maanantai 17. lokakuuta 2022

Maanantaimietteet - lomahaaveet

Nyt on saapunut ehkä vuoden ankein aika, lonkeronvärinen taivas, tihkusadetta, kaatosadetta ja kaikkea siltä väliltä. Jaiks. Se syksy mistä mä tykkään taisi mennä jo, aurinkoisia päiviä odotellessa.

Niihin ei onneksi ole enää kauaa, aamulla lomasovellus kertoi että enää 18 päivää lähtöön, joten kyllä tämän harmauden hyvin kestää kun tietää että loma häämöttää ihan lähellä. Olisi kyllä ihanaa, jos kaikki halukkaat voisi aina näinä ankeina aikoina lennähtää jonnekin lämpimään  tai edes kaupunkilomalle jonnekin, missä ei kokoaikaa sada tai ole harmaata. Valolla on monelle niin ihmeellinen merkitys. 

Ennen koronaa tuli käytyä muutamilla syyslomilla useina vuosina peräkkäin ja se teki kyllä hyvää. Katkaisi kivasti syksyn. Viimeisin pidempi lomareissu on 2018 syksyllä Rodokselle, olenkin siitä kertonut täällä ja onhan tuosta jo tovi aikaa. Rodoksella käytiinkin kaksi kertaa peräkkäin, viimeisimmällä reissulla oli lapsetkin mukana ja paljon jäi näkemättä, varmaan mennään vielä uudestaan. Nyt me tosiaan lähdetään miehen ja ystävä pariskunnan kanssa, pojat jää kotiin hoitamaan koiria.

Mä oon miettinyt mitä pakata mukaan ja oon päätynyt aikalailla siihen,  että otan mukaan vain biksuja, muutaman rantahepeneen ja koska en ole shortsityyppiä, niin pakkaan mukaan monta erilaista mekkoa eri tarkoituksiin ja parit sandaalit. Vaikka Thaimaassa saattaa loman aikana sataakin, siellä on silti lämmintä kokoajan joten mekoilla tarkenee.

Viikonloppuna käytiin kaupoilla ja Ostin Emotionista matkakokoisia muovipurkkeja joihin ajattelin laittaa voiteita, sillä ihan kaikkia täysikokoisia pulloja ja purkkeja en viitsi raahata mukaan. Loppujen lopuksi aika vähällä tulee toimeen, tärkeintä pakata mukaan aurinkotuotteet, vartalovoidetta, sheivausvehkeet, suihku-ja hiustuotteet sekä päivittäiset nassurasvat. Mietin että sateenvarjokin voi olla paikallaan koska siellä tosiaan saattaa tähän aikaan vuodesta tulla vielä satunnaisia sadekuuroja ja hellehattu on ihan ehdoton.Mutta nämä muovipurkit on käteviä, paketissa oli mukana spaatteli ja  tarroja jotta tietää vielä kohteessa, missä purkissa on mitäkin.

Matkalle varaudun lataamalla kännykkään muutaman äänikirjan, koska lennot on pitkiä ja äänikirjoja on kiva kuunnella vaikka rannalla löhöillessä. Nyt mulla parhaillaan Podimo-ladattuna ja siellä näyttää olevan ihan kiva valikoima luettavaa.  Ajattelin myös hankkia jotku pelikortit tai ottaa yatzyn mukaan, on kiva ystävien kanssa vaikka pelailla ajankuluksi tai jos ei tulekaan pelailtua, ne eivät vie paljonkaan tilaa.

Selvästi siis reissukuumetta alkaa olla, koska ei oikein muut asiat pyöri mielessä kuin työ ja tuleva loma.

Oletko sä käynyt Thaimaassa, jos niin mitä pitäisi huomioida? Entä mitkä asiat on must have- pakattavat? Entä onko sulla loppuvuodelle  lomasuunnitelmia?

Maikku

4 kommenttia:

 1. En ole käynyt Thaimaassa, mutta toivotan sinulle ihanaa lomaa ja aurinkoisia päiviä! Katkaisee kivasti syksyn ankeuden 🤍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3 Loma on varmasti ihana, satoi tai paistoi mutta mieluiten aurinkoa :D Se tosiaan katkaisee kivasti syksyn ja saa vähän aurinkoenergiaa!

   Poista
 2. En ole käynyt Thaimaassa eikä ole vinkkejä. Olispa ihana päästä johonkin vaikka vaan viikonloppulomalle, mutta pienten lasten kanssa se ei niin houkuttele, eikä ihan vielä voi miehen kanssa kahdestaankaan lähteä. :D
  Ihanaa reissua sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, no sitten kun lapset on isompia niin pääsette reissaamaan ja ihan minilomatkin ovat ihania!Lasten kanssa tai ilman :) Kiitos, ihanaa reissua odotellaan!

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥