Mies teki taannoin pitkiä työpäiviä ja piti saada kakkosevääksi jotain täyttävää suolaista,
jota voi syödä kylmänä. Siksikä tein pellillisen lihapiirakkaa ja vaikka itse sanonkin,
oli ihan superhyvää!
PELTILIHAPIIRAKKA
2 pkt voitaikinaa
700g jauhelihaa
sipuli pilkottuna
4 keitettyä kananmunaa +
1 voitelemiseen
1,5 dl riisiä
liha/kasvisliemikuutio
suolaa, mustapippuria, paprika-ja sipulijauhetta
Sulata ja kaulitse voitaikinalevy leivinpaperin päälle,
Keitä riisi liha tai kasvisliemessä ja keitä kananmunat erikseen.
Paista jauheliha ja pilkottu sipuli.
Muussaa keiteyt kananmunat haarukalla ja lisää keitetty, valutettu riisi, jauheliha,
sipuli ja mausteet. Mausteita kannattaa laittaa reilusti.
Sekoita tasaiseksi. Levitä seos tasaisesti voitaikinalevyn päälle.
Kauli toinen voitaikinalevy leivinpaperin päälle ja asettele se täytteen päälle kanneksi.
Sulje reunoista kunnolla painelemalla ja jos taikinaa jää yli, voit tehdä siitä vaikka
koristeita lihapiirakan päälle kuten itse tein.
Voitele halutessasi kananmunalla, niin saat kauniin paistovärin.
Paista 200° C n 30 minuuttia.
Voitaikina on kyllä yksi helpoimpia tapoja tehdä suolaisia ja miksei makeitakin leivonnaisia.
Tälläinen herkku sopisi vaikka illanistujaisiin tai miksein juhliinkin tarjottavaksi tai sitten ihan muuten vain herkuteltavaksi.
Ootko tehnyt itse lihapiirakkaa?
Maikku
Olen usein tehnyt peltipiirakkaa. Opin aikoinaan ohjeen isältäni. Edelleen tuli isi mieleen tällaisesta piirakasta.
VastaaPoistaIhanaa viikkoa sinulle Maikku ❤️
Oih ♥ Hyvät ohjeet kannattaakin säästää! Iloa viikkoon Outi ♥
PoistaMeidän suvussa peltipiirakan sijasta on ollut tapana tehdä lihariisipasteijoita eli sama juttu vähän erilaisessa paketissa. Tosin meidän reseptissä ei ole ollut kananmunaa mukana. Kananmunan sijasta reseptissäni on juustoraastetta. Seuraavaksi taidan kokeilla peltipiirakkaa, joska uskon että siihen on helppo saada enemmän täytettä sisään :D
VastaaPoistaKivaa viikkoa!
Totta, niitä olen itsekin joskus tehnyt mutta tämä oli helpompi eikä ollut niin näperrettävää. Juusto sitoo varmasti aremmin kuin kananmuna ja onhan se myös
Poistamakuasia :) Kokeile ihmeessä, hyvää on.
Mukavaa viikonjatkoa :)
Tehdään tätä usein, koko perheen suosikki. <3 Meillä salaisuutena pussillinen emmental juustoraastetta ja pari rkl kermaviiliä koko sössöön ja siis juustoraaste laitetaan voitaikinakannen alle kaiken täytteen päälle. Tulee maukasta, kosteaa ja hehe täyttävää.
VastaaPoistaIhana herkku teillä siellä. Kivaa keskiviikkoa Maikku. <3
Tämä on kyllä kokeiltava. Tarjoiluna sopii vaikka viikonloppuna illalla.
VastaaPoista