perjantai 19. maaliskuuta 2021

Sitruunainen Domino-kääretorttu

 

Olen viime aikoina leiponut todella vähän, mutta sain telkkarista inspiksen tähän sitruunaiseen Dominokeksi kääretorttuun ja aikani kuluksi sen leipasin. Pikkuisen tuunasin kääretorttua, joten ohje on omani. Tämä on makumaailmansa puolesta varsin oiva pääsiäiseen, joten saatampa tehdä silloin uudestaan.



Sitruunainen suklaa-domino kääretorttu

Pohja

4 munaa

1,5dl sokeria

1/5dl vehnäjauhoja

1/5dl perunajauhoa

1tl leivinjauhetta/

1/2 dl kaakaojauhetta


Täyte 

Limecurdia

1 1/2 prk kuohukermaa

1prk sitruunarahka

Domino-keksimurua n 6 keksiä

Päälle

Täytettä n 1 1/2dl ja keksimurua


  1. Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vaahdota  munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
  2. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista uunin keskitasolla n.6-8 minuuttia.
  3. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi varovasti pinnalta. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  4. Vaahdota kerma, lisää rahkaa ja vatkaa sekaisin. Mausta halutessasi sokerilla ja vaniljasokerilla.
  5. Rouhi puolet kekseistä veitsellä pieniksi paloiksi. Kostuta halutessasi kääretorttulevy appelsiinimehulla.
  6. Levitä puolet täytteestä levylle ja ripottele keksit pinnalle. Kääri levy rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle. Kääri leivinpaperi kääretortun ympärille. 
  7. Irrota leivinpaperi ja leikkaa halutessasi tortun päätypalat pois. Nosta kääretorttu kokonaisena tarjoiluvadille ja pursota päälle täytettä. Leikkaa loput dominot eri kokoisiksi paloiksi ja murenna osa kekseistä. Koristele kääretorttu kekseillä.









11 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkulliselle!
    Kiitos ohjeesta.
    Mukavaa viikonloppua Maikku! ❤️

    VastaaPoista
  2. Aijai, näyttääpä herkulta! Pitää testata :)

    Tuo pohja näyttää muuten ihan siltä, että olisit käyttänyt siinä kaakaojauhetta. Miten siitä tuli noin tumma? :D Mun kääretorttupohjat on aina ihan vaaleankeltaisia, vaikka teen mielestäni samalla ohjeella taikinan.

    VastaaPoista
  3. Näyttää tosi hyvältä! Pitäs taas itsekin vaikka semmonen juustokakku vääntää, ne on mun lemppareita :)

    VastaaPoista
  4. Mä en yleensä ole sitruunaisten makujen ystävä missään leivoksissa tms. mutta just tähän kevätaikaan tollaset raikkaat maut on kuin tehtyjä! Ja siis toihan näyttää niin älyttömän hyvältä, että pakko se on herkulliselta myös maistua<3 :D Nam!

    VastaaPoista
  5. Ihana resepti kiitos, pakko olla niin hyvää .<3 Kivaa uutta viikkoa. <3

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä - kiitos kun kommentoit ♥