sunnuntai 20. marraskuuta 2022

Ihonhoito aurinkoloman jälkeen

Kesän jäljiltä iho oli jo tavanomaisen kalpea, kaikki päivetys oli tiessään ja siksi valmistelin ihoa Thaimaan lämpöön kosteuttavilla tuotteilla, kirkastavilla naamioilla ja kevyellä kuorinnalla.

Kävin myös muutama kerran solariumissa, jotten palaisi heti mutta se oli turhaa, sillä solkun lamput olivat aikansa eläneet enkä saanut siellä käynnistä edes kevyitä rajoja.

Aurinko oli Thaimaassa aamusta asti paahtavan kuuma ja ilman kosteus vaihteli 70-yli 90% joten mitään meikkiä ei tullut mieleenkään laittaa. Käytin ekat päivät kasvoilla spf50 ja loppuviikosta spf30 ja silti kärväytin nenäni.

Koitin keskittyä illalla puhdistamaan ihon hyvin Usva Cosmeticsin puhdistusbalmilla ja suihkun jälkeen laitoin vain reilusti seerumia ja kasvovoidetta. 

Kotona huomasin heti kuin iho oli auringosta epätasainen, rasvainen ja ihan ensimmäiseksi tein kuorinnan. Usva Cosmeticsin kevyt kuorinta oli tähän loistava ja sen jälkeen kosteuttava naamio hetkeksi vaikuttamaan. Myös kunnolla kosteuttavat kangasnaamiot ovat tulleet tarpeeseen sillä tuntuu että nimenomaan kuivuus on se, jolla iho reagoi aurinkoon ja nyt kotona lennon ilmastoinnin ja kotonakin olevan kuivan ilman takia se heti kiristelee. Oonkin käyttänyt Madbeautyn hauskoja Villains naamioita, joissa ei nesteissä ole säästelty.

Yöksi olen laittanut V10 kosteuttavan seerumin tai Taigan c-vitamiiniseerumia ja kasvoöljyä, jolla olen saanut kosteuden hyvin lukittua.

Nyt iho voi selvästikin paremmin, epätasaisuus poissa ja sävy alkaa olla tasainen ja normaali kuulaus palaa pikkuhiljaa.

Onko sulla joitakin niksejä, joilla hoidat ihoa aurinkoloman jälkeen?

Maikki§

2 kommenttia:

  1. Itse en paljon aurinkolomilla ole käynyt, joten ei ole ollut niin tarvetta tämmöiselle ihon erityishuomiolle. Mutta tässähän tuli todella hyvät vinkit :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥