Meillä oli eilen pienet tuparit ja koska perheessä on kasvissyöjiä, päätin tehdä jälkkäriksi juustokakun jota ei tarvitse hyydyttää. En löytänyt ohjetta, mutta mukailin muutamaa ja kerrankin onnistuin.
Tästä tuli ihan mielettömän herkullinen ja se pysyi koossa täydellisesti.
Vadelma-valkosuklaa juustokakku
Pohja:
200g digestivekeksejä murskattuna
50g voita (sulatettuna)
Täyte:
3dl vispikermaa
1 prk Mascarpone-juustoa
200g valkosuklaata (sulatettuna)
1/2 dl vadelmakeittoa
1/2dl sokeria
vaniljasokeria
Ohje:
- Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa.
- Leikkaa irtopohjavuoan alle n 20cm kokoinen pyöreä pala ja pingota se vuokaan.
- Painele keksi-voi seos vuokaan ja laita siksi aikaa jääkaappiin kun valmistat täytteen.
- Vatkaa kermavaahto ja lisää siihen sokerit. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita sula suklaa mascarponejuustoon. Sekoita suklaa-mascarponeseos kermavaahtoon ja lisää vadelmakeitto, sekoita.
- Kaada täyte irtopohja vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä ainakin yön yli.
- Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin tuoreita vadelmia ja pensasmustikoita ja juuri ennen tarjoilua laitoin marjojen päälle vähän kinuskikastiketta.
Kakku leikkaantui täydellisesti ja pysyi hyvin kasassa valkosuklaan ansiosta. Siitä ei siis kannata säästellä, eikä määrää vähentää. Valkosuklaa on makeaa mutta marjat raikastivat kakkua hyvin.
Oon kyllä iloinen, että sain kakun näillä aineksilla onnistumaan, sillä agar agar on mielestäni haastava käyttää hyydytykseen ja nyt voin jatkossakin tehdä juustokakkua tällä ohjeella tai tätä tuunaten.
Tykkäättekö juustokakuista?
Maikku
Juustokakut on mun lemppareita. Itse en tykkää agar agarin mausta, joten hyydytän juustokakut joko kasvipohjaisella liivatteella tai tomusokerilla.
VastaaPoistaHerkullisen kakun olet tehnyt ja pitääkin testata tuota valkosuklaata juustokakussa.
Mukavaa sunnuntaita sinulle Maikku<3
Voiko tomusokerillakin hyydyttää? Agar agar on minusta haastava, valkosuklaa helppo ;)
PoistaIhanaa iltaa <3
Hyvännäköinen kakku :) Voi, mascarpone, vispikerma ja valkosuklaa on kuitenkin eläinperäisiä tuotteita, vegaanillehan tämä ei sovi.
VastaaPoistaSe on totta, en ajatellutkaan tätä vegaanille vaan ihan kasvisyöjille, kun meidän perheessä kasvissyöjiä:)
PoistaHyvältä näyttää, rakastan juustokakkuja. Viikonloppuna leivoin paistetun suklaajuustokakun, se oli hieman överi.
VastaaPoistaOijoi, sen täytyy olla hyvää!!
PoistaTää näyttää ja kuulostaa ihan yliherkulliselta<3 Juustokakut on mun heikkous, tai no oikeestaan kaikki kakut, mutta juustokakkuja useimmiten itsekin leivon vaikkapa synttäreille tms. Ne on niin helppoja ja aina hyviä!
VastaaPoistaNiin sama, ne on ylihyviä!
PoistaHerkullisen näköinen kakku :)
VastaaPoistaMinä en ole tehnyt pitkään aikaa juustokakkua, pitänee tehdä seuraaville synttäreille. Meillä niistä tykkää kaikki, toistaiseksi voin hyydyttää liivatelehdillä.
Mäkin tein ennen useammin, nyt on ollut kakkujen teossa auukoa kun ei ole ollut juhlia :)
Poista