maanantai 9. marraskuuta 2020

Luontopolulla

En muista marraskuuta, jolloin ollut niin aurinkoisia päiviä kuten tänä vuonna. Toisaalta, nyt näyttää siltä että ovat jo ja lonkeronharmaasta ollaan saatu taas "nauttia". Käytiin Isänpäivänä ulkoilemassa Espoossa Träskandan luontopolulla upeassa aurinkoisessa säässä. Vaikka kuvat ovat kauniita ja luontopolkukin osaksi, matkalla sattui myös kommelluksia.

Oletimme että maasto luontopolulla on helposti kuljettavaa, sillä yleensä vetisillä/kuraisilla osuuksilla on pitkospuita vaan täälläpä ei ollut. Savea kylläkin ja valtavasti lehtiä, jotka tekivät luontopolun hetkittäin tosi liukkaaksi. Yhden ojan kohdalla sanoin miehelle että otetaan koiran kainaloon, ettei niiden tarvii kävellä siinä kurassa ja juuri kun olin Laku kainalossa hyppäämässä ojan yli, savi alkoi viettää jalkojen alta ja pyllähdin ojan pohjalle koira kainalossa. Jep.

Osa matkasta kierrettiin hieman polun vierestä aina kun se oli mahdollista mutta vähän harmitti tämä polku valinta. Saattoi olla että lähdettiinkin alunperinkin väärälle polulle, sillä alussa ylempänä kulki myös polku. Seuraavaksi sitten sinne. Mutta ulkoilu on aina hyvästä.Tässä kuvia matkan varrelta.

















Träskandan puistossa, mistä polku alkaa on upeita vanhoja, valtavia puita.
Kartanon historia alkaa jo 1700-luvulta, koko miljöö on todella kaunis ja historiallinenkin.

Tykkäättekö te retkeillä luontopoluilla, onko jokin suosikki?

Maikku

3 kommenttia:

  1. Aivan ihana ulkoilupaikka!
    Täällä meidän lähellä on ihania reittejä joissa voi kävellä. On myös tuollaisia mutaloukkuja, jotka on tässä vuosien aikana oppinut välttelemään.
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Maikku <3

    VastaaPoista
  2. Aurinko on näyttäytynyt marraskuussa ihanan monena päivänä, toivottavasti niin jatkossakin.

    Hyvä ettei pyllähdyksessä käynyt mitään pahempaa, vaikka eihän nuo mutaiset vaatteet ilahduta, mutta huonolla tuurilla voi tulla venähdys tai peräti murtuma.

    Minä käyn paljonkin luontopoluilla, mutta useinmiten täällä kotini lähellä Itä-Helsingissä. Träskanda on minulle ihan tuntematon paikka :)

    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Kauniita kuvia, on saatu täällä myös tehdä pidempiä koiralenkkejä kuin olisi ikinä ajatellut. Nyt on sitten muutama surkeampi päivä tällä alkavalla viikolla ainakin tiedossa :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥