusta rasvoittuvuuteen ja päivetyskin pysyy paremmin kun ihoa kuorii säännöllisesti. Talvella riittää kerta viikossa.

Tämä Usvan Cosmeticsin kasvokuorinta puhdistaa syvältä, uudistaa ihoa ja lopputuloksena on luonnollisen pehmeä, hehkuva iho. Kuorinnan levitän aina kuiville kasvoille, (toki voit levittää myös kosteille kasvoille) ja levityksen jälkeen kostutan kasvot, jatkan hieromista kevyesti sormenpäillä ihoa hieroen.
Tämäkin tuote emulgoituu veden kanssa, eli kostutuksen jälkeen kuorinta muuttuu maitomaiseksi kuten balmikin.

Lopuksi huuhtelen kasvot lämpimällä vedellä.

Tuntuma iholla on kuorinnan jälkeen, puhdas, iho pehmeä ja kirkas. Hellävarainen kuorinta, josta iho kiittää.

Kuorintaa voit muuten käyttää kahdella eri tavalla, hieromalla kuivalle tai kostealle iholle. Kuivalla iholla kuorinta tuntuu hivenen tehokkaammalta eli jos kuorin harvemmin, teen sen kuivalle iholle mutta viikottainen säännöllinen kuorinta kosteille kasvoille on omaan makuuni lempeämpi.

Pehmeän täyteläisessä kasvokuorinnassa ihoa puhdistava skvalaani tukee ihon suojakerrksen toimintaa, pehmentää ihoa ja rinnalla kulkee makadamiapähkinäöljy, jotka yhdessä sitovat itseensä likaa ja epäpuhtauksia, pyöreät riisihelmet taasen auttavat avaamaan tukkeutuneita ihohuokosia, samalla ihoa siloittaen. Lisäksi madakamiapähkinä ja valkohilpan siemenöljyt sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat taistelussa ennenaikaista vanhenemista vastaan.




Usva Cosmeticsin tuotteet saivat ensikosketuksella minulta lämpimän vastaanoton ja jäivät säännöllisiksi rutiineiksi. Kumpikin tuotteista vaikuttaa lisäksi varsin riittoisalta, sillä olen käyttänyt niitä yli kuukauden ja tuntuu ettei kumpikaan purkeista ole huvennut juuri lainkaan.

Tänä päivänä kun kaikki on kallistunut, kulutustottumuksia tulee mietittyä entistä tarkemmin ja siksi riittoisat tuotteet ovat monille mieleen.

Täytyy muuten sanoa vielä visuaalisuudesta sen verran, että minua viehättää brändin kauniit, erottuvat sävyt purkeissa ja tyylikäs, helposti tunnettava ulkoasu. Myös itse tuotteiden koostumus heti purkin avatessa on tärkeä, kuten ensisilmäys aina. Näissä on onnistuttu siinä ihan ensihetkestä käyttökokemukseen asti. Tuotteet tuntuvat iholla juuri silti, miltä ajattelin ensisilmäyksellä niiden tuntuvankin.

Kuoritko sä ihoasi säännöllisesti? Millaisista kuorinnoista tykkäät?

Maikku

6 kommenttia:

  1. Kuorin ihoni kerran viikossa. Tykkään sellaisista rakeisista kuorinnoista :)
    Ihanaa loppuviikkoa Maikku <3

    VastaaPoista
  2. On kyllä tyylikkäät purnukat, näyttää minunkin silmään todella hyvältä. Kuulostavat myös upeilta tuotteilta ja uskonkin että ovat :) Ainoa miinus voisi olla tapa jolla tuote otetaan purkista, eli sormin tai tietysti jos käyttää jotain spaattelia, mutta voi silti sotkeentua. Toisaalta purnukat saa myös typötyhjiksi toisin kuin tuubit ja pumppupullot.
    Itse tykkään käyttää Oriflamen happokuorintaa, sillä saa todella pehmeän ihon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, kaikin puolinen onnistunut tuotesarja! Spaatteli on melkeimpä paras, koska purkkiin ei saa mennä vettä ja ainakin juuri ennen kuorintaa sormet ovat kasvojen pesusta vähintäänkin kosteat. Tuo on totta, hukkaan ei mene lainkaan! Happokuorinnat ovat tehokkaita, mutta eivät sovi kaikille ja niiden kanssa pitää olla vähän varovainen :)

      Poista
  3. Purkkien sisällöt näyttää todella herkullisilta! Ihan kun oisi jotain herkullista hunajaa. Kiva lukea uusista tuotteista.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥