keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Terveellisiä valintoja ja luonnon kauneuttaKeväinen tervehdys ♥

Mulla on ollut kolestroli jokusen vuoden ollut koholla ja viime vuonna oli kokonaiskolestroli sekä haitallinen koholla kummatkin. Nyt oli vuosittainen labra ja yllätyksekseni kolestroli on pudonnut normaalikehyksiin kaikilta osin, ihan huippua! 
Kokonaiskolestroli 1 yksikön, se on paljon se.
Mulla on sukurasitteita sen suhteen, joten ei ole ollut itsestäänselvää että se laskee näin.
Enkä koe että olen varsinaisesti sitä ajatellut syömisieni suhteen, mutta olen merkittävästi keventänyt ja tehnyt pieniä jokapäiväisiä muutoksia ja nyt ne alkavat näkymään tai sanotaanko, kantamaan hedelmää :)

Mitä olen tehnyt?

♥ Liha on vaihtunut suurimmaksi osaksi kanaan ja/tai kasviksiin.
♥ Ruista ja vehnää välttelen - tilalle tullut 100% kaura ja riisikakut ♥ Lounas/päivällinen on pääasiassa salaattia tai keittoa
♥Syön jonkinveerran avokadoa josta saa hyvää rasvaa
♥Käytän pääasiassa oliiviöljyä


♥ Chiavanukas on joko osana aamu-tai iltapalaa, joskus molempia
♥ Samoin marjat, välillä teen myös edelleen tuorepuuroa

 ♥Maitotuotteita käytän minimaalisesti
♥ Tilalla soijajugurtit, mantelimaito ja kaurakerma


 Mutta missään en ole ehdoton! On helpompi elää niin että voi joustavasti syödä sitä mitä milloinkin on tarjolla, mutta koittaa pitää arkisyömiset aika samanlaisina. 
Sillätavalla ainakin mulle on kaikkein helpointa. Tiedän aina mikä "vakituotteistani"on loppu ja kaupassakaan en sorru niin hetken mielijohteisiin kun tiedän jo valmiiksi mitä olen ostamassa.

Mun heikkous on ainoastaan karkit ja on vastakin. Koitin korvata kuivatuilla marjoilla ja pähkinöillä mutta vaikka ne olisikin terveellisempiä, kalorimäärä hipoo samoissa. Ennemmin sallin itselleni ne herkut joista oikeasti tykkään silloin kun niitä syön.
Kuten vaikka vaahtokarkit, tuoreen vanhan ajan lakun tai rivin, pari fazerin sinistä.

Mikä on sun salainen paheesi? Tai eihän se enää salainen oo kun sen mulle kerrot :D:D:D
Mut jos pitäisi jostain herkuista valita, mitkä pääsit Top 3?
Entä ootko mittauttanut kolestrolia?Usko tai älä mutta tämä kuva on keskiviikolta meidän viereisestä puistosta!!
Jos ei tuolta oikeasta reunasta pilkottaisi lumi, ei uskoisi että vasta napattu kuva, niin on keväistä. Ihanaa ♥

Ollaan koiran kanssa ulkoiltu joka päivä ja naututtu raittiista ilmasta, kevään tunnelmasta.Kävelytietkin jo aikalailla sulaneet, ei tarvi joka askeleella varoa ettei liukastu.
Mulla on selkä taas kenkkuillut, hitain askelin välillä menty mutta liikunta tehnyt hyvää ja tulehduslääkkeetkin alkaneet puremaan.


Valo on lisääntynyt ihan älyttömästi, vielä kun kohta siirrytään kesäaikaan niin pimeys on muisto vain. Valoisaa loppuviikkoa!

Maiccu

16 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Mulla kans pitäs käydä mittauttaan kolesteroli, kun on sukurasite...Nuo sun eväät näyttää niin hyviltä! Pitäisi varmaan koettaa ottaa noita riisokakkuja itsekin ruokavalioon. Mun paheet on suklaa ja pulla kahvin kanssa... Mukavaa loppuviikkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä, loppujen aika pienellä valinnoilla voi saada isoja muutoksia. Riisikakut on kyllä kevyitä herkkuja, etenkin jos päälliset on terveellisiä :) Mukavaa loppuviikkoa ♥

   Poista
 2. Mulla on pian kolestroli kontrolli, oli viimeksi vähän koholla. Hienosti olet saanut omat arvot laskemaan, ja tehnyt hyviä ruokavalio muutoksia! Itsekin oon tehnyt muutoksia, jännä nähdä, onko tullut tulosta. Mukavaa loppuviikkoa! ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin jään odottamaan sun tuloksia :) Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 3. Mie voisin syödä sipsejä vaikka joka päivä jos ne ei olis niin epäterveellisiä ja lihottavia.
  Mies väittää että korkea kolesteroli laskee saksanpähkinöillä sekä soijalesitiinirakeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, meillä pojista nuorempi sanoi samaa :D Vois kuulema vaihtaa vikonloppukarkitkin sipseihin :) Mä oon kyllä saksanpähkinöitä(kin) syönyt kiitettävästi viimeisen vuoden aikana, ehkä kaikilla pikku muutoksilla on ollut vaikutusta. Hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 4. Hienoa. Kyllä tuo oma ruokavalio vaikuttaa niin moneen asiaan, sinä olet onnistunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan :) Sinänsä jännä juttu että syyt keventämiseen ja muutokseen ovat olleet muualla mutta tämäkin terveysvaikutus niillä on ollut. Kiva :) Hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 5. Suklaa on mun paheet nro 1, 2 ja 3! Ehta suklaa, sukaajäätelö, suklaakakku, suklaakeksit... Nam! Olen kanssasi samoilla linjoilla tuosta että kun pitää arkiruokavalion suunnilleen samana, ruokavalio ei kaadu pieniin muutoksiin tai herkutteluihin :) Hieno homma tuo että olet saanut kolesterolin laskemaan! Multa ei ole nyt hetkeen mitattu, täytyisi kyllä käydä mittauttamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaa on ♥ Koitan muistaa ettei sillä ole väliä mitä syö joulun ja uudenvuoden välissä, vaan sillä sillä mitä syö uudenvuoden ja joulun välissä :)

   Poista
 6. Hienoa, että olet saanut kolesterolin oikeisiin lukemiin.
  Meilläkin suvussa sitä on ja itsellä oli joskus myös koholla. Aloin syömään kaurapuuroa ja joka päivä
  otan yhden Benecol juomajogurtin. Niillä sain laskettua kolesterolin, mutta nyt en ole aikoihin käynyt mittauttamassa.
  Minun paheeni on tietenkin suklaa ja pullat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin olet pienillä muutoksilla saanut laskemaan, hienoa!Taitaa tuo suklaa olla lähes kaikilla naisilla se salainen pahe :)

   Poista
 7. Kiva kuulla, että kolesteroliarvoissa on niin hieno muutos parempaan. Mutta sä syötkin aina niin terveellisesti, että ei ihmekään!
  Mun paheet top3 on kyllä helppo: Fazerin sininen, noitapillit ja korvapuustit. En vaan pysty vastustamaan!

  VastaaPoista
 8. Kiva kuulla hyvistä uutisista kolesterolien salata :) Ja voi miteä herkkuja sulla kuvissa, oi että ♥ Mun paheeni taitaa kyllä olla se suklaa...aa että :D Mutta ihanaa kun nyt valostuu, pääsee reippailemaan ulos ja kaamosväsykin helpottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaa on kyllä niin addiktoivaa ♥ Tosiaan, mullekin tekee ihan hyvää liikkuakin välillä ja valon sekä lämpimien säiden myötä koirakin tarkenee lenkkeillä mun kanssa.

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä -kiitos kun kommentoit ♥

Facessa