tiistai 11. tammikuuta 2022

Korkeasaari LUX

Talvisin tulee harvakseltaan käytyä missään tapahtumissa, etenkin nyt k-aikana. Ulkoilu on kuitenkin aika turvallista nytkin, joten päätettiin tammikuun alussa piipahtaa teinien kanssa Korkeasaaressa, kun siellä sattui olemaan Korkeasaari LUX-tapahtuma.

Liput piti varata etukäteen, mikä osoittautuikin oikein hyväksi tavaksi, kerron lopussa miksi. 

Mentiin paikalle vielä valoisaan aikaan, jotta varmistuttiin siitä että nähdään myös ulkona viihtyviä eläimiä. Parkkialueella oli autoja aika paljon, mutta ihmisiä näkyi silti vähän. Mereltä puhalsi kylmä tuuli, joten lämpimin vaattein piti varustautua mutta sen kannatti.



Toivoin salaa, että jos edes muutaman eläimen näen ulkona, se riittää ja jo kaukaa kuuluu leijonan karjunta ja onnistuttiin näkemään naaras aasianleijona makoilemassa. Amurintiikerikin oli ulkoilemassa ja samoin Amurinleopardi. Alempana on hänestä kuvakin, mutta jotenkin ressu vaikutti todella stressaantuneelta ja käveli edestakasin levottomasti ja jäin miettimään miksi.

Pikkupandoista toinen, Eriel tai Pim Pim viihdytti meitä mussuttamalla lehtiä ja taiteilemalla oksilla.Se on kyllä niin kaunis eläin, olisi voinut jäädä ihastelemaan vaikka kuinka pitkäksi aikaa.

Korkeasaaressa kulkeminen oli turvallista, vain näiden isojen kissojen kohdalle ihmisiä jäi niitä pidemmäksi aikaa ihastelemaan mutta muutoin oli helppo pitää turpavälit, kuten Korkeasaaressa sanottaan :)





Satuttiin menemään juuri sopivaan aikaan, kun alkoi pikkuisen hämärtymään ja valot alkoivat erottumaan. Ehkä valojen puolesta oli hieman vaatimatonta, mutta se riitti meille vallan mainiosti.





Kannatti ottaa kaakaot termariin, sillä maistui ihan mielettömän hyvälle pakkaspäivänä ulkona hörpittynä. Mä tosiaan luulin, että kaikki kahvilat ovat kiinni, mutta yllätykseksi näin ei ollutkaan vaan Ravintola Karhu oli auki. Me ei siellä käyty, kun oli omat kaakaot mukana.



Sain teinitkin kuvaan ja oli kyllä kiva olla liikkeellä koko porukalla.
Vähän viiileää oli, joten kokoajan piti olla liikkeessä sillä ympäröivä meri aiheuttaa sen, että etenkin talvella Korkeasaaressa on kylmä.











Rantatiellä oli Wotkinssit nakkihodareita ja pitivät meidän vielä napata evästä, jotta selvittiin kotimatka.

Moni tuli meitä vastaan, eli oli vasta menossa kun me jo palattiin. Mentiin siis juuri hyvään aikaan kun ehdittiin nähdä valoisaan aikaan eläimiä, mutta myös hämärään aikaan valoja.

Muutama päivä myöhemmin kilahti sähköpostiin viesti. Nimittäin Ravintola Karhussa vierailleet, olivat saattaneet altistua koronalle. Onneksi luulin, että se ei ole edes auki eikä siksi edes käyty. Illalla tuli vielä asiasta uusi tarkentava viesti, joten hyvin oli Korkeasaaren puolesta huolehdittu asiasta tiedottamisen kanssa.

Koska oot viimeksi käynyt Korkeasaaressa?
Entä onko sulla käynyt korona kanssa vastaavaa läheltäpiti altistumistilannetta?

Maikku


2 kommenttia:

 1. Kiva kun saitte teinitkin Korkeasaareen mukaan. Ihanalta kyllä näyttää nuo valot. Olen viimeksi käynyt Korkeasaaressa varmaan 10 vuotta sitten. Minulla taitaa noita läheltä piti tilanteita olla lähes päivittäin töissä, joten en uskalla edes ajatella niitä enää. Yritän vaan suojata itseni niin hyvin kun voin.
  Leppoisaa viikonloppua sinulle Maikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva tehdä jotakin yhdessä koko porukalla, kun tää k-aika on karsinut kaikkia menona. Nyt läheltä piti tilanteita sattuu jatkuvasti, tsemppiä sinnekin!
   Ihanaa iltaa <3

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥