lauantai 30. maaliskuuta 2024

Elämäni eläimet - Elsan Ekopajan ekologiset tuotteet eläimille

*Tuotteet saatu Elsan Ekopaja

Mukavaa lankalauantaita💛🐇

Nyt on se aika vuodesta, kun koiria saa pestä jos ei nyt kokonaan niin ainakin tassuista ja mahan alta. Meillä tytöt trimmataan aina keväisin ja silloin myös pesen molemmat. Tänä vuonna tosin teinkin niin että kun kummallakin oli juoksut ihan peräkkäin, pesin heidän niiden jälkeen ja trimmasin vasta maaliskuussa. Molemmat sterkatttiin vasta ja tämän takia päätin toimia vähän toisin. On kiva että eka trimmi on tehty ennen leikkausta koska sen jälkeen ei oikein voi, koska trimmi vaatii pesun ja haavojen kanssa täytyy odottaa ennekuin ovat parantuneet.

Saatiin Elsan Ekopajalta ihka uusia shampoo-ja hoitoainepaloja koirien pesuun, testasin heti kahta eri shampoopalaa tyttöjrn pesuun ja kumpikin vaahtosi, sekä pesi hyvin. 

Koko Elämäni eläimet-sarja on hajusteeton ja myrkytön. Se on tehty puhtaista raaka-aineista ja sopii hyvin herkkäihoisille koirille.

Hessu -palashampoo hoitaa koiran ihoa ja se poistaa hyvin likaa, hilsettä ja kutinaa.
Tuotteessa tehojaan tekee luomunokkonen, luomukaura, luomuolut, bentoniittisavi ja kotimainen Camelinaöljy.

Pesin molemmat tällä shampoolla ekalla kerralla, mutta tämä sopii varmaan paremmin Danalle jolla ollut vähän iho-ongelmia, kuivuutta ja mustapäitä. Karva jäi ihanan pehmoiseksi ja ihon huomasin trimmauksen jälkeen parantuneen, mustapäät vähentyneet eikä kuivia kohtia ollut lainkaan. Olin aivan hämilläni. Tosin, ollaan myös vaihdettu nappulat juuri noiden mustapäiden takia ja silläkin voi olla niihin vaikutusta mutta uskon ettäpalashampoo on myös vaikuttanut.

Pepe-palashampoo on erityisesti turkkirotuisille-koirille, eli ei ehkä kellekään meidän koiruleista mutta Lakulla on vahvin turkki ja eniten karvaa joten olen pessyt Lakun myös tällä.

Palashampoo on myös turkille hellä ja se kuohkeuttaa sitä, palashampoolla pesu helpottaa myös föönaamista.

Tässä vaikuttaa Elsan Ekopajan oman kanalan silkkikanojen munankeltuainen, jonka keratiini kosteuttaa ja vahvistaa turkkia, luomuolut joka lisää kiiltoa turkkiin sekä vaahtoaa reippaasti ja Hessu-palashampoon tapaan Camelina öljy joka sisältää e-vitamiinia ja omega rasvahappoja jotka hellivät ihoa ja turkkia.

Hertta tassut ja nassut saippua pitää tassut puhtaina ja ennalta ehkäisee tassutulehdusta. Saippua ei kuivata ihoa ja sitä voi käyttää vaikka päivittäin.

Saippuan tehoaineina on kehäkukan terälehdet, Camelinaöljy ja kosteuttava glyseriini.

Tassujen pesu on meillä jos ei nyt päivittäinen niin viikottainen rutiini ja tassusaippua on tähän vallan mainio apua.

Maisa hoitoainepala helpottaa turkin harjausta pesun jälkeen etenkin pitkä-ja kikkarakarvaisilla roduilla. Palahoitoaineesta irtoaa turkkia hieromalla hoitavia aineita ja turkki on pesun jälkeen pehmeä ja takut selviää helposti. Meillä Lakun turkki ja karkea karkea on siitä kiitollinen ettei siihen tule takkuja mutta Dana on sellainen pumpulipallo, jonka turkkiin tulee takkuja helposti ja hänelle tämä hoitispala on kyllä paikallaan.

Siru tassuvaha on ollut tänä talvena meillä ahkerassa käytössä ja voin tätä lämpimästi suositella.
Tassuvaha muodostaa anturoihin mehiläisvahan ja lanoliinin avulla suojaavan kalvon.
Se suojaa lämpötilanvaihteluilta ja ennaltaehkäisee myös anturan halkeamia, hoitaen anturoita camelinaöljyn ja sheavoin avulla.

Mä laitan tassuvahaa tytöille silloin kun he hyvissäajoin ennen lenkille lähtöä lepäilevät rauhallisena, jotta tassuvaha ehtii vaikuttaa ennen ulkoilua. Tassuvaha imeytyy nopeaan koska siihen on lisätty perunajauhoa eikä se ole vaaraksi vaikka koira sitä vähän maistaisikin. Tosin se ei vaikuttanut erityisen kiinnostavalta, mikä oli hyvä sillä näin se sai imeytyä rauhassa.

Tassuvahaa suositellaan laitettavaksi puhtaisiin tassuihin päivittäin.

Tässä kuvassa Laku ihmettelee saamiaan tuotteita.
 
Meidän tyttöjen turkin ja ihon pesuun ja hoitoon nämä Elsan Ekopajan uutuudet olivat loistavia ja omasta kokemuksesta voin näitä lämpimästi suositella.

Elsan Ekopajan sivuilta löytyy hyvin ohjeita ja videoita tuotteiden käyttöön, sekä paljon kodin siivoukseen ja omaan ihon-ja hiustenhoitoon sekä retkeilyyn tarvittavia tuotteita.

Elsan Ekopaja - pala puhtaampaa huomista -


Kuinka usein teillä pestään koira/koirat?

-Kuonolaiset & Maikku
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥