torstai 23. maaliskuuta 2017

Hedelmärahkaa ja perunarieskoja

Kun meillä lapset valittaa tylsyyttä, otan usein mukaan osallistumaan ruoanlaittoon tai leipomiseen. Tälläinen päivän oli taas kerran ja silloin juniori teki meille hedelmärahkaa ja äidin avustuksella pellisen perunarieskaa. 

Hedelmärahka


2 prk rahkaa
1 prk kermaa
iso tölkki hedelmäcocktailia
kiivi 
banaani
muutama iso mansikka 
vaniljasokeria
sokeria

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sokerit, rahkat ja marjat+ pilkotut hedelmät.





Pellillinen perunarieskaa

3 dl perunamuussia
1 tl suolaa
1 kananmuna
2-3 dl ohrajauhoja (muutkin käy)

Laita uuni 250 asteeseen lämpenemään.

Notkista jääkaappikylmää muusia maidolla jos on ihan jäykkää. Vaivaa sekaan suola, muna ja jauhot sen verran vain että ainekset sekaisin ja taikina pehmeää pellille levitettäväksi.

Taputtele taikina pellille jauhotetuin sormin ja paineli haarukalla reikiä.

Paista n 8 min uunin keskiosassa kunnes rieska saa väriä.








Osallistuko teillä lapset ruoanlaittoon? Entä kuka teillä kokkailee, sinä vaiko mies? Meillä vetovastuu ruoanlaitosta on mulla mutta mies osaa kyllä kokata ja silloin tällöin  pyöräyttääkin  maailman parhaan kanakeiton tai jauhelihakastikkeen. Sitäpaitsi sama ruoka maistuu ihan erilaiselta kun toinen tekee sen, ootteko huomanneet?
 
  Maiccu

8 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää hedelmärahka ja perunarieska! Meillä kokkaan ja leivon minä. Oon aloittanut molemmat jo ala-asteikäisenä, ja tykkään touhuta keittiössä. Mukavaa loppuviikkoa! :)

    VastaaPoista
  2. Perunamuussia tulee meillä tehtyä melkein joka kerta niin, että siitä saa seuraavana päivänä tekaistua rieskat. Nam! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä ihan taivaallisia etenkin ihan tuoreina! Hyvää viikonloppua!

      Poista
  3. Rahka on niin hyvää, juuri pojat kysyivätkin koska taas teen. Pitäiskö viikonloppuna vatkata, niin helppoa kun on!
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta ja nykyään kun monenlaista makurahkaakin niin saa vaihtelua!
      Aurinkoa viikonloppuusi!

      Poista
  4. Lapset kannattee ehdottomasti ottaa mukaan kokkailuun, eihän ne muuten opi koskaan laittamaan ruokaa eikä leipomaan. Oli pakko napata tuo sun ohje rieskasta talteen ku muussiakin olisi kaapissa.

    VastaaPoista
  5. Näyttää hyvältä, täytyy pistää rieskan ohje talteen jos joskus sattuisi jämämuusia olemaan :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥