perjantai 29. heinäkuuta 2016

Heinäkuu - viikkoni kuvina



Tämän viikon postaus koostuukin pääasiassa ruoasta :) Jos ihminen on sitä mitä syö, mä olen nyt erilaisia siemeniä, marjoja, hedelmiä, vihanneksia, jugurttia ja mantelimaitoa :D Loman jälkeinen turvotus alkaa helpottaa kiitos helteiden ja kevyemmän ruokavalion. 


Viime viikonloppuinen vatsapöpö tai särkylääkkeet sai aikaan sen, että nyt joutunut syömään tosi varovasti ja siksi hellinytkin vatsaa chiavanukkaalla joka helppo ja herkullinen aamupala. Mun vatsa joka jumittaa välillä useitakin päiviä, tykkää tästä - eli voin sanoa että toimii :)



Chiavanukas




2,5 dl mantelimaitoa

3 rkl chiansiemeneniä
Ripaus kanelia ja/tai vaniljauutetta


- banaania

- marjoja, hedelmäpaloja
- pähkinöitä, manteleita, siemeniä, mysliä, granolaa


Kaada mantelimaito astiaan, siemenet ja "mausteet" sekaan ja sekoita reippaasti, jotta

siemenet sekottuvat. Laita kylmään 10 min, sekoita uudestaan ja anna turvota vähintään tunti, mieluiten vaikkapa yön yli.


Lisukkeena voi syödä mitä vain, esimerkiksi kulhoon kerroksittain vanukasta  marjoja, vanukasta ja päälle pähkinöitä/manteleita, granolaa ja marjoja. Vain mielikuvitus on rajana.

Nesteenä voit toki käyttää muitakin maitotuotteita mutta itse tykkään mantelimaidosta.







Olen myös tehnyt smoothiekulhon iltapalaksi ja siihen voi blenderillä sekoittaa kanssa vaikka mitä ja itse oon blendannut yhteen iltapalakulhoon:

Smoothiebowl


 ♥ kohmeinen banaani
♥ melonia pikkusen
♥ jäisiä mustikoita
♥kiwiä
♥pari pinaatinlehteä


Päälle sopii samat lisukkeet kuin chiavanukkaaseen





Kun on kuuma, niin tulee helposti syötyä kevyemmin ja me voitais miehen kanssa elää kesät salaatilla! Miten teillä syödään kesäisin? Keveneekö? 

Lapset tarvitsevat ja kaipaavat lisukkeita, siksi tehdään kyllä tavallista kotiruokaakin. Tänäänkin paistoin kanafileitä, tein currykastikkeen ja keitin jasmin-riisiä.
Siitä riittää lapsille ruoaksi ja mies saa vielä eväätkin. 

Itse kävin ystävän kanssa syömässä salaatin, olikin iso mutta salaattia voi suhteessa syödä paljon verrattuna vaikkapa perunaan ja jauhelihakasikkeeseen :) 
Toki sitäkin voi syödä paljon mutta samankokoisesta annoksesta salaatilla lähtee nälkä ja peruna-jauhelikastikkeesta tulee ähky-tiedät varmaan tunteen eron :D?







Luonto on kyllä niin kaunis ja rehevä, että ihan silmä lepää kuin puistossa makoilin pyyhkeen päällä parina iltapäivänä.Sai aika rauhassa olla, ellei ampiaisia lasketa, ei puhettakaan ottaa mukaan vaikkapa mansikoita evääksi. Amppareita on ihan miljoonia, sisälläkin jahdannut niitä useita kertoja. Ootko huomannut saman?
Oon liikkunut joka päivä ja selkäkin ollut ihan o





Löysin mä alesta kivan shortsihaalarinkin :) Gina Tricot lopettaa ja siellä kaikkea ihanaa tosi halvalla. Tämä on mukavantuntuinen päällä, sopii niin töihin kuin vapaallekin. Lisäsin vain vyön niin sain vähän ryhtiä.





Ajankuluksi askartelin taas uudet kynnet, postailen niistä toisen kerran mutta tässä yksi kuva kuitenkin. Aika maltilliset tällä kertaa, lyhentyivätkin reippaasti:)




Pihalta bongasin liljan (vai mikä tuo nyt on) ja oli ikuistettava kun niin kauniin värinen. Parvekkeella kasvaa tomaatteja ja eilen laskin että toistakymmentä on tuloillaan sekä lukuisia kukkia vielä.


Chilit ei taida meidän partsilla kypsyä tämän vuoden puolella, kun vasta kukassa.
Kesäkurpitsathan olivat huisin suuria kun lomalta palattiin kotia ja aivan täynnä kirvoja.
Niitä oli varmaan miljoona. Siksi heitin ne suosiolla bioon vaikka suretti. 

Tomaatit säästin ja olen suihkutellut niitä laimennetulla mäntysuopaliuoksella, kun se kuulema auttaa kirvojen karkotukseen ja on siitä apua ollut.



Oikein ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille :)Nautitaan siitä!



Maiccu

15 kommenttia:

  1. On kyllä herkullisen näköisiä ruokia! Kyllä sitä tulee enemmän salaattia syötyä näillä keleillä :)
    Kivat shotsihaalarit löysit myös, ja kynnet näyttää hyviltä! On ampiaisia täälläkin enemmän. Ihan vähän pelkään niitä, kun oon niin allerginen kaikille pistoksille.
    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna :)Parasta aikaa taas kana kypsymässä uunissa ja salaatti odottaa lautasella :) Lämmintä riittää, onneksi illaksi viilenee...Tuo on kurja jos oote allerhinen pitsoille, saat ihan oiekasti varoa. Luin tänään jostain että eka pisto että välttämättä laukaise voimakasta reaktiota mutta toinen voi olla raju ja hyvinkin vakava.Pysykööt pörriäiset sinusta kaukana! Kivaa viikonloppua!

      Poista
  2. Oi, mitä herkkuja! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää salaatti annokset!
    Ja hieno shortsipuku!
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  4. Salaatti on kyllä niin hyvää, etenkin kun lisukkeita vähän vaihtelee, muuten alkaa kyllästyttämään. Shotsithaalari oli kyllä kiva löytö, elämäni ensimmäinen sellainen ja vain vitosen maksoi, kiva tehdä löytöjä. Aurinkoa viikonloppuusi!

    VastaaPoista
  5. Kylläpäs näyttää hyvältä kaikki nuo annokset :)

    VastaaPoista
  6. Nam! Kyllä pitäisi ruveta syömään makkaran sijasta tuollaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, onhan nämä terveellisempiä mutta kyllä makkarakin on sallittua jos ei joka päivä syö :D

      Poista
  7. Ihanan terveellisiä herkkuja, kauniit esillepanot.
    Kiva alelöytö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati♥ Koitettava keventää mahdollisimman paljon, jotta voi välillä herkutella ;)

      Poista
  8. siis niin ihanan näköisiä herkkuja, kyllä kelpais :) Mahtava toi haalari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa:) Haalari oli kyl kiva löytö, jatkuispa säät lämpiminä että pääsisin käyttämään sitä!

      Poista
  9. Sun sapuskat näyttää kyllä niin hyviltä! Muuten tulee itsekin syötyä kevyemmin näin kesällä, mutta se jäätelön määrä pitää kyllä sitten huolen siitä, ettei vyötärö pääse kaventumaan! :D

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥