tiistai 5. maaliskuuta 2024

Famo Fenugreek tuoteperhe testissä

*Tuotteet saatu

Monet ovat vannoneet jo kauan shampoo-ja hoitoainepalojen nimeen, mutta itse olen lämmennyt niille hitaasti. Muistan kokeilleeni kumpaakin mutta lopputulos ei vastannut odotuksia ja käyttö loppui lyhyeen. Olen kuitenkin nähnyt näitä suloisia Famon pöllöjä aika silloin tällöin somessa ja koska nämä ovat olleen todella tykättyjä, halusin päästä kokeilemaan josko nämä sopisivat myös ohuelle ja hienolle hiukselle jollaisen itse omaan. Tarvitsen yleensä aika kosteuttavia tuotteita ja lähdin siitä oletuksesta, ettei ihan uskonut sitä näissä riittävän vaan kuinkas kävikään!

Aloitin Fenugreek tuotteiden käytön yhtäaikaisesti eli pesin hiukset ensin Fenugreek pöllöshampoopalalla ja sitten laitoin Fenugreek pöllöhoitoainepalaa. 
Fenugreek-sarjan tuotteissa on runsaasti sarviapilajauhetta, joka auttaa tukemaan hiusten kasvua ja hoitoa. Sarviapila stimuloi päänahan verenkiertoa ja ravitsee karvatuppia, eli on varsin hyvä myös päänahan hoitoon.

Kaikki tuotteet ovat 100% luonnonkosmetiikkaa, vegaanisia ja luontoystävällisiä, myös hajusteettomia mutta kuten alempana kerron, sarviapilassa on oma ominaistuoksunsa.

Fenugreek pöllöshampoopala


Shampoopöllö poistaa hilsettä, hoitaa ärtynyttä päänahkaa sekä aknea, jos sellaista on.
Kostutin hiukset ja kädet ennenkuin otin shampoopalan käyttöön ja siitä irtosi shampoota kosteisiin käsiin ihan hyvin, hieroin vielä vähän pöllöä hiuksiin ja sitten pesin hiukset vaahdolla joka palashampoosta syntyi.

Shampoo vaahtosi todella hyvin eikä siinä ole lisättyä tuoksua, sarviapilan tuoksu on hyvin mieto.


Fenugreek pöllöhoitoainepala


Laitoin hoitoainepalaa shampoopesun jälkeen ja kun en ollut varma paljonko hoitsikkaa irtoaa kosteisiin käsiin, suin palalla hiuksia pituuksia myöten ja siinä sitten tunsin minkä verran hoitoainetta on hyväksi ja annoin aineen vaikuttaa hetken, ennekuin huuhtelin hiukset.

Ihan ensimmäisestä hiustenpesusta asti huomasin hiuksissa ero. Sävy kirkastui ja hiusten väri tuli aivan eri tavalla esille.  Hiukset myös silenivät ja tuntuivat, kuin olisin saanut niihin jonkin käsittelyn. Aivan ihmeellistä.

Pakkasien aiheuttama hiusten sähköisyys väheni myös, sillä yleensä sitä on paljon kun pakkaset huiteli -20 kieppeillä mutta omat hiuksesi olivat hyvin vähän sähköiset.

Hoitoainepala on kosteuttava ja siloittava, selvittää takut ja tekee hiuksista kosteutetut.


Fenugreek hiuspohjaöljy


Mulla on kuivuuteen taipuvainen päänahka ja talvi pahentaa sitä. Siksi otin ilolla tämän hiuspohjaöljyn testiin ja hieroin sitä muutaman tipan päänahkaan noin tunti ennen hiustenpesua, sitten pesin hiuksen normaalisti.
Tuotteen tehosta en osaa vieläkään sanoa, sillä kampaajan mukaan päänahkani on edelleen kuiva ja hilseilee mutta se voi johtua siitäkin että tätä öljy on alkanut tehdä päänahassa töitään ja nyt se kuollut ihosolukko hilseilee pois. Jatkan käyttöä ja seuraan tilannetta.

Se tästä täytyy mainita että sarviapila tuoksuu öljyssä voimakkaasti ja se voi jakaa mielipiteitä. Tuoksu on hyvin, sanoisinko yrttinen ja siihen kyllä tottuu eikä se omaa herkkää nenääni ärsytä mutta ymmärrän jos se jollekin tekee niin.















Kuten mun hiuksista huomaa, ne voivat hyvin ja palatuotteetkin alkavat olla jo lopuillaan. 
Ovat kyllä hurjan riittoisia ja on mukavaa kun käyttämistä tuotteista ei synny muovijätettä.

Sarviapilasta vielä sen verran, että se on yksi vanhimmista lääkekasveista.

Sarviapilan öljyllä onkin paljon hyviä vaikutuksia hiuksille, se estää tulehduksia tunkeutuen syvälle päänahkaan aktivoiden hiustuppia ja samalla vahvistaen hiuksia.

Kaikenkaikkiaan olen todella tyytyväinen tuotteisiin ja niiden vaikutuksiin hiuksilleni ja tätä kokemus sai mut kyllä ihastumaan palatuotteisiin.

Ootko sä kokeillut palashampoota tai hoitoainetta?
Entä kärsitkö hilseestä ja/tai hoidatko hiuspohjaa jollain tuotteilla?

-Maikku




 


 

4 kommenttia:

  1. Muovistahan ei tule jätettä jos sen kierrättää oikein se menee uusiokäyttöön, sinänsä en näe muovipakkauksia suomessa ongelmana jossa kierrätys ja materiaalien uudelleenjalostus on viety korkealle tasolle :) Mutta itse nämä Pöllöt on erittäin kiinnostavat ja olen myös eräässä kampaamossa näitä nähnyt ja todella tuotteet ovat kiinnostavat palatuotteiksi söpön ulkomuodon puolesta :) Joidenkin mielestä palatuotteet lähmäävät hiuksia, mutta jos niitä vain käyttää reippaasti alkuongelmista huolimatta lähmääminen usein taitaa loppua. Ja varmaan nämäkin edistyneet, ettei ole niin ylirasvaisia tai öljyisiä kuin ekat palatuotteet joita markkinoilla on ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, mutta koen silti että pahvi parempi kuin muovi :D Etenkin kun mulla tuota muovia kuluu ihan liikaa. Nämä on kyllä supersöpöjä ja tietkö, mitään lähmäisyyttä/tahmaisuutta en kokenut vaikka juuri niitä pelkäsin.

      Poista
  2. Vuosia sitten tuli kokeiltua palashampoita. Jostain syystä ei ole jäänyt käyttöön. Palashampoota käyttäessäni käytin myös etikkapohjaisia hiushuuhteita hoitoaineen korvaajana. Etikkajutut oli tosi jees 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niissä on paljon eroa, sillä mullakin aiemmista huonoja kokemuksia. Mä en ole tainnut etikkahuuhteita käyttääkään, täytyykin googlata kuinka ne toimii pitkille hiuksille!

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥