perjantai 15. huhtikuuta 2022

Kevätkylvöjä

 Tänä vuonna kylvin ekan sadon vasta maaliskuun lopulla, saas nähdä oliko se liian myöhään vai ehtiikö taimet kasvaa ja vahvistua toukokuuksi, jolloin olisi tarkoitus istuttaa ne kasvihuoneeseen mökillä. Kotona on nyt kasvamassa erilaisia tomaatteja, paria lajia chiliä ja krassia. Krassi innostui niin, että pisimmät ovat jo 20-30 senttisiä hujoppeja :D Saas nähdä kuinka hurjaksi ne oikein ryhtyvät. Toisaalta ne voin istuttaa ruukkuun jo kotona ja siirtää sitten toukokuussa mökille tai sitten laitan ne terassille kasvamaan.


Vaihdoin myös mullat kaikkiin viherkasveihin ja laitoin joka ruukun pohjalle ruukkusoraa. Olen meinaan vähän sellainen kastelija että tuppaan kastelemaan liikaa ja siitähän kasvit ei tykkää. Ruukkusora saattaa auttaa asiaan. Toistaiseksi kaikki viherkasvit ovat vielä elossa, joten saattoivat tykätä tästä.

Meidän alakerta on aika valoisa ja kasvit saavat nauttia valosta ikkunoiden läheisyydessä mutta täytyy olla varuillaan kesää kohti mentäessä, etteivät ne pala.

Meidän lähellä on iso kukkatalo, josta tulee lähes viikottain haettua vähintäänkin leikkokukkia. Yllätyin, kun sieltä löytyi maaliskuussa jouluruusua leikkona. Niin kauniita kukkia, ettei tosikaan ja todella kestäviä sillä ne ilahduttivat useamman viikon. Toki leikkasin niille uuden imupinnan muutaman päivän välein.

Ajattelin myös istuttaa jotakin kesäkukkia siemenistä kotona, loput kylvän sitten toukokuussa mökillä.
Muoks.Takatalvi taisi jarruttaa myös istutuksia sillä kaikkien taimien kasvu hidastui takatalven myötä.
Siispä sitä oikeaa ja pysyvää kevättä odotellessa.

Muuten, jos teillä on hyviä vinkkejä hyötykasveihin jotka ovat helppohoitoisia ja tyytyvät vaatimattomiin kasvuolosuhteisiin niin kertokaa  🌻🌼🌺

Ootteko te jo tehneet kevätkylvöjä tai aiotteko laittaa hyötykasveja kasvamaan?

Maikku

 

1 kommentti:

  1. Istutin viime syksynä tulppaaneja ja krokuksia noin 50 eurolla pihalle. TUolta ne puskee, mutta vielä on routaa tai liian varjosta - eikä niin lämpimät ilmat, joten kukinta menee myöhempään kevääseen mikä ei kyllä mua haittaa :) Harmittaa kyllä ettei narsissit noussut, kun kokeilin istuttaa viimevuoden ruukkunarsissit myös tuonne kasvimaahan!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥