maanantai 25. maaliskuuta 2019

Maikun muutos I maaliskuu

*Kaupallinen yhteistyö Muutos.net kanssa

Moni teistä taitaa jo tietää, että mä rakastan värikästä ruokaa, on se sitten salaatteja, smoothieta, tuorepuuroja tai vaikka ilta- tai aamupala-annoksia. Etenkin silloin kun panostan terveelliseen syömiseen, sillä mitä mun lautasella on - vaikuttaa suunnattomasti mun haluun syödä se terveellisempi vaihtoehto.

Muutos-valmennuksen innoittama päätinkin koota teille mun värikkäitä lemppareita.

Oon jo kauan laittanut aamu-tai iltapala annoksiin, (on ne sitten jugurtteja, rahkaa tai yosaa) marjoja ja hedelmiä, pähkinöitä ja välillä granolaa. Se muutoin ehkä vähän tylsä rahka saa ihan uutta makua tuoreista lisukkeista ja koko annos saa samalla väriä.

Tässä vähän esimerkkejä siitä miltä mun herkulliset ja terveellisemmät vaihtoehdot näyttävät.
Kuvat ovat vilahdelleet instagramissa, joten olet saattanut joitain jo nähdä.

Chiavanukas on yksi todella ravintorikas herkku, jota teen välillä jääkaappiin niin että sieltä voi lisätä muutaman lusikallisen vaikka rahkan lisäksi. Chiavanukkaan ohje löytyy täältä.


Smoothieitakin teen aika ajoin. Välillä meillä on useampana iltana marjaisia smoothieita ja
sitten taas unohdan ne ja innostun vaikka vihersmoothieista jotka ovat uuten mainioita
aamupalaksi, miksei välipaloiksikin.

Mä lisään vihersmoothieen aina jotain viherjauhetta kuten nokkosta tai sprirulinaa.
Ne antaa smoothieen upeaa väriä ja lisää vitamiineja.

Mun lemppari vihersmoothieen tulee

♥ Mantelimaitoa
♥ Banaania
♥ Puolikas omena/päärynä
♥ Babypinaattia
♥ Avokadoa
♥ Spirulinaa

Nämä smoothiet on siksikin kiitollisia, kun sekaan voi laittaa niin tummuneet banaanit kuin jo hieman nahjustuneet salaatitkin. Välillä teen myös paksumpia smoothiebowleja,
pakastemansikat ja hyvin tummunut makea banaani on voittamaton kaksikko ja niistä tulee ihanan paksu smoothie jonka voi kaataa laakeaan astiaan kuten jälkiruokamaljaan ja ripotella päälle
vaikka pähkinöitä, granolaa, kookosjauhetta, pilkottuja hedelmiä tai marjoja.

Näillä meillä on herkuteltu ennen Muutos-valmennustakin, mutta kun tarkoitus on vähentää teollisia herkkuja, niin nämä on sellaisia vaihtoehtoja joita voi nautiskella ilman tunnontuskia.

Meillä on laadukas tehosekoitin/blenderi, jolla saa jäisetkin marjat hetkessä smoothieksi ja tässä asiassa ei kannata säästellä jos tekee paljon smoothieita tai käyttää tehosekoitinta.
Meidän edellinen oli myös hyvä Wilfan tehosekoitin, mutta yhtenä päivänä se ei enää käynnistynyt.
Samoin oli ilmesesti käynyt valmennuksen valmentajallekin, liian kovalla käytöllä koneet olleet ilmeisesti.



Mun lautasella on hyvinkin usein montaa eri väriä, viimeksi kokeilein violettia bataattia
keitettyjen vihanneksen kanssa mutta se oli maultaan pettymys.
Ei lainkaan makea, koostumukseltaankin jotenkin kuiva verrattuna tavalliseen vaikka käytin
uunissa paistamiseen vähän öljyä.
Pysyttelen jatkossakin perinteisessa oranssissa bataatissa, sekin on pirteän värinen ja maistuu ihanalta.

Banaaniletut


Yksi superhyvä ja helppo herkku on myös banaaniletut. Siihenkin käy etenkin tummuneet banaanit loistavasti.
Tässä yksinkertainen ohje:

♥ Banaani survottuna
♥ Kananmuna
♥ Kanelia, vaniljaa oman maun mukaan

Sekoita  ainekset keskenään ja paista miedolla lämmöllä.
Lettujen kanssa sopii vaikka rahka ja marjat loistavasti.







Valmennuksen kurssialueella on muuten myös mielenkiintoinen VVV eli viisi vastausta
viideltä osio jossa käydään läpi valmennettavien erinäisiä kysymyksiä vaikka aiheesta
mitä syödä ravintolassa.
Sieltä oon saanut monta hyvää ideaa ja vastauksiakin mielessä pyörineisiin kysymyksiin.

Kuuntelin myös Olli Postin todella mielenkiintoisen haastattelun, sain paljon ajateltavaa vaihtoehtoisista herkuista ja juomista, tunnesyömisestä ja siitä mitä valita ostoskoriin.

Olli on vasta kirjoittanut kirjan Näin selviät ruokakaupassa ja
olen häntä seurannut somessa jo ennenkin ja tiedän että on ihan huippu asiantuntija terveellisen ravinnon suhteen. Mahtavaa, että saatiin Olli valmennukseen haastateltavaksi ja hänen huikeaa tietoa jaettavaksi.

Saatampa ostaa Ollin kirjankin, sillä tänä päivänä kaupassa valikoimaa on valtavasti ja jos joku on nähnyt vaivaa ja opastaa mua selviytymään kaupassa entistä paremmin ja terveellisemmin,
sitä tietoa tarvii hyödyntää.

Koska värit ruoissa kertovat terveellisyydestä, päätin toisella viikolla kokeilla vaihteeksi jotain muuta kuin keittoja tai salaatteja, nimittäin kasviscurrya joka on mitä mainoin ruoka, josta ei väriä eikä makua puutu.


Jos saisin valita, söisin mieluiten aina kotimaista ja luomua, mutta etenkin näin talvella on tyytyminen siihen mitä kaupasta löytyy.

Tosin tähän aikaan vuodesta ulkomaiset vihannekset eivät ole parhaimmillaan, mutta paremman puutteessa ne välttävät. Koska mikään ei ole maukkaampaa kuin omasta maasta nostettu ja vastapesty multaporkkana tai kasvimaalta poimitut herneet. Ootko samaa mieltä?

Mä haaveilen omasta pienestä kasvimaasta ja olen jopa miettinyt puutarhapalstan vuokraamista kesäksi, niin paljon kasviksista ja vihanneksista tykkään. Empä olisi uskonut 30v sitten, lapsena ja nuorena suorastaan inhosin kaikkia kasviksia. Niin se voi mieli ja maku matkan varrella muuttua.

Kesäisin kasvatankin yrttejä, tomaatteja ja mm chiliä omalla parvekkeella, sieltä on kiva niitä napsia salaattiin tai lisukkeeksi. Tosin tulevana kesänä meillä on julkisivuremontin vuoksi parvekkeet pois käytöstä ja yrtit saavat kasvaa keittiössä.

Ruoka on terveellisintä puhtaimmillaan, ilman lisä-tai säilöntäaineita. Meillä kokataan paljon itse alusta loppuun, tosin puolivalmisteitakin on arjessa apuna, Mitä lyhempi tuoteseloste, sen parempi tuote on  ja näin ikänäön vaivaamalle, tuoteselosteiden lukeminen alkaa olla jo haastavaa joten siksikin suosin niitä elintarvikkeita joista tietää lukemattakin mitä ne sisältävät.
Kasvikset, marjat ja hedelmät ovat juuri sellaisia.

Me ollaan käyty muutamia kertoja ostamassa lähiruokaa Rekosta, joka on ns ruokarinki josta voi tilata paikallisen tuottajien jauhoja, kananmunia, marjoja, kalaa, lihaa ja leivonnaisia.
Tosin isommissa kaupoissakin on jo aika kiva valikoima lähiruokaa, meillä on paljon mistä valita. Harmi vain että monesti hinnat on silti aika korkeita vaikka siitä jää porras tai pari välistä.
Ei sillä, jokaisen sentin tuottajat ovat arvokkaasta työstään ansainneet, hinta vain on monella se mikä ratkaisee ostopäätöstä tehtäessä.

Luomu on myös sellainen, jota tulisi ostettua paljon enemmän jos se olisi edellisempaa.
Ihan siksi että se on luomua. Jos hintaero ei ole merkittävä, valitsen luomun. Kuten eilen, porkkanoita ostaessani. Luomuporkkanat olivat muutaman kymmenen senttiä kallimpia, mutta niiden ostamisesta tuli paljon parempi mieli kuin tavallisista. Hassua.

Miten teillä, suositteko luomua vai onko sillä väliä?



Valmennuksessa puhuttiin tuotesisällöistä ja siitä, että on hyvä kiinnittää niihin huomio jo kaupassa.
Mulla hyvänä esimerkkinä tulee mieleen kauraleipä, sillä viimeisen vuoden aikana on tullut monta eri kauraleipää markkinoille, mutta vain muutama niistä on 100% kauraa.

Jos olen ostamassa kauraleipää, luotan että se on sitä itseään kun nimikin niin sanoo, vaan eipäs olekaan. Kauraleipää myydään sillä nimellä vaikka siinä olis vain 14% kauraa.
Mun vatsa sen viimeistään kertoo, sillä vehnä turvottaa ikävästi ja samoin ruis.
Aina siis pitää muistaa lukea tuoteseloste jos on jotain uutta ostamassa.

Nyt on muuten tullut monia 100% kauraa sisältäviä leipiä joista kolme parasta ovat:
Lidlin kaurasydämet, kauraleipä jossa on neljä murrettavaa palaa (Citymarket ja Prisma) sekä
S-ryhmässä irtona myytävät kauraneliöt.

Olen jo muutaman kerran kurkistanut peiliin sillä silmällä, mutta muuta muutosta en ole havainnut kun että vatsa on hieman pienentynyt. Sehän on silti jo jotakin.
Koitan vältellä vaakaa ettei tule sitä ahdistusta jos lukema ei ole pompsahtanut tarpeeksi alas.
Kerran viikossa vaaàlla käynti on riittävä ja alaspäin se tulee, tosin hitaasti mutta pääasia että
suunta on oikea.
Joudun taas selän takia syömään tulehduskipulääkkeitä ja ne keräävät nestettä, joten nyt on vaaka pannassa ja keskityn vain syömään ohjeiden mukaan.

Koska mulla on taustalla aika vaikeat vuodet joiden takia kilot on salakavalasti kertyneet,
on annettava itselle aikaa myös tähän muutokseen. Kun selkä ei ole kunnossa, enkä pysty harrastamaan mitään aerobista,  olen pitänyt siitä kiinni että teen useamman kerran viikossa vähintään 1/2h lenkin ilman koiria jotta saan yhtäjaksoisesti sykettä korkeammalle.
Siitäkin huolimatta että selkä on ollut nyt tosi kipeä jo aamusta ja olen joutunut tekemään töitä sen eteen, että pääsen ylipäätään liikkeelle.

Hoen itselleni että liike on lääke ja ei se varsinaisesti tilannetta pahenna, ehkä väsyttää selkää mutta tekee mielelle niin hyvää että sen pidän rutiineissani.

Se on jännä, että vaikka kilot ovat tulleet muutaman vuoden aikana, sitä asettaa tavoitteeksi että ne putoaisi vuodessa. Se ei ole ihan realistista. Olenkin pilkkonut koko kakun pienempiin osiin ja tavoite on 5 kiloa kerralla. Kun se saavutettu, otan työn alle seuraavat viisi.
Tätä jatkan kunnes olen tavoitteessa. Meni siihen sitten kuinka monta kuukautta hyvänsä.
Näillä Muutos-valmennuksen ohjeilla olemus kevenee väkisinkin, kunhan ohjeita noudattaa.



Olen miettinyt mikä tässä valmennuksessa on oleellisinta verrattuna aiempiin kokemuksiini laihduttamisesta?

Ehdottomasti se että on helpottavaa kun koko aikana ei ole varsinaisesti tarvinnut ajatella ruokaa. Oikeasti!
Saan syödä juuri sen verran kuin hyvältä tuntuu, valmennuksen sallimissa rajoissa.
Tämä tulee siitä, että usein laihduttaessa pitää syödä määriä, punnita ja laskea ja se jos jokin ahdistaa.
Silmämääräisesti laskettuna kaikki on rennompaa.

Olen ollut nyt tässä kuussa vähän pirteämpikin, nukkunut paremmin ja energiataso tuntuu olevan hyvä koska liikkeellelähtö on fiiliksen puolesta helpompaa.
Olen muistellut vuosia taaksepäin kun olin ihannepainossani, kuinka paljon liikuin ja kuinka kiva oli lähteä lenkille vaikka olisi satanutkin. Se kevyt olo laittoi liikkeelle ja ruokki itseään.
Tiedän että se on tässäkin tulossa, mutta hitaammin koska painokin putoaa hitaasti.
Sitä oloa mä kuitenkin tavoittelen, enemmän oikeastaan sitä kun alempaa painoa.

Valmennuksessa on kyllä niin mieletön tämä tuki ja vinkit joita jatkuvasti saan.
Jos yhtään jokin asia mietityttää, voi selata Muutosheimon facebook sivuja tai valmennuksen sivuja, aina saa uusia inspiraatioita ja näkökulmia. On niin tärkeää ettei ole yksin vaikka aika yksinäistä puurtamista laihdutus tietty pohjimmiltaan on.



Aloitin muuten jokunen aika sitten myös monivitamiinin ja kromin, lähinnä makeanhimoon ja nyt se on selvästi alkanut jeesata. Mulla on illat olleet pahimpia sokerihimon suhteen ja aloin jo olemaan epätoivoinen asian suhteen kunnes muistin että kromi saattaa hillitä sitä.

Olen kyllä ostanut karkkien tilalle vaihtoehtoisia terveellisimpiä nameja kuten taateleita, kuivattuja karpaloita ja pähkinöitä.
Toki kaikissa kuivatuissa marjoissakin on sokeria ja pähkinöissä rasvaa, mutta pienen kämmenellisen voi hyvällä omallatunnolla silloin tällöin syödä. Etenkin kun syön todella vähän mitään rasvaista, pähkinöistä saa hyviä rasvoja.

Yksi loistava herkku on meidän perheen suosikki hedelmärahka! Sitä voi tehdä oman maun mukaan ja vaikka tekisi kuinka ison kulhon, se katoaa aina hetkessä.

Rahkassa on sekin hyvä puoli, että siinä on runsaasti proteiinia ja sehän pitää hyvin nälkää!
Olen myös välillä herkutellut runsaasti proteiinia sisältävillä vanukkailla ja Lohilo-jätskillä, josta muuten oon kertonutkin täällä.

Valmennuksessa muistutettiin proteiinin merkityksestä ruokavaliossa ja onneksi sen oon huomioinutkin jo aiemmin. Kun jokaisessa ateriassa on tarpeeksi proteiinia, jaksaa paremmin seuraavaan ateriaan eikä tule samallailla nälän tunnetta kuin ilman.

Mä oon vähentänyt lihan syöntiä jo muutamia vuosia, en mitenkään tarkoituksella vaan siksi että on tullut hyviä vaihtoehtoja. Härkistä, nyhtökauraa, soijatuotteita, quornia nyt esimerkiksi.
Tässä kohtaa täytyy myös mainita vöner joka on ihan superherullinen kebabin korvike.
Tosin se on rasvaista, joten ei säännöllisenä syötävää mutta joskus kannattaa kokeilla jos syöt kasvisruokaa ja haluat tehdä vaikka kebabia.

Toki syön kanaa ja kalaa, kanaa meillä taidetaan syödäkin eniten.
Jos syön kasvisruokaa, koitan pitää huolen että siinä on papuja, linssejä tai vaikkapa jotain juustoa jossa on protskua.

Mä tykkään tosi paljon pavuista ja linsseistä, mutta mun vatsa ei oikein kestä niitä.
Tein tässä taannoin tosiaan kasviscurrya, johon laitoin reilusti punaisia linssejä ja oli kyllä hyvää!
Vaan kaupanpäälle sain aikamoiset vatsanväänteet.
Laitan tästä linkin Kasviscurryyn jos kiinnostuit, sillä siinä on helppo, herkullinen ja terveellinen ruoka joka muuten kaiken lisäksi riittoisa ja paranee vain vanhetessaan.

Pähkinöitä napsia muistaessani, etenkin cashweh ja pekaanipähkinät on mun lemppareita.
Saatan syödä niitä pienen kämmenellisen välipalana tai murskaan niitä jugurtin/rahkan ja marjojen päälle.



Väli-ja iltapalana syön ehkä liian vähän proteiineja mutta nyt koitan ryhdistäytyä siinäkin.
On se pääasia että syön niitä ja koitan syödä useammin illalla rahkan kuin vaikkapa soijajugurttia.

Valmennuksessa puhuttiin myös maidosta ja sitähän mä en juuri käytä. Smoothieihin ja vaikkapa chia-vanukkaaseen käytän aina mantelimaitoa, mutta syön kyllä muuten maitotuotteita.

Yksi asia minkä aloitin jo vuodenvaihteessa, on kyykkyhaaste mutta se jotenkin unohtui.
Mutta nyt ilokseni huomasin, että kyykkäys alkoi myös Muutos-valmennuksessa joten ilomielin aloitan sen uudestaan! Se on kyllä yllättävän tehokasta ja helppo toteuttaa.
Kyykätäänkö siellä?

Tässä valmennuksen edetessä olen oivaltanut lukemattomia automaattisia tapoja toimia,
vaikkapa kaupassa.Monesti sitä toimii kuin autopilotilla, kuten on vuosikaudet toiminut.
Mun kohdalla tämä on tarkoittanut sitä että viikolla eletään terveellisesti ja viikonloppuna on lupa herkutella.
Mutta jos viikonloppu kestää perjantaista sunnuntaihin, tuleekin viikosta 3 päivä syötyä epäterveellisemmin ja herkutellen.
Siispä mulla on ollut nyt valmennuksen ajan lupa ostaa karkkipussi lauantaille ja kohtuullisen kokoisena.



Me käydään kaupassa pari kertaa viikossa yhdessä miehen kanssa ja silloin tehdään isommat ostokset. Muuten täydennetään jääkaappia sen mukaan mitä tarvitsee ja kumpi kerkii.
Mies käy kotimatkalla ostamassa kaikki painavat ostokset ja mä saatan poiketa hakemassa tuoretta leipää, hedelmiä tai vihanneksia.

Mä kirjoitan lähes poikkeuksetta aina mukaan kauppalapun, eli mietin etukäteen mitä syödään ja katson vähän kaappeja ettei tule turhaan ostettua sellaista mitä jo on. Usein nappaan banaanin tms nassuun ennen kauppareissua, jos on nälkä, ettei sen takia tule kaupassa mielitekoja.
Ruoka meillä syödään usein vasta myöhemmin, mutta välipala ennen kauppaan menoa helpottaa mua kieltäymään herkkujen maistamisessa ja ostamisessa.

Tämä kaikki vähentää myös heräteostosten tekemistä, kun on tiedossa mitä tarvitaan eikä ole kiljuva nälkä. Jos heräteostoksia tehdään, niin pääasiassa vain viikonloppuisin.

Välillä mua naurattaa kun olen jo kengät jalassa tekemässä lähtöä ja sitten tulee se ahaa-elämys,
mä nappaan vielä banaanin tai juon lasillisen mehukeittoa, joskus asian ajaa myös ptoteiinipatukka. Pääasia että tunnistan tämän itsessäni ja osaan aika hyvin tunnistaa pienen nälän.

Konsulenttien maistatuspisteet olen oppinut kiertämään, vaikka vanha konsulentti olen itsekin ja olisi kiva maistella tuoreita voilla päällystettyjä leipiä. Paljastin teille nyt pienen salaisuuden, nimittäin leipä kuin leipä maistuu ihanalta kun päällä on voita. Jep.Kotona se ei sitten enää välttämättä samalta maistukaan kun laittaa päälle Beceliä tai Floraa.

Meillä mies syö mieluusti kanssani salaatteja, mutta teineille on turha niitä tarjoja.
Tehdään välillä meille salaattia ja pojat saavat  vaikkapa nakkeja ja ranskalaisia.
Mies on ihanan kannustava ja kun vaikkapa tässä yhtenä viikonloppuna ostettiin aineksia perunamuusiin ja makkarakastikkeeseen, mies huolehti mun syömisistä ja ehdotti salaattibaaria ♥ Koska en syö juuri makkaraa ja tietää että muutenkin suosin kevyempiä vaihtoehtoja.



Sitten kun herkutellaan, tehdään se yhdessä mutta herkuttelua voi olla vaikka mansikkainen
smoothie bowl.
Perheen tuki on kyllä tosi tärkeää, samoin kuin vaikka työyhteisön ja ystävien.
Se että ympärillä olevat ihmiset tukee ja tsemppaa, auttavat jaksamaan!

Talvisin tulee perheenä liikuttua aika vähän, mutta keväästä syksyyn on toista.
Ollaan pakattu kesäisin  teinit ja koirat autoon ja ajettu luontopolun läheisyyteen.
Se on mukavaa puuhaa koko perheelle!

Käyn myös ystävien kanssa lenkillä, sillä mikä on parasta kuin vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia samalla liikkuen raittiissa ulkoilmassa. Aikoinaan kävin ystävän kanssa myös ryhmäliikuntatunneilla ja salilla, mutta se on jäänyt ruuhkavuosiin.

Koen edelleen, että mulla syöminen on aika mallillaan eikä sen suhteen tarvitse tehdä suuria muutoksia, mutta jonkinlaista keittiöremppaa tein silti. Nimittäin samalla kun siivosin kuiva-aine -ja jääkaapit, heitin pois kaikki vanhentuneet tuotteet ja kaikki herkuiksi lueteltavat tuotteet, jotka olivat avattuja. Jos keksipaketti on auki, kiusaus napsia sieltä keksi  tai pari -on suuri mutta avaamaton saa olla rauhassa.

Meillä on keittiössä laatikko, jossa on mm. karkkia, välipala-ja proteiniipatukoita, pähkinöitä ja purkkaa.
Siihen laatikkoon tein suurimman muutoksen, sillä kaikki karkit saivat lähteä.
Tätä helpotti se ettei mitään tarvinnut heittää pois vaan sisältö jaettiin  tasapuolisesti pojille ja
vähän herkuteltiin viikonloppuna miehenkin kanssa, loput herkut meis vei töihin.
Olisi pitänyt tehdä tämä jo paljon aikaisemmin, mutta viimeistään nyt.

Kun syö päivällä riittävästi laadukasta ruokaa, ei tulee iltaisin samalla lailla tarvetta napostella.
Mutta toisaalta jos on pakko saada jotain hyvää, sen tulee olla terveellistä.
Onneksi nykyään on vaihtoehtoja vaikka kuinka!



Seuraava valmennus alkaa 1.4, joten ehdit vielä hyvin mukaan, niin halutessasi.
Voit ilmoittautua valmennukseen tästä.

Instagramissa on parhaillaan käynnissä arvonta, jossa voi voittaa vuoden valmennuksen!
Jos olet kiinnostunut Muutos-valmennuksesta, käy ihmeessä osallistumassa:
@muutos_valmennus

Millaisia ajatuksia sulle heräsi maaliskuun postauksesta
Mitkä on sun terveellisiä herkuttelu vaihtoehtoja?
Luetaanko siellä tuoteselosteita ja kiinnostavatko tuotesisällöt ylipäätään?

Maikku















20 kommenttia:

  1. Kiva kuulla sun muutoksesta! Erityisesti tykkään sun ruokapostauksista, liian helposti sitä tekee aina niitä samoja vanhoja- uusia vinkkejä on ihana saada. Iloa uuteen viikkoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi ihana kuulla Taru ♥ Se on totta, että blogit inspiroi mm ruoanlaitossa.
      Oon itsekin napsinut vinkkejä ja tänään on vuorossa sulta löytämäni coucous:)
      Aurinkoista viikkoa ♥

      Poista
  2. Onpas mielenkiintoista lukea sun tuntemuksista ja muutosprosessista. Olen itse melkein elämäntapalaihduttaja ja moniin sun ajatuksiin voin täysin yhtyä.
    Kyllä minäkin mieluiten söisin kotimaisia vihanneksia ja etenkin juureksia (ja niistä erityisesti porkkanoita), jos niitä vaan olisi saatavilla. Nyt alkaa tarjonta olla jo aika kehnoa paikoittain. Luomun perään en niin ole, mutta kotimaista mieluiten kuitenkin.
    Instassa seuraan aina sun huikean kauniita aamupalakuvia<3 Taideteoksia<3

    Kivaa uutta viikkoa Maikku<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ♥ Mä tietkö luulen että olen samanlainen, sillä niin helposti kilot palaavat takas että kun ne pois saan, en voi enää koskaan elää kuten ennen.
      Totta kyllä, että nyt saa huonosti mitään kotimaista, onneksi kohta kesä ja sitten sitä taas saa.
      Mä tykkään vähän leikkiä ruoalla ;)

      Iloa ja valoa viikkoosi ♥

      Poista
  3. Ihania annoksia kuvissa. Tykkään tuosta, että tavoite pilkotaan...se voisi toimia minullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ♥ Tavoitteen pilkkominen on mulle ihan välttämätöntä, muuten kakku on liian iso. Pikkuhiljaa alaspäin ja kun itse haen ihan uutta elämäntapaa, en pidä kiirettä vaan fiksusti ja maltilla.

      Poista
  4. Aivan ihania kuvia,ihan vesi kihahti kielelle kun näitä herkkuja katseli:) Kiva oli lukea tällaisesta muutoksesta, itselle tekee paljon kun ruoka on terveellisyyden lisäksi myös houkuttelevan näköistä:) Aina välillä tulee pidettyä sellaisia herkuttomia kausia ja silloin ihan parasta herkkua on hedelmäsalaatti:) Leppoisaa alkanutta viikkoa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla Päde ♥ Oon samaa mieltä, houkutteleva ulkonäkö voi siti olla myös herkullinen vaikkakin terveellinen.
      Mä söin eilen illalla omenaa ja mietin, miksen ole niin tehnyt aiemmin? Miksi aina pitäisi olla jotain naposteltavaa, pitää vain löytää uusia tapoja.

      Samoin sinulle, mukavaa viikon alkua ♥

      Poista
  5. Nuo sun kuvat... ne on vaan niin kauniita!!! Voi, kun olisi niin esteetikko...oikeasti mun aamupalakuvat olisi mallia kaikki sekasin.. :) Ihana katsella näitä <3 Mutta juu, totta tuo ruokajuttu. Itse käytän paljon marjoja, vihanneksia yms ja mennyt näin jo monta vuotta. Meillä aika luomua, kasvimaa, marjapuskat ja luumu/omenapuut ja mies metsästää, kalastaa yms... ei oikein osaa olla kiitollinen, kun pitää itsestäänselvyytenä näköjään, eli asennemuutos tuohon. Kun aloitin tuon oman matkani aikaa sitten, oli tuo ruokarytmi sekä se laadukas ruoka avainsanoja, sitten liikunta. Kaikki nämä jäivät selkärankaan muistiin ja näillä mennään.... ihana sinä! Hiljaa hyvä tulee, aina, näissä jutuissa. <3
    (onneksi aloitin voimanoston, syön kun hevonen....:D, hyvä syy treenata?)

    Sekin, että naiselle kun ikää tulee niin tuo pirun keskikroppa sen hoksaa ja keräilee sitä rasvaa herkemmin kun nuorena...ja vaikeampi päästä eroon.

    Eli summa summarum: go for it, teet niin hyvää duunia itsellesi ja oot ihanuus :) <3
    Tämä kommentti on kirjoitettu vasta toisen kahvimukin aikana, joten sekava siksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ♥ Teillä on kyllä ihana tilanne kun kaikki terveelliset herkut saa omalta pihalta!
      Se on just näin, maltti on valttia tässä niinkuin monessa muussakin asiassa.
      Tuloksia vain haluaisi heti, eikä se oikein onnistu.

      Keskikroppa on tosiaan oikein ilahtunut rasvamakkaroistaan ;) Minä en :D
      Mä koitan pitää itsestäni kaikinpuolin parempaa huolta, kiitos Maarit ♥

      Poista
  6. Tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus. Jäi paljon asiota mieleen. Nuo banaaniletut teen ensimmäiseksi, oon ihan kokonaan unohtanut ne. Joskus on tullut tehtyä.

    VastaaPoista
  7. Ihania kuvia. ❤️ Ihan silmilläni täällä syön. Hyvä kirjoitus ja niin hyviä pointteja. Värejä täälläkin usein lautasella. Tasainen ateriarytmi on mulla ainakin mikä pelastaa herkkujen houkutukselta ja tosiaan kauppaan ei koskaan mun pidä nälkäisenä mennä. Pähkinöitä ja hedelmiä herkuttelen, mutta poppareitakin olen syönyt välillä pienesti. Ihan en herkkujakaan ole unohtanut. Viikonlopuksi ostin vähän irtareitakin. Teen kaverina joskus maistuu myös vaikka pulla. Kivoja vinkkejä syömiseen kirjoittelit, kiitos niistä. Banaanilettuja meillä tekee tytär ja laittaa niihin proteiinijauhetta myös!.
    Kyllä tulee välillä tuoteselosteita luettua, vaikka en aina näe niistä mitään, kun ovat niin pientä pränttiä. 😂
    Täälläkin ostellaan 100% kauraleipää, hyvää!

    Mukavaa viikkoa sulle! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kuvista päätelleen oon syönytkin ihan hirmu paljon, riittää muillekin ;)
      Tässä matkan varrella on hoksannut vaikka mitä ja musta on mahtavaa kun voin omia kokemuksia ja oivalluksia jakaa!

      Ei herkkuja pidäkään kokonaan unohtaa, nekin kuuluvat osana elämään.
      Mä toisaalta haluaisin koko sokerista eroon mutta tiedän etten voisi elää niin, siksi karkkipäivä.

      Totta tuo, että banskulettuihin voi lisätä proteiinijauhetta ja vaikka kaurahiutaleitakin.

      Mukavaa viikon jatkoa ♥

      Poista
  8. Ihanan inspiroiva postaus :) Näitä on kiva lukea ja haaveilla, et josko itsekin... Parasta mielenterveyden hoitoa mulle on ollut oma puutarha, sen hoito ja kasvun katsominen, joku hyöty siitäkin et asuu landella :) Ja onhan se ihan eri asia syödä ite kasvattamiaan vihanneksia ja hedelmiä <3 Todella harmi että teijän parveke on rempassa. Suosittelen suuresti puutarhapalstan vuokrausta :) Hauska juttu on, että muutama vuosi sitten meille yritettiin vuokrata puutarhapalstoja, mutta kauppa ei käynyt, koska jokaisella täällä maalla on oma puutarha :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuuli ♥ Maalla asumisessa on montakin ihanaa puolta, kuten kasvimaa :)
      Olet onnekas, saat syödä puhdasta ruokaa omasta maasta ja ihailla kaiken kasvua!

      Harmittaa kyllä ettei parvekkeesta pääse milläänlailla nauttimaan mutta katsotaan saataisko puutarhapalsta.

      Silläpäin voi olla vaikeuksia tosiaan saada vuokrattua kun kaikilla on omsta takaa :D Toista meillä kerrostaloasukkailla :)

      Poista
  9. Herkullisen värikkäitä annoskuvia!
    Oma muutokseni on ollut elokuusta asti käynnissä ja 13 kiloa on lähtenyt elämäntapamuutoksen myötä.
    Hyvä sääntö makean syöntiin on, että välttää tuotteita, joissa on lisättyä sokeria.
    Onnea muutokseesi jatkossakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa!!! Saat olla itsestäsi ylpeä, todella upea suoritus!
      Lisättyä sokeria tuntuu olevan joka paikassa, joten tarkkana saa olla.

      Mukavaa viikon jatkoa ♥

      Poista
  10. Samaa menoa täälläkin ja banskulettuset on jokaisen päivä kohokohta. Olen laittanut taikinaan vähän merisuolaa, taittaa kivasti banskun makeutta.

    Tsemppiä ja ihanaa keskiviikkoa Maikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa keventäjiin ♥ Banskuletut ovat kkyllä niiin hyviä, että niitä popsii mieluusti vaikka päivittäin. Täytyykin kokeilla tuola suolakikkaa!
      Samoin ihanainen Tiia ♥

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥