maanantai 25. heinäkuuta 2016

Donitsit




Löysin sattumalta Iloleipurin alesta donitsipellin ja täytyihän se testata. En koskaan aiemmin ole tehnyt donitseja itse, joten yhtään en tiennyt mitä odottaa.
Ihan oli yllätys kuinka helppoa se oli ja donitsepelti helpotti asiaa kun reiätkin oli valmiina.

Resepti löytyi Suklaapossun blogista, siellä yksityiskohtaisesti myös eri vaiheet kuvattu jos haluat käydä katsomassa. 

Ohje löytyi täältä.

Helpot donitsit uunissa


12 kpl

Aineet:
0.5 dl öljyä
1.25 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa 

Lisäksi:
n. 50-100 g voita
n. 1 dl sokeria
n. 1-2 tl kanelia

Ohje:
Sekoita öljy, piimä, muna ja sokeri kulhossa sekaisin. 
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. 
Sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa. 


Öljyä donitsipelti kevyesti. Laita taikina vaikkapa tukevaan pakastepussiin, leikkaan kulmaan pieni reikä ja pursota taikinaa donitsipellin koloihin noin puoleenväliin asti. 




Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 6-7 min. 

Seuraa donitseja, äläkä kypsennä niitä liikaa. 
Valmis donitsi on keskeltä kevyesti painettuna kiinteä, mutta pehmeä. 
Voit paistaa taikinan myös tavallisella muffinipellillä tai minimuffinipellillä. 
Huomaa, että paistoaika saattaa olla hieman pidempi tavallista muffinipeltiä käytettäessä. 


Voitele kevyesti heti uunin ottamisen jälkeen. 

Halutessasi kanelisokeridonitseja, voi kieräyttää donitsit kanelisokerissa.

Sekoita kaneli ja sokeri keskenään. 

Jos haluat erittäin kosteat ja maukkaat donitsit, sulata niitä varten 100 g voita. 
Dippaa donitsitkuumaan voihin heti uunista oton jälkeen n. sekunnin ajan. 
Lusikoi donitsin päälle sokeri-kaneliseosta joka puolella. Jäähdytä hetki ja nauti! :)


















Sellainen vinkki vain että jos kuorrutat itse suklaalla, 
niin anna donitsien jäähtyä ensin kunnolla, 
muutoin kuorrute imeytyy pintaan.

Maiccu

10 kommenttia:

  1. Ai kamala miten herkullisen näköisiä :) Niin tekis mieli, mutta pakko yrittää karistaa kesäkiloja :)

    VastaaPoista
  2. Näyttävät kyllä niin herkullisilta! :)

    VastaaPoista
  3. Ihania! Tuohan kuulostaa mainiolta reseptiltä. Ja tuo kuorrutus kruunaa kaiken <3

    VastaaPoista
  4. Nams..näyttää tosi hyviltä...enpä olekkaantuota voisulalla voitelua kokeillut...menee testaukseen :)

    VastaaPoista
  5. Se pehmittää pintaa ja toki saa maistumaankin erityisen herkulliselta :) Kiva kun kävit blogissani Satu :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥