sunnuntai 3. lokakuuta 2021

Vadelma-valkosuklaa juustokakku

Meillä oli eilen pienet tuparit ja koska perheessä on kasvissyöjiä, päätin tehdä jälkkäriksi juustokakun jota ei tarvitse hyydyttää. En löytänyt ohjetta, mutta mukailin muutamaa ja kerrankin onnistuin.

Tästä tuli ihan mielettömän herkullinen ja se pysyi koossa täydellisesti.

Vadelma-valkosuklaa juustokakku

Pohja:

200g digestivekeksejä murskattuna

50g voita (sulatettuna)


Täyte:

3dl vispikermaa

1 prk Mascarpone-juustoa

200g valkosuklaata (sulatettuna)

1/2 dl vadelmakeittoa

1/2dl sokeria

vaniljasokeria


Ohje:

  • Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa.
  • Leikkaa irtopohjavuoan alle n 20cm kokoinen pyöreä pala ja pingota se vuokaan.
  • Painele keksi-voi seos vuokaan ja laita siksi aikaa jääkaappiin kun valmistat täytteen.
  • Vatkaa kermavaahto ja lisää siihen sokerit. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita sula suklaa mascarponejuustoon. Sekoita suklaa-mascarponeseos kermavaahtoon ja lisää vadelmakeitto, sekoita.
  • Kaada täyte irtopohja vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä ainakin yön yli.
  • Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin tuoreita vadelmia ja pensasmustikoita ja juuri ennen tarjoilua laitoin marjojen päälle vähän kinuskikastiketta.






Kakku leikkaantui täydellisesti ja pysyi hyvin kasassa valkosuklaan ansiosta. Siitä ei siis kannata säästellä, eikä määrää vähentää. Valkosuklaa on makeaa mutta marjat raikastivat kakkua hyvin.

Oon kyllä iloinen, että sain kakun näillä aineksilla onnistumaan, sillä agar agar on mielestäni  haastava käyttää hyydytykseen ja nyt voin jatkossakin tehdä juustokakkua tällä ohjeella tai tätä tuunaten.

Tykkäättekö juustokakuista?

Maikku

10 kommenttia:

  1. Juustokakut on mun lemppareita. Itse en tykkää agar agarin mausta, joten hyydytän juustokakut joko kasvipohjaisella liivatteella tai tomusokerilla.
    Herkullisen kakun olet tehnyt ja pitääkin testata tuota valkosuklaata juustokakussa.
    Mukavaa sunnuntaita sinulle Maikku<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiko tomusokerillakin hyydyttää? Agar agar on minusta haastava, valkosuklaa helppo ;)
      Ihanaa iltaa <3

      Poista
  2. Hyvännäköinen kakku :) Voi, mascarpone, vispikerma ja valkosuklaa on kuitenkin eläinperäisiä tuotteita, vegaanillehan tämä ei sovi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, en ajatellutkaan tätä vegaanille vaan ihan kasvisyöjille, kun meidän perheessä kasvissyöjiä:)

      Poista
  3. Hyvältä näyttää, rakastan juustokakkuja. Viikonloppuna leivoin paistetun suklaajuustokakun, se oli hieman överi.

    VastaaPoista
  4. Tää näyttää ja kuulostaa ihan yliherkulliselta<3 Juustokakut on mun heikkous, tai no oikeestaan kaikki kakut, mutta juustokakkuja useimmiten itsekin leivon vaikkapa synttäreille tms. Ne on niin helppoja ja aina hyviä!

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköinen kakku :)
    Minä en ole tehnyt pitkään aikaa juustokakkua, pitänee tehdä seuraaville synttäreille. Meillä niistä tykkää kaikki, toistaiseksi voin hyydyttää liivatelehdillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tein ennen useammin, nyt on ollut kakkujen teossa auukoa kun ei ole ollut juhlia :)

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥