sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Hittipasta - uunifetapasta

Pitihän se toki testata, onko tämä uunifetapasta sellaista herkkua 
kuin somessa hehkutetaan!!

"Uunissa tiristettyä fetaa, luvattoman paljon oliiviöjyä, chilin poltetta ja uunissa pehmenneitä kirsikkatomaatteja. Aineksista muhii uunissa pastalle kastike kuin itsestään. 
Se joka tätä pastaa ei maista, jää jostain perustavanlaatuista vaille tässä elämässä" 
Liemessä-blogin Jenni hehkuttaa.

Ohje on superhelppo ja sopii niin arkeen, kuin juhlaankin. 
Lasillinen viiniä ja pala patonkia kylkeen ja avot. 
Se täytyy vielä kokeilla, nyt kokeiltiin ilman ja maistui näinkin taivaalliselta.




Uunifetapasta (2-4 hlölle)


250 g hyvää pastaa esim. Rummo


200 g fetajuusto (käytin Patros)



1 dl oliiviöljyä



1/2 punainen chilipalko

(valkosipulia)



1-2 rasia(a) kirsikkatomaatteja



pippuria



ripaus suolaa



Tarjoiluun:



basilikaa



Valmistusohjeet

  1. Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. 
  2. Pilko pieni chili ja laita fetan päälle.
  3. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.
  4. Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia.
  5. Nosta lämpö 225-asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista. 
  6. Paistoaika riippuu uunista.
  7. Keitä pasta ohjeen mukaan. Jos käytät oksallisia kirsikkatomaatteja, poista oksat ja kannat. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen pastan joukkoon. Tarjoile basilikan kera.
  8. Vinkki! Kirsikkatomaattien kanssa ei kannata kitsastella. Eli voit huoletta laittaa kaksi kirsikkatomaattirasiaa, jos rasia on pienempää sorttia. Myös valkosipuli sopii tähän loistavasti. Kuori ja halkaise kaksi valkosipulinkynttä ja heitä mukaan uunivuokaan.
Alkuperäinen ohje täällä.







Voin lämpimästi suositella tätä vaikka koko perheelle, 
sillä meillä jopa juniori söi tätä innokkaasti vaikka chili vähän polttelikin.  

Vaihtelua tähän saa eri pastoilla ja mausteita voi lisätä tai vähentää
oman maun mukaan.

Juusto  teki pastasta ihanan kermaisen ja tätä olisi tehnyt vain mieli ottaa lisää ja lisää ja lisää...aivan ihastuttava ruokalöytö joka valmistuu hetkessä .

Oletko jo kokeillut tätä somehittiä?

Maikku

19 kommenttia:

  1. Tää on hauska ja juuri tälläistä mussutin ravintolassa miltei 20-vuotta sitten Riiassa, muistan vielä, että annos oli tajuttoman edukas eli 1,5lv. :) Sen jälkeen tein aina kotonakin, mutta en ikinä tajunnut uunissa paistaa uunissa, vaan paistoin pannulla tomsut, sitten fetaa kuuman pastan sekaan ja sehän sulaa sinne, valkosipulia, yrttejä, mutta chiliä en ikinä laittanut. Maku varmaan aika sama ja on kyllä yksiä lemppareita aina ollut ja niille päiville, kun kaapissa ei ole mitään. Ihan hitsin kätevää tehdä nuo uunissa ja aion kokeilla tuolla tyylillä ja kiinnostaa onko maku eri, mutta ainakin on hitsin kätevää uunissa. :)

    Ihanaa iltaa Maikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeesti! Täähän on sitten oikeastaan vanha resepti, jonka Jenni on löytänyt uudelleen :) Me ollaan tehty jo kaksi kertaa, koska se eka satsi vaan katos aivan liian nopeasti...ihan superhyvää :)

      Poista
  2. Haha keskityin niin p-kirjaimen klikkaamiseen, joka on koneessa rikki, joudun kovaa klikkaamaan, niin tuli hieman toistoa tuohon kommenttiin. ;)uunissa paistaa uunissa, hih. ;)

    VastaaPoista
  3. Eipä ole kokeiltu, mutta varmasti kokeillaan. Herkulliselta näyttää.
    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Mä en ole tällaisesta kuullutkaan. :o Mähän rakastan uunifetaa, joten tämä menee kokeiluun kyllä asap.

    VastaaPoista
  5. En ole vielä ehtinyt kokeilla, mutta menee ehdottomasti kokeiluun <3
    Slurps, tuli heti nälkä :)

    VastaaPoista
  6. Olin kuullut tästä reseptistä ja nyt kun näin nämä sinun herkulliset kuvat niin on kyllä pakko kokeilla! Rakastan fetaa aivan luvattoman paljon, joten tämä on ihan mulle tehty. ;)

    VastaaPoista
  7. Itselläni on tämä pasta vielä testaamatta, mutta ehdottomasti menee meillä testiin. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  8. Kuullostaa hyvälle!:)
    Kiitti vinkistä! <3

    VastaaPoista
  9. Ihanat vaihekuvat ja selkeä ohjeistus. Kyllä nyt taivun tätä testaamaan, vaikuttaa niin herkulliselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena ♥ Tämä on suussasulavan herkullista!

      Poista
    2. Viikonloppuna tein vihdoin tätä. Kyllä kannatti. Hyvää. Ihan varmasti resepti jää käyttöön.😍

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥